Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
"sprawdzić ceny innych konkurencyjnych stacji i ustalić swoją"
dla mnie konkurencyjna stacja to np. Shell w stosunku do BP
szczególnie że kierownik robił rundkę co jest idiotyczne w sytuacji rundki
po stacjach tej samej seci, ale już robienie rundki po konkurencyjnych
stacjach nie jest głupie, jednak ustalanie cen przez telefon to już coś innego.
Jeśli jednak wpadł na możliwość zadzwonienia na inną stację tej samej sieci
po kilku miesiącach objazdów to współczuję jego przełożonym.
Jak kupowałem w FJ P300 (byłem zdecydowany, nie chciałem dyskutować z panią za ladą dlaczego ten a nie inny) to pani zachwalała ten aparat pod niebiosa . Więc mówię jej że ten Nikon nie zbiera fajnych opinii od użytkowników w naszym kraju. Za to po oglądnięciu sampli i opinii wielu zadowolonych użytkowników na zagranicznych forach doszedłem do wniosku że jednak da się nim robić fajne zdjęcia. Pani zrobiła dziwną minę i chwilę później mówi mi prosto w oczy - cytuję:
"Dziwne? Testowaliśmy ten aparat na Optycznych.pl i wypadł bardzo dobrze"
Tym razem to ja zrobiłem dziwną minę, i doszedłem do wniosku że nie ma sensu dalej kontynuować tej dyskusji. Co innego gdybym nie odwiedzał tego portalu, ale widocznie ludzie sprzedający sprzęt fotograficzny w tej sieci myślą że mają do czynienia z jakimś buractwem i każdemu mogą wciskać wszystko co im się podoba. Ale jak się trafi jakiś upierdliwy klient który wie o co biega to może narobić niezłego obciachu ludziom zza lady. Ja też mogłem, ale za ladą była kobieta... sami wiecie, a do tego ze mnie jest niespotykanie spokojny człowiek. Jeżeli ktoś mnie wkurza to po prostu przerywam rozmowę bo uważam że nie ma sensu dyskutować.
Aha. Zapomniałem dodać jest suuper promocja na aparaty Coolpix! Piłka... plażowa z logo Nikona . Super! Już ubieram slipy i lecę na plażę pograć . Kiedy ludzie od promocji w tym Nikonie wrócą do rzeczywistości?
ale widocznie ludzie sprzedający sprzęt fotograficzny w tej sieci myślą że...
Jako ludź sprzedający w tej sieci prosiłbym o powstrzymanie się od generalizowania (czy insynuowania co myślę, a czego nie myślę). (I mówię to w imieniu sprzedających w ogóle, a nie tylko w tej sieci).
Ludzie są różni. A im większa sieć tym łatwiej trafić na różne typy ludzkie.
Tak samo jak różni są ludzie za ladą tak samo różni są klienci. Szanujmy się.
zelik76 napisał/a:
Aha. Zapomniałem dodać jest suuper promocja na aparaty Coolpix! Piłka... plażowa z logo Nikona . Super! Już ubieram slipy i lecę na plażę pograć . Kiedy ludzie od promocji w tym Nikonie wrócą do rzeczywistości?
Nikon od jutra zaczyna inną akcję marketingową.
A piłki plażowe, kwiatki i ten cały cepeliowy wystrój to już nie wina czy pomysł FJ tylko speców od marketingu w Nikonie.
Jako ludź sprzedający w tej sieci prosiłbym o powstrzymanie się od generalizowania (czy insynuowania co myślę, a czego nie myślę). (I mówię to w imieniu sprzedających w ogóle, a nie tylko w tej sieci).
Ludzie są różni. A im większa sieć tym łatwiej trafić na różne typy ludzkie.
Tak samo jak różni są ludzie za ladą tak samo różni są klienci. Szanujmy się.
Przepraszam jeśli kogokolwiek uraziłem. Po prostu nie lubię jak ludzi nabija się w butelkę opowiadając im bajki. Tak jak napisałeś - sprzedawca sprzedawcy nie równy.
"sprawdzić ceny innych konkurencyjnych stacji i ustalić swoją"
dla mnie konkurencyjna stacja to np. Shell w stosunku do BP
szczególnie że kierownik robił rundkę co jest idiotyczne w sytuacji rundki
po stacjach tej samej seci, ale już robienie rundki po konkurencyjnych
stacjach nie jest głupie, .
Każda stacja paliw Orlen, Lotos, BP, Shell itp musi prowadzić ceny konkurencji w swoim regionie sprzedaży w mieście czy dzielnicy.
Są nawet do tego programy komputerowe, gdzie wpisuje się ceny dla danej stacji i potem wysyła do centrali swojego koncernu. Oni potem z góry ustalają cenę na tle innych.
jak dla mnie najistotniejsza jest cena. no i nie powiem - zwracam uwagę na to, by była możliwość odbioru osobistego w Krakowie. w porównywarkach cen jakoś nigdy fotojoker nie wpadł mi w oko..
Niedawno nabyłerm w e-fotojoker Sony A77 + SanDisk SDHC 32GB Extreme Pro , cena mieściła się w przedziale średnich, dlaczego w fotojoker ? Ponieważ sieć sklepów jest znana , zależało mi na pewnym znanym sklepie.
Realizacja zamówienia była ekspresowa, złożyłem zamowienie popołudniu, a na drugi dzień rano kurer pojawił sie z przesyłka. Wszystko dobrze zapakowane. Aparat i akcesoria nie nosiły śladów "obmacywania" .
Jeśli nie fotojoker- jaki sklep jest najbezpieczniejszy i wart polecenia? Zastanawiam się nad zakupem aparatu, nie chcę zamawiać przez internet, a zależy mi na profesjonalnej obsłudze, aby mi ktoś doradził, a nie wciskał jakiś sprzęt.
Jeśli nie fotojoker- jaki sklep jest najbezpieczniejszy i wart polecenia? Zastanawiam się nad zakupem aparatu, nie chcę zamawiać przez internet, a zależy mi na profesjonalnej obsłudze, aby mi ktoś doradził, a nie wciskał jakiś sprzęt.
Zanim pójdziesz kupić wyznacz sobie cele jakie ma spełniać aparat i najlepiej idź pierwszy raz tylko obejrzeć.
Pospisuj modele, które Cię interesują i poszukaj o nich opinii w sieci.
Obok FJ jest jeszcze ABfoto ale mają mało salonów, i tylko w większych miastach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9