Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
"will totally satisfy users who aren't familiar with what the best modern DSLRs are capable of" ROTFL
Aparat stworzony do live view. Nie wydaje mi się żeby tam była przyszłość lustrzanek.
Nie rozumiem również tego, że ustawienie dowolnego profilu ICC narzuca przestrzeń sRGB.
Hmmm... Chyba wolałbym A300. Gdyby chociaż przerzucili się na CMOS...
Wysłany: Sob 07 Cze, 2008 Re: Sony A350 na DPreview.com-skutecznosc stabilizacji 1.3-1
mszczyrek napisał/a:
To tak w temacie skutecznosci stabilizacji w body... I jeszcze poprawke na PR Sony i optymizm Dpreview trzeba wziac;)
Raczej obiektywizm/profesjonalizm. Optymizm to na fotopolis, bo to ich specjalnoscia jest odnywajdywanie zalet w kompletnym niewypale.
Oni natomiast o stabilizacji w a350 napisali "Super Steady Shot pozwala na utrzymanie z ręki czasów rzędu 1/15, 1/10 s przy ekwiwalencie ogniskowej wynoszącym 150 mm". Wyglada niezle...
Cytat:
EDIT:
Wlasnie sprawdzilem i pokrywa sie to idealnie z wynikiem testu Optyczne.pl: 1.3 +/-03 EV
[ Dodano: Sob 07 Cze, 2008 15:05 ]
Rozbroilo mnie jedno z ostatnich zdan w podsumowaniu:
"will totally satisfy users who aren't familiar with what the best modern DSLRs are capable of"
Zgodnosc wynikow z kilku zrodel pozwala domniemywac, ze wyniki sa prawdziwe, co raczej smuci, bo trochu szkoda mi posiadaczy tych aparatow. Sony nigdy nie powazalem i raczej mi to nie grozi. W zasadzie kamery video maja ciekawe, acz cholernie drogie, co sprawia, ze sa dla mnie nieatrakcyjne. Cena i przewaga optyki canona powoduje, ze w przyszlym tygodniu kupuje vixie HF10 lub HF100.
Podsumowanie recenzji na dpreview spowodowalo, ze oplulem sie sokiem z pomaranczy (na szczescie sie wypralo ladnie). Sadzac po tonie komentarza przypuszczam, ze jego autor zapatruje sie na sony podobnie, jak i ja. Firma nastawia sie na marketing i dojenie klienta, a nie na jakosc. Przykre.
W zasadzie kamery video maja ciekawe, acz cholernie drogie, co sprawia, ze sa dla mnie nieatrakcyjne. Cena i przewaga optyki canona powoduje, ze w przyszlym tygodniu kupuje vixie HF10 lub HF100.
- zapomniales dodac ze ew. w segemncie amatorskim....w segmencie profi maj bardzo dobre kamery a optyka canona ustepuje np. optyce fujinon-a....
Bawia mnie takie teksty:
W zasadzie kamery video maja ciekawe, acz cholernie drogie, co sprawia, ze sa dla mnie nieatrakcyjne. Cena i przewaga optyki canona powoduje, ze w przyszlym tygodniu kupuje vixie HF10 lub HF100.
- zapomniales dodac ze ew. w segemncie amatorskim....w segmencie profi maj bardzo dobre kamery a optyka canona ustepuje np. optyce fujinon-a....
Nie interesuje mnie segment profi. Powiedz, co ja mialbym robic z taka kamera? Konkurencje Wajdzie? Wlasna telewizje otworzyc?
BTW. fujinon to chyba nie sony, a o tej marce mowa. Oni raczej podkupili nieco tamrona (tylko plotka?) i pewnie dlatego ten powoli schodzi na psy.
Wysłany: Sob 07 Cze, 2008 Re: Sony A350 na DPreview.com-skutecznosc stabilizacji 1.3-1
P_M_ napisał/a:
Zgodnosc wynikow z kilku zrodel pozwala domniemywac, ze wyniki sa prawdziwe, co raczej smuci, bo trochu szkoda mi posiadaczy tych aparatow.
Czy w związku z tym, jeśli kupię sobie A350, to w ramach rekompensaty mogę od Ciebie oczekiwać czegoś konkretnego, czy tylko będziesz się dowartościowywać na wyniosłym współczuciu?
Mi na przykład nie szkoda posiadaczy jakichkolwiek aparatów, samochodów, czy czego tam jeszcze. Ich pieniądze, ich decyzja, ich radość, czy też problemy.
dranio napisał/a:
P_M_ napisał/a:
Zgodnosc wynikow z kilku zrodel pozwala domniemywac, ze wyniki sa prawdziwe, co raczej smuci, bo trochu szkoda mi posiadaczy tych aparatow.
Czy w związku z tym, jeśli kupię sobie A350, to w ramach rekompensaty mogę od Ciebie oczekiwać czegoś konkretnego, czy tylko będziesz się dowartościowywać na wyniosłym współczuciu?
Mi na przykład nie szkoda posiadaczy jakichkolwiek aparatów, samochodów, czy czego tam jeszcze. Ich pieniądze, ich decyzja, ich radość, czy też problemy.
dranio
Jak zapytasz, czy warto ten aparat kupic, to ci odpowiem, ze nie. A za swoja nieswiadomosc, czy co tam jeszcze, kazdy placi sam, bo to jego wybor. Kazdy ma prawo dokonywania wyborow podobnie, jak i do wyrazania wlasnych opinii, tylko musi sie liczyc z konsekwencjami. Dlatego dodalem slowko "troche".
Ostatnio zmieniony przez goltar Nie 08 Cze, 2008, w całości zmieniany 1 raz
[/quote]
Nie interesuje mnie segment profi. Powiedz, co ja mialbym robic z taka kamera? Konkurencje Wajdzie? Wlasna telewizje otworzyc?
