Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
lustrzanka czy bezlusterkowiec do 1500 zł
Autor Wiadomość
muzyk 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Sob 15 Gru, 2012   

Cytat:
a w Polsce 2000 z groszami za sam korpus, troche daleko do 1500zl

Hmm... to nie wiem.

Jakieś bezlustro Olympusa?

Reklama

czaja 
Nowy

Wysłany: Nie 27 Sty, 2013   

Teraz na promocji w podobnej cenie jest Nikon D3100 i Sony A37. Co lepiej kupić z kitowym obiektywem ??

Misio-Jedi 
Początkujący

Wysłany: Pon 28 Sty, 2013   

Ja wybrałem D3100. A37 też mi się podobał ,ale nie byłem przekonany do tego "półprzezroczystego lustra"

czaja 
Nowy

Wysłany: Sro 30 Sty, 2013   

znalazłem coś takiego http://versusio.com/pl/sony-slt-a37-vs-nikon-d3100 .
Tylko że dalej mi to nic nie mówi no niby na puknty sony ma przewagę 5pkt.

Jak to jest z tą stabilizacją obrazu w sony czy dzięki niej wbudowanej w przyszłości mozna kupić taniej obiektywy do pstrykania ?? Coś mi brat podpowiadał o tym na przykładzie jego starego pentaxa.

moronica 

Pomogła: 106 razy

czaja, zapomnij o versusio, roi sie w nim od bledow. specyfikacje to sam sobie mozesz porownac w zaufanych zrodlach, chocby na optycznych

jaad75 
Klub Pierdzieli

czaja napisał/a:
znalazłem coś takiego http://versusio.com/pl/sony-slt-a37-vs-nikon-d3100 .
Tylko że dalej mi to nic nie mówi no niby na puknty sony ma przewagę 5pkt.
Daruj sobie czytanie takich bzdur.
czaja napisał/a:
Jak to jest z tą stabilizacją obrazu w sony czy dzięki niej wbudowanej w przyszłości mozna kupić taniej obiektywy do pstrykania ?? Coś mi brat podpowiadał o tym na przykładzie jego starego pentaxa.
Generalnie nie o to chodzi. Można mieć stabilizację z każdym podpiętym obiektywem i to jest główna zaleta. Teoretycznie nowe obiektywy wyposażone w stabilizację powinny być droższe od tych bez stabilizacji, ale w praktyce okazuje się to nieprawdą. Poza tym, stabilizacja jest istotna tylko w wycinku zastosowań fotograficznych i ewentualnie filmowaniu z ręki, nie napalaj się na nią aż tak.

czaja 
Nowy

przeglądałem allegro i np ceny używanych obiektywów do sony wydają mi się tańsze niż tych do nikona.

A jak patrzeć na ranking chip.pl ??

Sony w nim zajmuje miejsce 6 a Nikon aż 54

http://www.chip.pl/rankin...ts%3Alist=53855

Różnica w zakupie tych aparatów to nie duże pieniądze.

Chciałbym kupić aparat który mi starczy na dość długo np. ze względu na to że nie za często go używam, a po za tym jak dla mnie to nie mały wydatek.

jaad75 
Klub Pierdzieli

czaja napisał/a:
przeglądałem allegro i np ceny używanych obiektywów do sony wydają mi się tańsze niż tych do nikona.
Skoro patrzyłeś na interesujące Cię obiektywy, to być może tak jest, kwestia jeszcze jakości konkretnych szkieł. Które Cię interesują?
czaja napisał/a:
A jak patrzeć na ranking chip.pl ??
Najlepiej nie patrzeć.
czaja napisał/a:
Różnica w zakupie tych aparatów to nie duże pieniądze.

Chciałbym kupić aparat który mi starczy na dość długo np. ze względu na to że nie za często go używam, a po za tym jak dla mnie to nie mały wydatek.
Oba te aparaty są kiepskie i nie kupiłbym, ani nie polecił z czystym sumieniem żadnego z nich.

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Chip to portal "typowo fotograficzny" :razz: Się załamię :sad:

Misio-Jedi 
Początkujący

jaad75 napisał/a:
Oba te aparaty są kiepskie i nie kupiłbym, ani nie polecił z czystym sumieniem żadnego z nich.

Dla forsiastych - lipa
dla biedaków - cód, miód i orzeszki

wszystko jest względne

mozer 
bo Pentax

Misio-Jedi, to nie do końca prawda - w podobnej cenie możesz kupić starszy model z ciut wyższej półki. W ostateczności możesz nawet taniej kupić używany...

Chyba, że jesteś gadżeciarzem - wtedy oczywiście musisz mieć najnowszy model ;P

dcs
[Usunięty]

ale beznadziejny, ciągnący się od sierpnia temat.

Najwyraźniej czaja co jakiś czas sprawdza aparaty do 1500zł na alle., promocje w sklepach, bzdurne rankingi i porównania i podaje mam listę aparatów do ~1500zł które znalazł.

Przez ten czas czaja prosił o pomoc w wyborze pomiędzy:
Nikon D3000
Canon 1100D
Sony alfa 200
Olympus PEN E-PL1 lub E-PL2
Sony NEX C3 lub używka NEX5
Samsung seria NX
Panasonic seria G lub GF
Używany Nikon D3100 z obiektywem 18-55
Sony NEX 3 z obiektywem 18-55 Używany na gwarancji
Sony NEX C3 z obiektywem 16mm nowy
Sony NEX 5 z obiektywem 16mm nowy
PEN E-PL1 E-P1 lub E-PL2
Olympusa E-PL1 14-42
Canon 1100D nowy
Nikon D3000 nowy
Olympus PEN E-PL2 nowy
Samsung NX11
E-PM1
nikon 1j1 lub 1v1 nowy
i ostatnio Nikon D3100 [tym razem nowy] i Sony A37
Ostatnio zmieniony przez dcs Sro 30 Sty, 2013, w całości zmieniany 2 razy  

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

Cóż za lustracja, strach się bać :)
Zamknąć i nie otwierać...chyba nie będziemy rozważali dalej rankingów chipa ...

Misio-Jedi 
Początkujący

Czaja chyba nie spodziewał się hiszpańskiej inkwizycji :wink:

Czyja to wina że w tym przedziale cenowym jest aż taki wybór ?

Co innego gdyby do wydania było kilkadziesiąt tysięcy, wtedy byłby albo Nikon D4, albo Canon 1D albo Pentax 645d i po kilku postach byłoby wiadomo co autor kupuje.

jaad75 
Klub Pierdzieli

Misio-Jedi napisał/a:
Czaja chyba nie spodziewał się hiszpańskiej inkwizycji :wink:
Nikt nie spodziewa się Hiszpańskiej Inkwizycji! :wink:

Odpowiedz do tematu