Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Nie 17 Lut, 2013 Pytanie o możliwość naprawy tej usterki
Witam. Chciałbym sie dowiedziec dwóch rzeczy.
Moja lustrzanka zaliczyła ostatnio upadek ze statywu. Nie była to moja wina. Ktoś go trącił i z wysokości ponad 1,5 metra z impetem rąbnęła o ziemię. Proszę sobie w tej chwili wyobrazić wyraz na mojej twarzy...
PYTANIE 1:
Obiektyw doznał takiej usterki... Odłamał się wewnętrzny plastik.
Moje pytanie to: czy uważacie, że taka usterka jest możliwa do naprawy? Nie wpływa ona na poprawną prace obiektywu. Nie wiem czy taka "drobnostka" w ogóle kwalifikuje się do naprawy. Czy nie jest to "zbyt mała szkoda". Jak na to zareaguje zwrot na gwarancji?
PYTANIE 2:
Wydaje mi się, że gdy zmieniałem wcześniej obiektywy to przy otwarciu nie otrzymywałem żadnych elementów umiejscowionych pod kątem. A teraz tak mam. Może zdjęcie tego nie pokazują więc proszę sobie wyobrazić. Nie miałem już CZYM tego sfotografować bo lustrzankę trzymałem w dłoni. Wydawało mi się, że w trakcie zmiany obiektywów wszystkie jej wnętrzności były ustawione prostopadle (pionowo). A teraz mam pod ukosem jedną z jej części.
czy uważacie, że taka usterka jest możliwa do naprawy?
Oczywiście - wystarczy wymienić ten plastik. On jest na wcisk w 3 punktach. To T17-50, bo nie podałeś?
h205267@rppkn.c napisał/a:
Jak na to zareaguje zwrot na gwarancji?
Wierzysz, że ktoś Ci uzna reklamację na usterkę spowodowaną uderzeniem? To musiałby być bardzo wspaniałomyślny sprzedawca
h205267@rppkn.c napisał/a:
Wydawało mi się, że w trakcie zmiany obiektywów wszystkie jej wnętrzności były ustawione prostopadle (pionowo). A teraz mam pod ukosem jedną z jej części.
Masz na myśli lustro w lustrzance? Jak zmieniasz obiektyw to zazwyczaj jest ono pod kątem 45 stopni.
PS. Jakbyś miał lustro pionowo, to dopiero miałbyś problem
Cześć Mozer. Dziękuję za odpowiedzi, teraz już wiem więcej. Mówisz więc, że jest ta część do wymiany akurat? Nie spotkałem się akurat z taką częśćią nigdzie w sieci.
To jest Tamron 18-200mm 3.5
Wiesz może gdzie mogę takie coś nabyć? Jak to się w ogóle nazywa abym mógł tę część dokupić?
Nie wiedziałem nawet, że montuje się to i zdejmuje w sposób na trzy "dopchnięcia".
h205267@rppkn.c, w 17-50 tak było, domniemywam, że w Twoim modelu będzie podobnie. Części do obiektywów ogólnie ciężko jest w sieci znaleźć - chyba serwisy mają umowy z producentami. Mi się udało jedynie flexy kupić.
Nie mam pojęcia jak się ta część nazywa. Pewnie jakiś "front ring".
Nie mogę tego nigdzie znaleźć na sieci. Brak informacji odnośnie części do obiektywów. Nie wiem, nie potrafię tego znaleźć. Pusto w sieci na ten temat. Jak ktoś coś wie na ten temat, niech się wpisze
Na pewno i ludzie, którzy sami parają się naprawą obiektywów zaglądają i tutaj.
Nie mogę tego nigdzie znaleźć na sieci. Brak informacji odnośnie części do obiektywów. Nie wiem, nie potrafię tego znaleźć. Pusto w sieci na ten temat. Jak ktoś coś wie na ten temat, niech się wpisze
Zadzwoń, wyślij maila, pojedź - nie zabiją, a może pomogą?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 9