BTW. fujinon to chyba nie sony, a o tej marce mowa. Oni raczej podkupili nieco tamrona (tylko plotka?) i pewnie dlatego ten powoli schodzi na psy.[/quote]
po co taka kamera?? wystarczy kupic kamere HD sony za cene 3,5tysiaka. obiektyw CZ i jakos jak na amatorska kamere powala na nogi. oczywiscie jak sie ma tv na ktorym to widac
swoja droga alergia na sony jest zabawna no bo aparaty porownuje sie bardzo czesto do sprzetu polprofi a owe 200 i 3x0 sa typowo amatorskie....a jak kamery okazuja sie naprawde zaskakujaco dobre to pada zdanie: to nie dla mnie bo to profi mnie to nie potrzebne:) wiekszosci tych co foca DLA wlasniej przyjemnosci nie straszne sa szumy przy wysokim iso, nie potrzebuja obiektywow 5razy drozsze od puszki czy szybkosci zdjec Hamiltona w wczorajszych kwalifikacjach hehe... sony w aparatach sie rozwija i to wida na przestrzeni owych kilku lat. nie mozna powiedziec ze na tym co jest zakoncza, i ze ZAL jest tych co kupili sony, bo sa ciemni i tacy jacych niedouczeni. po prostu biedaczki.
a moze to wystarcza takiemu fotografowi... ja znam niedomagania mojego systemu i wkurza mnie to czasem ale ciekawie mnie ktorego fotografa nie wkurza cos w jego systemie no chyba ze slepo jest w niego zapatrzony miloscia typowo cielęcą.
pozdrawiam w dniu mojego zawalu po meczu Polska - Niemcy
Jako człowiek mający kontakt z kamerami napiszę, że Sony jest tutaj (kamery z wyższej półki) bardzo cenione i wytwarza bardzo dobre produkty. Często lepsze niż kamery Canona. Niektóre modele są "nie do zajechania".
Jako człowiek mający kontakt z kamerami napiszę, że Sony jest tutaj (kamery z wyższej półki) bardzo cenione i wytwarza bardzo dobre produkty. Często lepsze niż kamery Canona. Niektóre modele są "nie do zajechania".
To tez wiem. Szkoda tylko, ze reszta ich produktow nie ma takiej renomy, albo zeby chociaz jakosc byla adekwatna do ceny.
reszta produktow?? hmmm... wsrod konsol PS3 to potega. ktorej inne konsole mocy obliczeniowej moga pozazdroscic. coz gry pod nia sa drogie jak na nasze warunki ale konsolka cichutka, zgrabniutka i bez Xboxowego zawieszania sie. tak wiec jest przynajmniej jeszcze jeden produkt sony bardzo dobry wrecz nie majacy zbytniej konkurencji co do mocy obliczeniowej.komp o podobnych parametrach do gier musialby kosztowac jakies 5-7tysiakow. co dziwne...konsola ma procesor 6 rdzeniowy a tylko 5 rdzeni jest PROGRAMOWO wlaczonych i aktywnych. a cena 1400 zeta jest naprawde do przyjecia za konsole z wifi dekoderem DOLBY i odtwarzacem BL i FULL HD obrazem, zdjecia na niej przeglada sie wprost FANTASTYCZNIE robi takie prezentacjie w locie podkladajac jakakolwiek muze ze patrzac na Tv nic innego w TV nie ciekawi czlowieka.....swoja droga...to Blue Ray to tez patent SONY.... wiec rzeczywiscie "reszta produktow" nie ma takiej renomy i jakosc nie adekwatna do ceny
poszukuej kropelek na serce na 20....
To tez wiem. Szkoda tylko, ze reszta ich produktow nie ma takiej renomy, albo zeby chociaz jakosc byla adekwatna do ceny.
Czy Waść jednak nie za bardzo generalizuje? Szczególnie zta renomą? Popytac ludzi (najlepiej niezwiązanych z fotografia) o Sony... Raczej to jest jednak uznawane za nieźle renomowana marke....
reszta produktow?? hmmm... wsrod konsol PS3 to potega. ktorej inne konsole mocy obliczeniowej moga pozazdroscic. coz gry pod nia sa drogie jak na nasze warunki ale konsolka cichutka, zgrabniutka i bez Xboxowego zawieszania sie. tak wiec jest przynajmniej jeszcze jeden produkt sony bardzo dobry wrecz nie majacy zbytniej konkurencji co do mocy obliczeniowej.komp o podobnych parametrach do gier musialby kosztowac jakies 5-7tysiakow. co dziwne...konsola ma procesor 6 rdzeniowy a tylko 5 rdzeni jest PROGRAMOWO wlaczonych i aktywnych. a cena 1400 zeta jest naprawde do przyjecia za konsole z wifi dekoderem DOLBY i odtwarzacem BL i FULL HD obrazem, zdjecia na niej przeglada sie wprost FANTASTYCZNIE robi takie prezentacjie w locie podkladajac jakakolwiek muze ze patrzac na Tv nic innego w TV nie ciekawi czlowieka.....swoja droga...to Blue Ray to tez patent SONY.... wiec rzeczywiscie "reszta produktow" nie ma takiej renomy i jakosc nie adekwatna do ceny
poszukuej kropelek na serce na 20....
Owszem zgodzę się, że PS3 to konsolowa potega, ale jako odtwarzacz już niekoniecznie. Sony niestety zrezygnowało ze standardowych wyjśc audio (co wg mnie zakrawa na spalenie projektantów na stosie). Aby skorzystać z dźwięku powyżej zestawu 2.0 należy mieć wzmacniacz z wejściem cyfrowym/optycznym dla 5.1 (bądź HDMI dla 7.1)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 11