Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Nie rozbrajaj mnie , chociaż gdyby ktoś tak napisał w pierwszym poście, to była by dobra odpowiedź
muzyk napisał/a:
To ja już nie rozumiem o co Ci chodzi. Inni mają Cię przekonać do ff, bo Ty sam ich nie znajdujesz...
Kupię pełną klatę, ale to najlepsza możliwa okazja na przesiadkę na inny system. APS-C mi jeszcze kilka zostało Canonowskich, ale nie chce się wszystkiego od razu pozbyć, do puki nie wejdę "stabilniej" w inny system. Zresztą za wszystkie puszki nie dostanę nawet 2k, a drobne na inwestycje miewam, więc czasem wolę żeby coś się po prostu zajechało na śmierć.
kozidron napisał/a:
pan.tadeusz napisał/a:
wypełnij sobie ten swój formularz na podstawie Twoich wypowiedzi, które cytowałem wyżej.
Wojmistrz, to fakt, jakby nie patrzeć ten formularz jest stworzony dla Ciebie, myslę że ktoś specjalnie z myślą o Tobie go tak poskładał
Nie wiem o co chodzi bo pana.t mam w ignorowanych i nie wyświetlam jego postów.
kozidron napisał/a:
a może tylko chce pogadać.
Nie pogadać, tylko jak napisałem dla muzyka, jest to najlepszy moment na decyzję o zmianie systemu.
Mogę zacząć kupować sprzęt prawie od nowa, są aktualnie 3 systemy na rynku oferujące ff w moim aktualnym zasięgu cenowym z czego jeden mało rozwojowy. Druga strona klepaniny i jak na razie o niczym. Z argumentów na razie padło tylko: nie kupuj Sony bo dobre szkła za drogie oraz kup Canona bo znasz system. To trochę mało.
a przecież doradzając deklarował, że dziś wszedłby w Pentaxa gdyby zaczynał od nowa
będzie z niego drugi lozan gdy już wybierze i zacznie udowadniać... a tak go poganiał
pan.tadeusz, niby czytasz posty a zachowujesz się jakbyś wojmistrza ignorował. Przecież pisał o pełnej klatce. Znasz jakiegoś cyfrowego FF w systemie Pentaxa?
no przecież sam wskazał to brzydactwo podobne do mojego Dynaxa 5
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Wto 08 Sty, 2013
Im więcej czytam, tym mniej rozumiem z tego wątku.
Mogę skumać, że ktoś chce "zagadać"
Wojmistrz napisał/a:
Druga strona klepaniny i jak na razie o niczym.
Wojmistrz a przyszło Ci do głowy, że tu jest około 10 takich wątków jak twój ? W czym twój jest wyjątkowy ? Masz rozterki z kategorii "znudzonego uzytkownika". Po co oszukiwać samego siebie, spraw sobie jakąś nową zabawkę i nie zamiast tylko dodatkowo.
Kup sobie powiedzmy uzywanego k5 + limited o ogniskowej, którą najczęsciej wykorzystujesz, poczujesz się podobnie jak TU i przestaniesz marudzić, że czegoś Ci brakuje.
Spraw sobie i wszystkim radość i przestań kroić cos czego nie ma, bo nawet specjalnie nam nie nakreśliłeś co fotografujesz.
Czy warto ładować się w inny system i dublować lub wymieniać szkła?
odpowiedzi padły
myślałem, że rozumiem o co chodzi ale po przeczytaniu wszystkiego chyba muszę wrócić do szkoły
decyzję już podjąłeś, a wygląda to tak, jakbyś chciał by ktoś inny to zrobił za ciebie
chciałbym kupić nowego lexusa ale w tej chwili to niemożliwe, kup lepszy telefon jeśli cierpisz i zbieraj kasę bo nikt za ciebie jej nie wyda.
myślę, a właściwie jestem pewny, że każdy z nas zamieniłby swoją puszkę, ale mało kto chciałby aby ktoś inny miał go przekonywać do zmiany zdania[/quote]
Kup sobie powiedzmy uzywanego k5 + limited o ogniskowej, którą najczęsciej wykorzystujesz, poczujesz się podobnie jak TU i przestaniesz marudzić, że czegoś Ci brakuje.
kozidron, po kiego mi APS-C jeśli chcę FF? Poza tym TAM nikt chyba nie chciał zrozumieć sensu pytania, dlatego to olałem. Było to przerobione jedno z pytań w teście na fotografii:"gdybyś musiał korzystać tylko z jednej ogniskowej do końca życia, jaką byś wybrał i dlaczego?"
kozidron napisał/a:
nawet specjalnie nam nie nakreśliłeś co fotografujesz.
1 post w temacie
Kod:
Aparat ma służyć do fotografowania portretów, panoram, wnętrz, przedmiotów oraz rzadziej do spotkań sportowych "pod chmurką". Generalnie wszystko co wymaga ogniskowych do około 100mm, bo na kolejne 70-200 długo nie będzie kasy, a na razie musiałem się przeprosić z ciemniejszym i mniej ostrym szkłem. Fotografuję zazwyczaj w dobrym oświetleniu, 90% na najniższym możliwym ISO.
lexus, ale mnie na prawdę mało trzyma przy Canonie. Chcę odpowiedzi, który system jest najlepszy w aparatach na rynku wtórnym do 1000 funtów/5000zł. Takie to trudne do pojęcia? Właśnie pisząc ten wątek nie miałem określonego kandydata. Wykluczyłem już Sony, ale pozostaje na Canon i Nikon.
... Biorę pod uwagę Canony 1Dsll i 5Dll. Tylko jeśli ktoś wyłuszczy mi wady i zalety przejścia na Nikona bądź ...
i na tym poprzestańmy
napisz na czym Ci najbardziej zależy z funkcji puszki
np: dla mnie ważniejszy był AF i jego praca i poprawnie działający pomiar światła niż matryca Canona
głównie dlatego nie kupiłem 5DII
ale w twoim przypadku posiadasz juz szkła więc jest to praktyczne
poza tym sam wiesz że odsprzedaż czegokolwiek w UK to spora utrata, bo od razu dają tylko 50%, czasami mniej
odsprzedaż czegokolwiek w UK to spora utrata, bo od razu dają tylko 50%, czasami mniej
odsprzedawac lepiej na ebayu, wlasnie bez laski dostalam 40-50% wiecej (juz po targowaniu sie przy uzyciu opcji Best Offer) za 2 szkla w porownaniu do tego, co oferowaly mi komisy
odsprzedaż czegokolwiek w UK to spora utrata, bo od razu dają tylko 50%, czasami mniej
odsprzedawac lepiej na ebayu, wlasnie bez laski dostalam 40-50% wiecej (juz po targowaniu sie przy uzyciu opcji Best Offer) za 2 szkla w porownaniu do tego, co oferowaly mi komisy
Ja staram się sprzedawać droższe zabawki po za "systemem" i czasem nawet wolę zawieźć sprzęt osobiście bo PayPal przycina więcej niż eBay, a tak klient ogląda i ma możliwość przetestować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10