Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Sro 04 Cze, 2008
450D vs alfa
Autor Wiadomość
arietiss 
Optyczny
arietiss

Wysłany: Pią 06 Cze, 2008   

Ale ludzie uprzedzają sie do firm. Ja zetknąłem się kilka razy w życiu z firmą Sony, przy różnych okazjach. Człowiek daje się nabierać na reklamowy szum i dobrą opinię o marce. Jednak w moim przypadku, każde takie zetknięcie okazało się nieszczęśliwe w skutkach! I wtedy powiedziałem sobie, że już nigdy więcej, tak na wszelki wypadek! Przypadek, pech powiecie? Być może... Ale ja już z firmą Sony wolę nie mieć nic do czynienia!

[ Dodano: Pią 06 Cze, 2008 15:22 ]
Dlatego, kiedy kupowałem aparat brałem pod uwagę tylko C i N!

Reklama

KaleSony 
Bywalec
Znawca tematu

Akurat w Polsce Sony podobno ma jeden z większych udziałów rynku DSLR, w porównaniu z innymi krajami. Polacy kochają Sony :)

Jeśli A900 wyjdzie wczesną jesienią to na naszym podwórku Sony zajmie 2 miejsce.
2009 będzie należał do Sony.
2010 lider sprzedaży na całym świecie.

Obawiam się jedynie całkowitego wykoszenia konkurencji przez Sony, o ile wejście Sony na rynek sprawiło, że Canon przestał w swoich aparatach jedynie zmieniać umiejscowienie pokręteł w nowszych modelach i wymusił ulepszenia to nie wydaje mi się, że Canon będzie potrafił gonić konkurencję, no chyba że przetasują całą politykę firmy, ale zajmie to lata.

W Nikonie się obudzili znacznie wcześniej i firma potrafiła odpowiedzieć na ofensywę Sony, jednocześnie zabierając Canonowi lidera, tyle że Sony pokazało dopiero małą armatkę w postaci entry level, a co będzie jak na plac boju wyjadą prawdziwe czołgi ze znaczkiem alfa i lufami ze znaczkiem Zeiss? :lol:

Trochę żal, że będzie jeden system na rynku, no nie?

:cool:

kozidron
[Usunięty]

DO KaleSony

He he ale sie ubawiłem , ty nie robisz dla marketingu ....jesteś bardziej taką wróżką..... a powiedz mi jak tak wszystko przewidujesz: kiedy SONY przestanie pakować plastik w mocowanie bagnetu w body od modelu A400 czy od modelu A450 a może dopiero A500, bo jak od A550, to by było szkoda. Odnosząc się do częstotliwosci wychodzenia na rynek modeli A300 i A350 (nie liczę limitowanych szampańskich wersji plastiku made by SONY) nie proszę cię o jakieś szczególne wróżby, tylko tak pytam co wiesz na półtorej roku z góry...?

----------------------------------
pozdrawiam wszystkich w kalesonach, nawet tych u których gumka jest za ciasna
oWłOSiony pępek team !!!

k1caj_ns 
Optyczny

No pewnie Kalesony :!: ,a w 2012 roku to będzie koniec świata :wink: Tego nie przewidziałeś ? :idea:

Polski rządz np. przewidział i przygotowania do euro sobie odpuścili :twisted:

Może Canon powinien postąpić podobnie bo jak to już takie oczywiste jest i jasne jak słońce to lepiej od razu po wyjściu ALF ogłosić upadłość i wycofać cały sprzęt ze sprzedaży.

RB 
Temu Panu już podziękujemy

KaleSony napisał/a:
a co będzie jak na plac boju wyjadą prawdziwe czołgi ze znaczkiem alfa i lufami ze znaczkiem Zeiss?

O ile mnie pamięć nie zawodzi to najlepsze lufy robił Krupp a nie Zeiss.

palindrom 
Optyczny
inaczej

RB,
Nie pomoże lufa Kruppa kiedy strzelec... ;)

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Wysłany: Nie 08 Cze, 2008   

RB napisał/a:
MM napisał/a:
Jest Toyota i jest Lexus. Nie ja to wymyśliłem. Czasami nazwa jest potęgą.

Tyle, że Sony nie sprzedaje w foto żadnego luksusu a zwykły towar dla normalnego szaraczka. A ludziom się Sony jednak dobrze kojarzy - Minolta się komu kojarzyła? Marka to potęga :-)
Nie lubę Sony, ale oni marketing robia nachalnie i racjonalnie. Niezaleznie od Twoich rad i animozji (jak widze mających tez podłoze mocno emocjonalne) oni będa sprzedawac w entry levelu duzo więcej niz Minolta :-)

A co może Minolta źle się kojarzyła. Wcale nie skoro sprzedawała sporo analogowych luster.

igorax 
Rozmowny
vast

Wysłany: Pon 09 Cze, 2008   

RB napisał/a:

Minolta się komu kojarzyła? Marka to potęga :-)

Sony się kojarzy, bo istnieje w innych branżach, ale komuś choć trochę zna się na rzeczy i 5 lat tamu dało się aparat sony i minolty i powiedziało wybieraj, myślę, że odpowiedź byłaby szybka i na 100% ukierunkowana w stronę minolty; nie wiem gdzieś na jakimś blogu foto uczestniczyłem w wątku o wykupieniu minolty przez sony ... większość tych ludzi (użytkowników minolty) była sceptycznie nastawiona do tej fuzji. Nie chce demonizować, że Sony jest złe, po prostu wszyscy Ci co kupują ten sprzęt muszą się liczyć że nie kupują Hasselblad'a, a entry level SLR któremu jeszcze brakuje do czołówki - a nie chodzić i pierniczyć że 14mpix, że stabilizacja, że śmo że owo...

Marian 
Optyczny

sigielki napisał/a:
lepiej tańszy korpus a droższe szkło,
To było prawdą dla aparatów na film. Dla cyfry nie jest.

RB 
Temu Panu już podziękujemy

igorax napisał/a:

Sony się kojarzy, bo istnieje w innych branżach, ale komuś choć trochę zna się na rzeczy i 5 lat tamu dało się aparat sony i minolty i powiedziało wybieraj, myślę, że odpowiedź byłaby szybka i na 100% ukierunkowana w stronę minolty

Niewątpliwie :-)

igorax napisał/a:

; nie wiem gdzieś na jakimś blogu foto uczestniczyłem w wątku o wykupieniu minolty przez sony ... większość tych ludzi (użytkowników minolty) była sceptycznie nastawiona do tej fuzji.

Ba, jako uzytkownik Minolty z czasów przedcyfrowych musże zgodzić się z Tobą w całej rozciągłości. Polityka marketingowa Sony mnie drażni. Ale ich puszki nie są tak złe jak wielu tu próbuje imputować :-)

[ Dodano: Pon 09 Cze, 2008 09:56 ]
Pstrykacz napisał/a:

A co może Minolta źle się kojarzyła. Wcale nie skoro sprzedawała sporo analogowych luster.

Nie. Tyle, że Minolta mało komu kto zaczynał z fotografią się w ogóle kojarzyła.

Odpowiedz do tematu