Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
dcs, już wszystkie poszły? Na to wygląda... Za ok 5000pln + dostawa to barszczyk.
dcs [Usunięty]
Wysłany: Wto 16 Paź, 2012
Usjwo,
Matryca w 6D pewnie nie będzie lepsza, bo przegoniłaby tą z MkIII.
Chcą oczyścić magazyny zanim rzucą droższego i słabszego /wg specyfikacji/ 6D.
Zastanawia mnie ten jeden czujnik krzyżowy AF.
Te tanie zestawy (2090Eur) kosztuja prawie tyle co samo nowe 5D3 (2250Eur), wiec wolalbym samo nowe body, przy 1300Eur za 5D2
5D3 body - 2250EUR
5D2 + 24-105 - 2090EUR
6D - 1700EUR (moja prognoza ceny na wiosne)
5D2 body - 1300EUR
i badz tu madry
dcs [Usunięty]
Wysłany: Wto 16 Paź, 2012
Usjwo,
Pewnie z raz w roku /albo dwa/ przyjeżdżasz do Polski.
U nas takich promocji nie ma, jak zmienisz zdanie spokojnie sprzedasz za cenę zakupu /jak nie lepiej/.
[ Dodano: Wto 16 Paź, 2012 16:32 ]
A ile 24-105 luzem?
mam Pytanie co do 5DMKII z perspektywy czasu... Jak Aparat był nowy wszyscy po testach wrzeszczeli że AF do niczego... Ilość ludzi która ten aparat kupiła i dłuuugo używała i używa zaprzecza temu by problemy z AF mogły być aż tak poważne jak wyszło w teście. Czy była to bolaczka wzcesnych egzemplaży? Chciałbym prosić o opinie osoby które mają lub miały ten aparat. Interesuje mnie szzcególnie porównanie AF do starych EOSów dwócyfrowych (40-50D)...
EOS 50D z pewnością ma lepszy AF.
Tak dla wyjaśnienia. Nie chodzi o to, że AF w 5D2 jest do niczego. Jest zwyczajnie poprawny, ale nie nadaje się do wyczynu. Chodzi o to, że za takie pieniądze i w takim korpusie Canon mógł dać go dużo lepszy a nie dał CELOWO, choć był takowy dostępny w tańszych modelach i to właśnie najbardziej wnerwia. To, że mogło być dużo lepiej widzimy na przykładzie nowego 5D3. Na pewno ten AF jest lepszy niż w wielu Sony czy Pentaksach. Po prostu AF Canona/Nikona to trochę inny świat niż w tamtych systemach.
Chodzi o to, że za takie pieniądze i w takim korpusie Canon mógł dać go dużo lepszy a nie dał CELOWO, choć był takowy dostępny w tańszych modelach i to właśnie najbardziej wnerwia.
Mnie to specjalnie nie dziwi, wystarczy przestać patrzeć przez pryzmat "większa matryca - to musi być wyżej pozycjonowany korpus" oraz "większa matryca - to musi kosztować".
Dla producenta jak widać nie ma żadnego zgryzu w tym, że np. topowa puszka APS-C ma lepsze bebechy, bo jak ktoś chce i FF i lepsze osiągi to ma serię 1D A my sobie możemy tylko na to popsioczyć.
mam Pytanie co do 5DMKII z perspektywy czasu... Jak Aparat był nowy wszyscy po testach wrzeszczeli że AF do niczego... Ilość ludzi która ten aparat kupiła i dłuuugo używała i używa zaprzecza temu by problemy z AF mogły być aż tak poważne jak wyszło w teście. Czy była to bolaczka wzcesnych egzemplaży? Chciałbym prosić o opinie osoby które mają lub miały ten aparat. Interesuje mnie szzcególnie porównanie AF do starych EOSów dwócyfrowych (40-50D)...
Miałem 50D.
Mam 5Dmk2.
W obu AF jest OK. Nie rozumiem tych narzękań.
Może jak ktoś sport robi albo w ciemnościach fotografuje.
Ja nie robię ani jednego ano drugiego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14