Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Widzę, że znalazłeś sobie kolejny obiekt.
Zauważyłeś, że Twój żywot na tym forum składa się głównie z tego? A wszystko przez urażoną dumę... To się robi naprawdę żałosne...
A co do panoramy w pentaxie da radę zrobić nim coś takiego jak w sony tzn. Zrobić kilka fotek seryjnych żeby je potem skleiło razem??
Obejrzyj sobie na necie jak to wygląda w sony(nawet w nexach) i jeżeli odpowiada ci taka jakość to nie kupuj pentaxa.
fellert, jeżeli chcesz robić to za pomocą oprogramowania z aparatu, to wszystko co tłumaczyli Ci wcześniej koledzy jest nieporozumieniem.
Moim zdaniem powinieneś pójśc do sklepu i zobaczyć jaka jest różnica między tymi dwoma aparatami, bo cos mi się zdaje, że ani razu nie przyłożyłeś oka do wizjera.
[ Dodano: Wto 19 Lut, 2013 18:53 ]
jaad75 napisał/a:
auważyłeś, że Twój żywot na tym forum składa się głównie z tego? A wszystko przez urażoną dumę... To się robi naprawdę żałosne...
kozidron co do wizjera np. w Alphie a65 to widziałem akurat. Co do tego co napisałeś
Do wyjazdu mam czas do kwietnia. Za jakiś czas będę w Wa-wie to obejrzę sobie dokładniej wtedy będę miał więcej znacznie więcej czasu niż ostatnio.
Ok a teraz możliwość wykazania się znajomościami sklepów.
Gdzie polecali byście takowy aparat zakupić. Market służy mi jedynie do obejrzenie przetestowania aparatu nic więcej ponieważ ceny to masakra jest.
fellert, kolega wyżej stwierdza, że zobaczysz różnicę na cropach przy iso 1600 między tymi puszkami, uważam ze powinieneś obejrzeć jak wyglada panorama z puszki sony, tak z czystego szacunku dla siebie i doradzających.
Poza tym zastanów się nad tym czy nie szkoda kadrów, żeby fotografować je plastikowymi zumami, no chyba że chodzi o to że aparat jest tylko i wyłącznie dodatkiem do wszystkiego.
Mi czasem zdarza się nie brać w ogóle aparatu, bo ważniejsze są inne doznania ale jeżeli to ma trafić tylko do albumu to wszystko jedno, chociaż pentax i tak w każdej kategorii pokonuje a65 i warto zabrać go ze sobą chociaż ze względu na uszczelnienia.
jaad75 napisał/a:
Kompletnie mnie nie obchodzą, więc nic nie piszę na ten temat.
no tak, to sporo wyjaśnia, bo tu w ogóle nie jest poruszany temat takich zumów
edit.
jaad75 napisał/a:
Obiektywy DA-L odpuść sobie całkowicie. Jeśli już szukasz plastikowych zoomów, to niech chociaż będą w wersji WR.
o już zmieniłeś zdanie, cieszę się, że tym razem nie jesteś konsekwentny
To jest jego największy plus właśnie dlatego poprawiłem link do aukcji gdzie jest obiektyw pentaxa WR.
Cod o wyjazdu powiem tak z tego co rozmawiałem to sporo tam kurzu się sypie jak zawieje wiatr więc dla aparatu nie uszczelnionego to tragedia.
Sony a65 miałem w ręku i nie powiem bardzo mi się podoba jednak właśnie do takich miejsc lepszy będzie pentax ze względu na warunki jakie tam panują.
Co do wrażeń zapewne będą ogromne, jeśli na tyle to pewnie pojadę tam 2 raz w tym roku na jesieni.
Dodatkowo na pewno będzie sporo czasu na porobienie fotek fakt w zonie spędza się cały dzień.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Wto 19 Lut, 2013
fellert, weź pentaxa i kup sobie statyw jak wspomniałem wcześniej, jeżeli mocno potrzebujesz zumów, zrób jak napisał wcześniej jaad75 i rozważ 14tkę samyanga (2.8). Spróbuj znaleźć sklep w warszafce gdzie będzie mozna to przypiąć do k30, zobaczysz różnicę w kącie widzenia.
Do obiektywów po zakupie to nawet w markecie np w saturnie się da bo widziałem jak przypinali i sprawdzali je. Zoomów nie potrzebuje do elektrowni da się podejść na 100-150m.
Co do zakupów.
http://allegro.pl/pentax-...2984475313.html
Powiedzmy że kupił bym tego.
Co do niego warto byłoby dokupić extra?? Statyw, szkoło ochronne na obiektyw (niby coś ma ale nie wiem czy to na kitowy czy ten dodatkowy też).
Myślałem o dokupieniu folii na LCD,i adaptera do baterii jakby się wyczerpał akumulator np.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10