Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Skradziono w Sylwestra Canon 5d mark II + obiektywy
Autor Wiadomość
MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Wysłany: Sob 05 Sty, 2013   

90s napisał/a:
szkoda tylko że łupem padały jakieś laptopy

Norma -małe, łatwo upłynnić. Meble mieli wynieść?

90s napisał/a:
dom obok mieszkają np Pakistańczycy co bankom nie ufają, gotówkę w domu trzymają oraz sporo złota gromadzą.

Wiesz bo byłeś i widziałeś?

A może ciągle ktoś w domu przebywa? A może lepsze zamki w drzwiach mają? A może nie plotkują co i gdzie w domu mają a jak nawet plotkują to i tak nikt ich nie zrozumie? No i może jak by nakryli złodzieja to by go zabili na miejscu zamiast tylko krzyku narobić i się schować w kiblu?

Reklama

90s 
Optyczny
www.s999art.com

MM napisał/a:
90s napisał/a:
dom obok mieszkają np Pakistańczycy co bankom nie ufają, gotówkę w domu trzymają oraz sporo złota gromadzą.

Wiesz bo byłeś i widziałeś?

A może ciągle ktoś w domu przebywa? A może lepsze zamki w drzwiach mają? A może nie plotkują co i gdzie w domu mają a jak nawet plotkują to i tak nikt ich nie zrozumie? No i może jak by nakryli złodzieja to by go zabili na miejscu zamiast tylko krzyku narobić i się schować w kiblu?

Sam sobie widzę odpowiedziałeś dlaczego twierdzę ze to Polacy Polaków okradają, wiedzą co gdzie mają i kiedy ich na 100% nie ma w domu.

MM napisał/a:
Norma -małe, łatwo upłynnić. Meble mieli wynieść?

mała to jest biżuteria a nie laptop, poza tym Polak ma laptopa wyro i meble więc już warto go okraść :shock:

lexus 
Rozmowny
Bez podtekstów

@ 4motion, w sypialni dublina

Wojmistrz 
Obserwator

U nas w okolicy ze cztery lata temu była szajka cyganów ze Słowacji, która namierzała Polaków po antenach satelitarnych. Obrobili kilkadziesiąt domów w okolicach Bradford nim wpadli. Na bezczela w środku nocy sprawdzali czy niema pootwieranych okien, przez dziurę na listy wpuszczali gaz usypiający i robili mieszkania na czysto. Potem dopiero ludzie się budzili z wielkim bólem głowy i było czysto. Znajomego tak obrobili, miał zakład mechaniczny, papiery, kluczyki i takie tam, trzymał w domu nad zakładem. Przez to wpadli bo się połakomili na samochody. BigBrother na dogach działa bardzo sprawnie, niestety w takich przypadkach jak mój jestem na straconej pozycji.

snekkar 
Nowy

Przypominała mi się pewna historia ze kiedyś w Polsce była szajka złodziei która
kradła samochody by następnie żądać okupu za jego oddanie. Przypuszczam ze wcześniej rozpracowywali właściciela samochodu a następnie przechodzili do działania i nie były to sporadyczne przypadki kradzieży. Można dać ogłoszenie o zaginięciu i nagrodzie ale osobiście odradzam bo ta gra może się bardzo źle skończyć.

Soniak10 
Optyczny
A700, X-S1, G90

snekkar napisał/a:
osobiście odradzam bo ta gra może się bardzo źle skończyć

To życzliwe ostrzeżenie czy... szantaż :?:

mozer 
bo Pentax

snekkar napisał/a:
Można dać ogłoszenie o zaginięciu i nagrodzie ale osobiście odradzam bo ta gra może się bardzo źle skończyć.

Ogłoszenie z nagrodą ma się źle skończyć? Możesz to uzasadnić?

MM 
GORSZY SORT POLAKA

snekkar napisał/a:
kiedyś w Polsce była szajka złodziei która

kradła samochody by następnie żądać okupu za jego oddanie

Była... Nie jedna zresztą. Troszkę roboty to kosztowało. Była też taka, że nie kradła a chciała okupu bo... miała dokładne informacje o tym co zostało ukradzione. Kasę kazali do rur w trzepakach chować. Kilka miesięcy pracy i... kilka lat posiedzieli :lol:

Ja polecam dać ogłoszenie o nagrodzie a jak się ktoś zgłosi to.. dać znać chłopakom. Najlepiej z numerem telefonu tego kto dzwonił lub wysyłał sms-a. Może być też zastrzeżony. Wtedy dać swój numer i godzinę połączenia :wink:

baracuda 
Entuzjasta
kotletów.

Wysłany: Nie 06 Sty, 2013   

Ja w sylwestra jechałem dość daleko na sesję, postanowiłem
zatankować, po nalaniu, zapłaceniu, prawie przy wyjeździe
przypomniałem sobie o picu, zatrzymałem auto i poczłapałem
na stację, wracam, ufff, auto otwarte, za fotelem wszystko
stoi, głupi to ma szczęście :oops: ( do czasu )
Kradzież na własne życzenie by miał :evil:

cybertoman 
Optyczny
AmatorFotografowania

Wysłany: Pon 07 Sty, 2013   

Ja też głupi, nawet podwójnie... Lipiec, około 18:00 Po przyjezdzie do Mamy wypakowywaliśmy auto. Ja wystawiałem klamoty z bagażnika na chodnik a rodzinka zabierała je do domu. Tuż przed północą pytam gdzie stoi torba foto, ale nikt nie pamiętał, żeby ją niósł... Nawet nie biegłem po schodach, szedłem na parking dla czystej formalnosci. A torba spokojnie stała przy aucie.

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

cybertoman, przebiłeś wszystkich :razz:

MC 

Limit szczęścia chyba do końca życia wyczerpałeś...

Ja będąc na wakacjach nawet na posiłki zabierałem torbę z aparatem... :zalamany:

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

MC napisał/a:
Ja będąc na wakacjach nawet na posiłki zabierałem torbę z aparatem...
Zawsze może się zdarzyć jakaś okazja do zdjęcia ... :smile:

fatman 
Optyczny

Jak mi obrobili bagażnik w czeskiej Pradze, na parkingu przed IKEĄ (CH Pocernice) to nawet tego na CCTV zarejestrowane nie było. Sam oglądałem film.
Ochroniarz mi mówił, że wszystko trwa 10-15 sek, zanim kamera zdąży się obrócić z jednego położenia w drugie - auto jest obrobione.
Złodzieje wybierają rzędy samochodów parkujące przy maksymalnym kącie ustawienia kamery. Jeden staje przy kamerze i daje znak a pozostali wkraczają do akcji.
Na szczęście była to aktówka z notebookiem.
Plecak z aparatami mialem... na plecach :mrgreen:

komor 
Moderator

A ja raz zostawiłem plecak foto ze sprzętem na placyku zabaw w parku, zapakowałem dziecko do auta i wróciłem do domu. Z jakąś godzinę później zorientowałem się, że aparat mam, tylko plecaka z obiektywami i lampą coś mi brakuje. :) W te pędy wróciłem na ten (oddalony dość) placyk – plecak spokojnie stał sobie na ławce i czekał na mnie. Po prostu było tam na tyle dużo rodziców z dziećmi, że każdy sądził, że plecak należy do kogoś, kto stoi lub siedzi obok, osób z aparatami różnej maści zawsze na tym placyku nie brakuje. :)

Odpowiedz do tematu