Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
przesiadać się na W7 z Visty? i jeszcze w tym momencie kiedy pojawił się zupełnie nowy W8?
Zdecydowanie tak. Win7 jest już dojrzałym i stabilnym systemem. W8 to jest dobre ale na tablety a o jego stabilności jeszcze nic nie wiemy. Vista? Cieszę się że już jej dawno nie mam...
Rzecza, ktora rownie mocno mnie cieszy jak aparat , jest fakt, iz mam tej samej jakosci zdjecia co forumowicze, ktorzy wydali trzykrotnie wiecej.Oczywiscie pomijam tabelki, wykresy itp. ktorymi tak wielu tutaj sie podnieca.
ale wszyscy tutaj już dawno do tego doszli, że te niekiedy nawet 10x więcej na korpus to się przekłada raczej na wzrost prawdopodobieństwa zrobienia fotki która nie powędruje z marszu do kosza (takiej raczej trudniejszej do zrobienia) niż na wzrost tzw. jakości fotki.
Przecież to w miarę oczywiste dla każdego tutaj, że statyczne sceny nawet nocą to w miarę przytomny operator obleci najnędzniejszym Canonem czy najpodlejszym Soniaczem.
Ale gratuluje odkrycia. Poważnie.
pan.tadeusz [Usunięty]
Wysłany: Pią 11 Sty, 2013
hijax_pl napisał/a:
Zdecydowanie tak. Win7 jest już dojrzałym i stabilnym systemem. W8 to jest dobre ale na tablety a o jego stabilności jeszcze nic nie wiemy. Vista? Cieszę się że już jej dawno nie mam...
a ja podtrzymuję swoją opinię
oba systemy (Vista/W7) prezentują bardzo zbliżony poziom.
za Vistą ciągnie się opinia wyrobiona po premierze kiedy to konfiguracje sprzętowe nie wyrabiały z jego poprawną obsługą. zresztą to był świeżutki system, a lifting do W7 pojawił się już po najważniejszych poprawkach i ludzie są przekonani, że to znacząco lepsze rozwiązanie.
oba systemy (pod warunkiem aktualizacji) sprawują się bardzo dobrze na dzisiejszych konfiguracjach sprzętowych. W8 to nowe jądro i nowy jeszcze kontrowersyjny interfejs. Aczkolwiek sam system już zbiera dobre recenzje i szybko się upowszechni bo jest już rozpowszechniany z nowym sprzętem. Dojrzały? Każdy system dojrzewa wraz z użytkownikami. To całkiem naturalne. Jeśli ma już Vistę i myśli o nowym systemie to zdecydowanie W8.
za Vistą ciągnie się opinia wyrobiona po premierze
Ciekawe ... kilka lat używałem, z aktualizacjami, defragmentacją itd. - udręka.
Od małych niestabilności po niebieski ekran.
Po instalacji w7 - nic z tych rzeczy.
No tak, ja rozumiem, że niektórzy przed uruchomieniem Visty przyklękają...
oba systemy (Vista/W7) prezentują bardzo zbliżony poziom.
To prawda, oczywiście są tak samo słabe
W firmie już od jakiegoś czasu siedzę na ósemce i jest dużo lepiej
Trochę trzeba się przestawić na te 'macowe' rozwiązania, ale jest OK. Już ładnych kilka miesięcy pracuje i żadnych problemów, ale ja jestem tylko zwykłym użytkownikiem. Chociaż testerzy i programiści nie narzekają, a przeszli od razu w W8.
Od małych niestabilności po niebieski ekran.
Po instalacji w7 - nic z tych rzeczy.
najwidoczniej miałeś jakiś problem, całkiem możliwe że sprzętowy.
być może w W7 nie masz uruchomionej takiej usługi i problem nie jest widoczny.
zapewniam Cię, że nie widziałem BSOD odkąd zainstalowałem Vistę.
jeśli pod systemem V/W7 pojawia się BSOD to często jest to już jakiś poważniejszy problem sprzętowy.
pracuję na obu systemach - Vistę mam od dnia jej premiery w stacjonarnym, a W7 dostałem razem z lapem
(z opcją aktualizacji do W8 za chyba 69 zł, co wkrótce pewnie uczynię). dziś kupując sprzęt szukałbym właśnie W8
najwidoczniej miałeś jakiś problem, całkiem możliwe że sprzętowy.
No właśnie, że nie. Raz komputer był tam z jakimś problemem nie programowym w serwisie i został też sprawdzony pod kątem niestabilności systemu.
Jedno zdanie: wywalić Vistę, zainstalować XP.
Wówczas.
Nie zdecydowałem się, ale później na w7. Inne działanie po prostu.
Poza tym, cały czas Vista miała wyłączone wiele procesów - wygląd w98 czy cuś, co można zrobić z poziomu systemu - jak wiadomo.
Takie mam wrażenia, po użytkowaniu Visty - po prostu szajs na całej linii.
pan.tadeusz napisał/a:
dziś kupując sprzęt szukałbym właśnie W8
Oczywiście, jednak jak widziałeś "przynajmniej" to mogłeś się domyślić, że może też być w8.
pan.tadeusz [Usunięty]
muzyk napisał/a:
No właśnie, że nie. Raz komputer był tam z jakimś problemem nie programowym w serwisie i został też sprawdzony pod kątem niestabilności systemu.
Jedno zdanie: wywalić Vistę, zainstalować XP.
Takie mam wrażenia, po użytkowaniu Visty - po prostu szajs na całej linii.
wynika z tego, że serwis nie radził sobie z konfiguracją tej platformy i nic ponad to.
opinia o tym systemie na tej podstawie jest raczej niemiarodajna ale... każdy ma swoje zdanie
muzyk napisał/a:
Oczywiście, jednak jak widziałeś "przynajmniej" to mogłeś się domyślić, że może też być w8.
ale dla mnie tu nie ma przynajmniej. dołożyć ramu i jeśli migrować w oknach to tylko W8 ma sens
W firmie już od jakiegoś czasu siedzę na ósemce i jest dużo lepiej.
Trochę trzeba się przestawić na te 'macowe' rozwiązania, ale jest OK.
Bardzo przepraszam, ale co Windows 8 ma do maka? Tak dziwnego i niespójnego systemu jak W8 to ja jeszcze nie widziałem. Ściągnąłem sobie evaluation do Parallelsa i nadziwić się nie mogę co oni z tym zrobili. Niby zerżnęli koncepcję dualności OS X/iOS ale jak zwykle w przypadku Microsoftu – nic z tego nie zrozumieli.
Dlaczego w Windows 8 są dwa zupełnie różne interfejsy? Przepraszam za offtop w kłótni o wyższości reszty świata nad Sony.
To ja tylko na to, żeby nie zakłócać
Chodzi o samo użytkowanie, panele, ekrany itd. itp. Generalnie obsługa systemu, kiedyś na iMacu robiłem montaż, ale wiadomo generalnie się na tym pracowało i takie skojarzenie mnie naszło
Kontynuujcie o Sony vs reszta świata, otwieram czipsy
nienietaktak [Usunięty]
pioroon napisał/a:
Kontynuujcie o Sony vs reszta świata, otwieram czipsy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9