Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
odsprzedaż czegokolwiek w UK to spora utrata, bo od razu dają tylko 50%, czasami mniej
odsprzedawac lepiej na ebayu, wlasnie bez laski dostalam 40-50% wiecej (juz po targowaniu sie przy uzyciu opcji Best Offer) za 2 szkla w porownaniu do tego, co oferowaly mi komisy
Pewnie nie. Cena jest po prostu OK. Dokładasz parę tysi i masz D800. Co w tym dziwnego? To tylko cena A99 jest ponad dwukrotnie zawyżona no ale to nie dziwne patrząc na kondycje finansową producenta
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Wto 08 Sty, 2013
Wojmistrz napisał/a:
Aparat ma służyć do fotografowania portretów, panoram, wnętrz, przedmiotów oraz rzadziej do spotkań sportowych "pod chmurką". Generalnie wszystko co wymaga ogniskowych do około 100mm, bo na kolejne 70-200 długo nie będzie kasy, a na razie musiałem się przeprosić z ciemniejszym i mniej ostrym szkłem. Fotografuję zazwyczaj w dobrym oświetleniu, 90% na najniższym możliwym ISO.
Wojmistrz rozumiesz swoje własne potrzeby ? Bo ze wszystkich innych wypowiedzi wynika, że nie, a z tego co napisałeś to jakieś pasmo bezsensownych kompromisów, czy ze szkieł które masz chociaż coś możesz obskoczyć w zadowalający Cię sposób? Bo odnoszę wrażenie, że cały czas szukasz i jesteś niezadowolony.
Pewnie nie. Cena jest po prostu OK. Dokładasz parę tysi i masz D800. Co w tym dziwnego? To tylko cena A99 jest ponad dwukrotnie zawyżona no ale to nie dziwne patrząc na kondycje finansową producenta
owszem cena D600 jest ok ale jakiś tam wpływ na sprzedaż ten kurz chyba ma
powiem tak - wszedłem sobie do salonu Nikona i pokazałem ekspedientce D600 mówiąc, że chciałbym obejrzeć. na to ona abym tego modelu nie brał pod uwagę bo one mają w środku kurz, taka wada fabryczna. poprosiłem więc o D800 ale uprzedziła mnie że nie wolno im zakładać do nich baterii i uruchamiać - trochę zabawne gdy mam na to wydać ~9k zł
no ale tam ogólnie jakaś dziwnie wystraszona obsługa była choć szklana witryna pełna ciekawostek.
jakiś czas temu wskoczyłem na Nikoniarzy i tasiemcowy wątek o potyczkach z D600.
różnie ludzie do tego podchodzą... jeden regularnie dmucha, ktoś inny szuka w necie ile tego dmuchania jeszcze, ktoś liczy czy ubywa, inny narzeka na ten wydatek i gotów był nawet stracić 1k zł aby pozbyć się felernego aparatu... tak więc trudno mówić o tym, że świadomość problemu jest niska
tak... niestety ale cena A99 jest dla oczadziałych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10