Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
mozer, tak właśnie widziałem tylko jakoś nie mogę znaleźć informacji by to ktoś testował
ps. fajna stopka:)
manolo [Usunięty]
Wysłany: Czw 14 Lut, 2013
według mnie 30 sekund to nie jest problem, ale masz rację, możesz użyć jakiegoś softu do obsługi aparatu z poziomu komputera i wtedy usb - zamykasz oczy, naciskasz migawkę i po kilkunastu minutach masz zapełniony dysk, a tak przez wi-fi jeszcze byś
musiał się zastanawiać nad kolejnym zdjęciem pół minuty, strata czasu
30s czekania na podgląd zdjęcia na ekranie w trakcie sesji, to nie jest dla Ciebie problem?
To raczej mija się z celem, dla którego się taki podgląd zazwyczaj chce mieć...
manolo ja tego nie mam zamiaru używać do robienia zdjęć z zamkniętymi oczami tylko by móc wyłapać wszelkie niedociągnięcia których nie sposób dostrzec na małym wyświetlaczu.
Przy pracy z ludźmi czekanie 30sek na obraz plus 10-20 na ocenę co trzeba poprawić to jakieś nieporozumienie.
ktoś musi stać minute zanim powiem mu co trzeba zmienić
manolo [Usunięty]
Wysłany: Pią 15 Lut, 2013
tylko skąd to pół minuty, wi-fi jest dużo szybsze, można przesłać kilkanaście MB w ciągu sekundy
moge Ci powidziec jak to wygląda w nikonie .D700 aparat na kablu USb ze wzamacniaczem czyli 7 metrów .spokojnie jak uwazasz na kabel da sie z tym żyć ,Zdjecia w Raw-ie impotowane z pomaca LR i trwa to 2-3 sekundy ,transmitery bezprzewodowe duzo dłuzej ,fajny gadzet pomaga w studio , zwłaszcza jak masz kalibrowany monitor widac jak na dłoni
Wireles USB 1.0 czyli przeslanie rawa bedzie trwalo wieki.
Released in January 1996, USB 1 specified data rates of 1.5 Mbit/s (Low-Bandwidth) and 12 Mbit/s (Full-Bandwidth).
wokoti czyli na 7m kablu działa, to bardzo dobra wiadomość.
lvl3ha, tam pisze też transfer 480 Mbps czyli jak dobrze liczę to 60mb/s, ale jak ma się teoria do praktyki to nie wiem. poza tym trzeba byłoby adapter na usb mini b dokupić i też pytanie jakby to się trzymało i działało
Szkoda że nikt nie podjął się przetestowania różnych urządzeń i technik bo byłby fajny artykuł a tak w sieci nie wiele na ten temat jest.
Może też trzeba zainwestować w dobry hub USB. Może zasilany. Choć nie wiem, czy to może mieć znaczenie - nie wiem, czy taki zasilany hub może wzmacniać sygnał. Wtedy taki hub można zainstalować gdzieś w połowie między aparatem a komputerem.
dokładnie to jest 1,8 matra kabla systemowego z miniUSB ktory dostałem od nikona kupujaca body i do tego 5 matrowy kabel USB ze wzmacniaczem , Kable Usb bez wzmocnienia sygnału działaja do 3 matrow bez utraty szybkosci i jakosc syganału ,pozniej bywa roznie .Tu masz link do takiego kabla http://allegro.pl/unitek-...3014399240.html
wokoti, dzięki za link myślę że tak samo zrobię jak Ty.
Powiedz mi jeszcze jak to w praniu się sprawdzało? jakie czasy od zrobienia zdjęcia do wyświetlenia? i na jakim komputerze to wrzucałeś?
FotoTomek właśnie w tym problem, jest dość dużo pomysłów ale brak konkretnych informacji.
Ja niestety znalazłem tylko informacje o tych kartach wifi i transmiterach. a jak widać jest jeszcze sporo innych rozwiązań. Tylko szkoda kupować w ciemno i na sobie sprawdzać czy to będzie działać.
90s, lvl3ha ma chyba rację - ten transfer to jest raczej z huba przewodem. Wireless napisali 1.0. Tak czy inaczej, może jest jakaś wersja wireless 2.0.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9