Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
wykracza poza budżet ~1000 zł, podobnie jak 180-milimetrowe fantazje Sundersa
komor, używka Tamrona 180/3,5 trafia się dość rzadko, ale jej cena bywa zbliżona do używki canona 100/2,8Macro IS USM, a używka Sigmy 180/3,5 bez HSM tylko nieznacznie droższa
A tu z HSM-em też w niezłej cenie/choć może nie dla Rudolfa83 /: http://allegro.pl/obiekty...2975762800.html
Rudolf83, serio nie wiesz co to ogniskowa? to sobie doczytaj. ponadto sigma 180 bedzie ostrzyla od 46cm, tamron 180 podobnie - 47cm a canon 100 - 31cm. to wszystko jest w specyfikacji
Rudolf83, prawie wszystkie te obiektywy zostaly przetestowane na optycznych. poczytaj i przemysl sprawe zamiast walic tu kolejnymi obiektywami. jak sie pytasz "a jaka jest roznica 100 i 180 ?" to w zasadzie nie wiadomo, co ci odpowiedziec. czy sie oplaca - no to juz twoja decyzja na co wydasz ile pieniedzy
Wiesz... ja na przyklad znam sie na komputerach. Jak ktos mnie sie pyta o roznice 2 kart graficznych to odpowiadam.
Moze za malo podalem danych.
Pierwszym kryterium jest u mnie CENA.
A drugim kryterium jakość/ostrość.
Chodzi mi o najlepszy stosunek ceny do jakości w kategorii OBEKTYW do Canona z serii eos w przedziale 900-1300 zł.
W tej chwili licytuje Sigme na allegro. Dałem cene 725 zł. JEstem na razie wygrywającym. Zobaczymy co z tego wyniknie.
Wiem że mam testy, jednak po przejrzeniu (moim zdaniem) 3 najwazniejszych testów z obiektówów o których wspomniałem wyżej chciałbym się poradzić on-line użytkowników forum co sądzą/co myślą i co widzą
Nie wiem, jesli mało pisze precyzyjnie to prosze mnie poprawić.
Napisałem cene, napisałem 3 obiektywy nad którymi myśle i część osbó mi odpisało za co jestem im wdzieczny.
dcs [Usunięty]
Wysłany: Nie 03 Lut, 2013
MC,
To był powód, że jej nie kupiłem (w 2006.?)
Z 1DsII AF był zauważalnie słabszy niż z Canonem.
MC, Jak długo masz oba obiektywy?
Z jakimi korpusami to ta Sigma działa lepiej niż ww Canon?
[ Dodano: Pon 04 Lut, 2013 00:09 ]
To kolejny nic nie wnoszący post twojego autorstwa w działach " Pomagamy w wyborze ...".
Załóż temat: "MC pyta" i w nim próbuj przesłuchiwać doradzających forumowiczów.
Może poświeć więcej czasu fotografii (a przynajmniej poznawaniu sprzętu), a może zatrudnij się w prokuraturze.
Pytań do mnie nie kieruj.
Moje były retoryczne. Nie chcesz pomóc OP -nie pomagaj.
Ja szczerze polecam tą Sigmę 150/2.8. Tani i bardzo dobry. Używam dodatkowo z kompletem pierścieni pośrednich z przeniesieniem automatyki i pierścieniową lampą led'ową (GN15) jako latarką dla AF. Efekty są świetne i przynajmniej nic nie ucieka (albo już zwiało zanim podszedłem na te pół metra, albo siedzi dalej i można zrobić całą serię).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12