Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Tak, ale nie chodzi o SX230HS a o IXUS230HS (inny wygląd, migawka do 1/2000, krótszy zakres ogniskowych)
Przyjrzałem się temu SX230HS i zainteresował mnie.
W tym momencie faworyt, ale zobaczymy co będzie jeszcze...
Szkoda tylko że o 100zł ponad dostępny budżet, ale zobaczymy.
Jeszcze biorę pod uwagę Olympus SH-21( ale jemu już teraz nie zdążę się przyjrzeć )
Ostatnio zmieniony przez Marek.rpg Czw 13 Gru, 2012, w całości zmieniany 2 razy
No dobra widzę że dyskusja nie poszła do przodu i nikt nie ma więcej pomysłów.
Więc będzie to Canon SX230HS.
Dzięki dcs za tą propozycję, oby był to dobry zakup.
Pozdrawiam...
... Odezwę się z opinią gdy już do mnie dotrze i go poznam...
Witam chce kupić cyfrówkę która ma służyć do robienia zdjęci na imprezach rodzinnych wakacjach nieraz jakieś zdjęcia w makro.Przedział cenowy jaki mnie interesuje to do 500zł upatrzyłem sobie kilka modeli i teraz mam problem jaki wybrać
Benq lr100
Benq gh200
Proszę opinie firmy BENQ
NIKON L26
Canon a810
FUJIFILM FINEPIX S2950
Oglądałem jeszcze Olimpusa Seri ZS ale nie pamiętam jaki dokładnie jakiś z mechanicznym stabilizatorem obrazu
Ja słyszałam, że aparaty BenQ naprawdę są dobre. Ten nowy G1 wygląda super. specyfikacja naprawdę na wysokim poziomie, jasny obiektyw więc i w przy ciemnym świetle wyjdą fajne foteczki. filmy full HD. Dla kogoś ktoś szuka dobrego w dobrej cenie wydaje mi się że ten całkiem nieźle wypada. co prawda cena około 950zł ale wydaje mi się że te 300zł przy takim zakupie nie jest wielką różnicą.
@rafi285 Nikon L26 i Canon A810 to niecałe 300zł. Ten drugi mam, a L25 ma kolega.
Zdjęcia troszkę lepsze niż z komórki (siakiejś), a przy dobrym świetle da się wytrzymać.
Szału nie ma więc jak możesz dołożyć grosza to poszukaj czegoś lepszego
Pozostałych nie znam.
mjtryb, a nastawiasz się na jakąś konkretną wielkość? Canon SX220HS to fajne maleństwo do kieszeni (żona ma SX210IS). Pozostałe to duże konstrukcje wymagające jakieś torby do noszenia. Co do 2 modeli Fuji to główna różnica to krotność zooma(x18 vs x24), ale i tak wolał bym Olympusa (jeśli mówimy o dużej konstrukcji). SX220 należy do serii aparatów przygotowanych w dużej mierze do filmowania i nagrywa w full HD. Osobiście tylko z tych czterech wybrał bym właśnie ten model (Canona), ale zauważ że na rynku w tym przedziale cenowym jest sporo więcej fajnych modeli.
Wielkość aparatu nie ma za dużego znaczenia.
Uwagę moją przykuły tzw. mega-zoomy z racji częstych wycieczek rowerowych.
Najbardziej pozytywne recenzje zbiera Olympus SP-620UZ i Canon PowerShot SX220 HS
Nie mogę wyczekiwać cudów, ale najbardziej zależy mi na najlepszej jakości zdjęciach.
W poprzednik temacie podałem tylko przykłady, jeśli masz lepsze propozycję to chętnie wysłucham
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10