Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
pochwale się
zakupiłem wczoraj 450d z kitem
miałem jechac do cyfrowe.pl ale że choroba internetowa wchodze na allegro wpisuje 450d a tu za 2,2 z kitem i karta pamięci 4gb nowy wstawiony 5 min temu patrze a tu gdynia dzwonie a facet mówi ze dostał go na przyjęcie młody i nie potrzeba mu bo chciał quada a uraczyli go takim "gów...m" wiec kupiłem jest super teraz trzeba tamrona i będzie mozna cos popstrykać
pytanie do szczęśliwych posiadaczy 450D
Jakie wrażenia?
Co myślicie o wątkach z tego forum: kiepska ostrość przy zdjęciach robionych przez wizjer, przepalanie zdjęć?
Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Drugi raz na początek przygody z lustrzankami kupiłbym dokładnie ten sam sprzęt.
Zdążyłem już dokupić polara B+W, a kwestią kilku dni jest zakup 700-200/4L. Później przyjdzie czas na jakąś stałkę, myślę o 60/2.8 makro. Nic więcej chyba nie będzie już mi potrzebne...
Mój zestaw ostrzy idealnie.
Wizjer jak dla mnie ok.
Co do prześwietleń, to trzeba się nauczyć robić zdjęcia. 2-3 wyjścia w plener i poradziłem sobie z tym problemem.
Ja jestem zadowolony z mojego zestawu. Na początku też myślałem ,że mam coś z ostrością ale jak się robi zdjęcia z czasem 1/160s z ręki to trudno żeby było ostre
Odnośnie przepalania to ja nic takiego nie zauważyłem. To wynika tylko moim zdaniem z braku umiejętności . Dla mnie wszystko jest ok
Jeśli ktoś planuje zakup 450d z kitem to radziłbym poczekać. W tej chwili zestawy takie mają ogromne problemy z AF. Osobiście miałem już 3 sztuki (z różnych sklepów) i wszystkie miały ten sam problem. Liczę na to, że Canon naprawi swój błąd i będzie można kupić poprawiony sprzęt bo w tej chwili to jest po prostu porażka.
Kilkakrotnie kontaktowałem się z pomocą techniczną Canona, wysyłałem im zdjęcia i twierdzą, że widocznie mam pecha i trafiam na rozkalibrowane egzemplarze i ze powinienem oddać aparat do serwisu. Szczerze mówiąc ja w ten swój pech to przestaję wierzyć jak czytam na forum dpreview.com le ludzi ma takie same problemy z tym aparatem. Na razie aparatu nie mam i zastanawiam się co zrobić, czy czekać na ewentualne poprawienie 450d czy kupić sprzęt innej marki. Nie ukrywam, że trochę zraziłem się do firmy Canon.
A powiedzieli Ci, co jest nie tak z tym zestawem?
Obiektyw nie współgra z korpusem?
Korpus nie współgra z kitowym obiektywem?
Może po prostu wystarczyło by kupić inne szkło?
Ja zakupiłem C 450D z Tamronem 17-50 i nie mam żadnych problemów z ostrością. Nawet na cropie 1:1 ostrość jest bardzo dobra.
A powiedzieli Ci, co jest nie tak z tym zestawem?
Obiektyw nie współgra z korpusem?
Korpus nie współgra z kitowym obiektywem?
Może po prostu wystarczyło by kupić inne szkło?
Ja zakupiłem C 450D z Tamronem 17-50 i nie mam żadnych problemów z ostrością. Nawet na cropie 1:1 ostrość jest bardzo dobra.
Powiedzieli, że wymagana jest w kalibracja w serwisie.
jeśli w trybie LivieView z ustawionym kontrastem w trybie detekcji kontrastu ostrość jest OK to znaczy, że szkło stać na ostre zdjęcia i problem jest z samym AF.
Zastanawiałem się nad tym Tamronem 17-50 ale brakuje mi w nim stabilizacji. Chociaż ma krótki zakres ogniskowych to w moim przypadku stabilizacja bardzo by się przydała.
i jak uśtawić aparat do zdjęcia zeby go sprawdzić?
Na wyświetlaczu raczej nie sprawdzisz... Lepiej sprawdź na spokojnie w domu i potem ewentualnie oddaj. Jeśli kupisz "na odległość" to według ustawy w ciągu 10 dni możesz zwrócić bez podania przyczyny. Jeśli kupisz w tradycyjnym sklepie to może już nie być tak łatwo, chociaż wiele zależy od sprzedawcy.
Czy ktoś inny robił zdjęcia tymi zestawami i był identyczny efekt? Bo winny może być też fotograf i zawsze należy o tym pamiętać. Ja nie miałem problemu z 450D a robiłem zarówno L-kami jak i kitem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10