Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
to chyba dosc jasne ze d600 bede sie bawic w czyszczenie matrycy przez pierwsze miesiace. ostatnio go sobie potrzymalam i rozmiar bardzo mi pasuje, wydaje sie zauwazalnie wiekszy od d90 ale nie jest takim klocem jak d800. i latwiej bedzie go schowac w torebce jak sie chce go przemycic przez ochrone
pewnie kwestia przyzwyczajenia ale akurat nie rozmiar jest dla mnie czynnikiem decydujacym. gdyby d600 byl rozmiarow d800 to wcale nie mialabym mu tego za zle
D czy G, coraz bardziej sklaniam sie ku zakupowi ze swiatlem 1.8
G - ma celniejszy AF i lepszy kontrast, jest ostrzejszy na pełnej dziurze i szczelniejszy, no i można go/w przeciwieństwie do D/ wysłać do kalibracji do serwisu i "przy okazji" odkurzyć D600 - a wszystko to za jedyne dwiescie kilkadziesiąt pln więcej .
Czytałem, że serwis nikona nie kalibruje "na gwarancji" 85/1,8D, a zdarza mu się problem FF/BF. Czy w ogóle się da go kalibrować, to może hijax_pl będzie wiedział
Ja bym brał Zeissa, albo Nikkora D, ale to ze względu na chęć podpięcia do analoga.
PRzy korzystaniu jedynie z cyfry G będzie lepszym wyborem.
Co do OT nt. korpusu: nowe FX'y nie leżą mi zupełnie. Mają płytki grip, nawet 24-70 "wyrywa" mi grip z ręki, a z D600 dodatkowo spadają mi palce. To jest tragedia ergonomiczna w porównaniu do FuFu, nawet słaby pod tym względem D700 był znacznie lepszy, że o 5DMkII nie wspomnę. ;(
Dodam, że nie mam dużych dłoni. Rękawiczka 9, 20cm w obwodzie.
Przy wielogodzinnych sesjach, długich spacerach z aparatem wygoda jest dla mnie kluczowa, śmiem twierdzić, że ważniejsza od jakości obrazka (chociaż chyba nie na tyle żeby aż Zmieniać system na C ;P )
ov_Darkness, przeciez grip d700 praktycznie nie rozni sie od gripa s5pro wiec nie wiem co w nim takiego slabego. mi jak na razie d600 bardzo pasuje (dodatkowo zaczynam sie przyzwyczajac do podpietego gripa) ale wiadomo, inne mam przyzwyczajenia. no i mam nadzieje, ze drobniejsze dlonie od przecietnego faceta
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10