Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
To echa dyskusji z zamierzchlych czasow, gdy jaad mial lustrzanke gorsza od 50D i nie potrafil sie z tym pogodzic.
Moja rzekoma "alergia" na Canona, sięga czasów przejścia z FD na EF i tego co wtedy wyprawiali, jeśli już. Stąd mówię, że Canon, zachowywał się dokladnie tak jak Sony w tej chwili i robił dokładnie to, za co Sony teraz jest nielubiane i nierzadko wyśmiewane.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pon 11 Lut, 2013
jaad75 napisał/a:
Moja rzekoma "alergia" na Canona, sięga czasów przejścia z FD na EF i tego co wtedy wyprawiali, jeśli już.
i chcesz powiedzieć że alergia trwa od 87 roku Ubaw po pachy
jaad75 napisał/a:
Stąd mówię, że Canon, zachowywał się dokladnie tak jak Sony w tej chwili i robił dokładnie to, za co Sony teraz jest nielubiane i nierzadko wyśmiewane.
kozidron, pisałem już o tym parę razy, może nie było Cię jeszcze na forum...
[ Dodano: Pon 11 Lut, 2013 22:49 ]
kozidron napisał/a:
No to sobie wydumałeś porównanie
Kupowanie sprzedawców, "ambasadorów", nachalna reklama, "superinnowacyjne" "najlepsze" produkty... Nic Ci to nie przypomina?
[ Dodano: Pon 11 Lut, 2013 22:51 ]
Nawet znalazłem przy niedawnym remoncie stare magazyny fotograficzne z tego okresu - wypisz wymaluj Sony.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pon 11 Lut, 2013
jaad75 napisał/a:
Kupowanie sprzedawców, "ambasadorów", nachalna reklama, "superinnowacyjne" "najlepsze" produkty... Nic Ci to nie przypomina?
jak najbardziej że reklamy nikona niczym się nie różnią od tych canonowych czy sony
No może przeciętna reklama sony jest bardziej śmieszna i czasem jest w nich martyna, chociaż ostatnie ruchy nikona i super zabiegi graficzne w ich plakacikach mnie bardziej powalają.
jaad75 napisał/a:
Nawet znalazłem przy niedawnym remoncie stare magazyny fotograficzne z tego okresu - wypisz wymaluj Sony.
Sam się podkładasz.
Przyjdzie czas, że nauczysz się śmiać ze wszystkich reklam.
Co rozumiesz przez słowo "wyposażenie"? W sensie parametrów technicznych?
Dziwie się trochę niektórym bo skośnookie recenzje i odpowiedzi na pytania były już prawie 3 lata temu w sieci.
Różnica to przede wszystkim pełna klatka, szybsza seria i inna obudowa. Tyle. O ile argument pełnej klatki i punktów AF do mnie przemawia, w zasadzie seria może i też, ale to kurczowe trzymanie się teorii g... wykoniania i bajeranckiego wyświetlacza powoli bawi. Acha, jeszcze denerwujący przycisk - pokrętło. Chyba niektórzy muszą szukać systemów bo taki już teraz będzie .
Nie wiem, może jestem dziwny. Potrafię ten aparat utrzymać w ręku, nie jeżdżę na reportaże do Afganistanu, ani nie pływam z nim. Uszkodzenie mechaniczne wynika i tak z nieuwagi i pecha. Zawieszam na pasku i...?
AF jest skopiowany z siódemki.
Dokładnie tak jak mówisz, dlatego chcąc kupić sprzęt nieuzywany różnica wynosi około 1.8k, więc wole chociażby część z tego mieć już na obiektw.
W tym "gównianym" sprzęcie z racji tamtych trzech różnic dostajemy dobrej jakości wyświetlacz, ergonomie na normalnym poziomie, manualne ustawienia trybu video, możlwość podpięcia mikrofonu sterowanego też ręcznie. Temperatura ustawiana wedle życzenia. Podobny wyświetlacz u góry.
Problem leży w tym, że trzeba teraz porównywać 550, 60 i 7D i nie wciskać w to nic pomiędzy, nawet 6D. Mowa o nowych korpusach. Zależy kto czego bardziej potrzebuje.
Później 5DII ale ten znowu ma "gówniany AF" więc znowu odpada... Chyba czas jak Fenton wziąć wóz i wyjechać daleko.
Hah, nie wiem czemu ale całe życie myślałem że to FF
Co do AF - w sensie działania, celności itd. Nie zauważyłem różnic kolosalnych, które by przemawiały za konkretnym modelem, poza punktami na korzysc 7. Że troche stary to nic.
W takim razie zostaje obudowa i AF. Sporo jak na tyle kasy.
EDIT: Czyli w sumie ludzie by chcieli porządną obudowę, AF z siódemki, a nie z xxD, ciekawszą matrycę, pełną klatkę (ja/my) i duży obrotowy wyświetlacz (ja ) - mógłby tak 7DII wyglądać. Tylko to odstrzał 6Dz kolei. Brzmi zbyt idealnie.
W zasadzie - to tyle ważnego w tej puszce.
Owszem, transmiter, bdb migawka policzona na 150 tyś cykli, wyjście mikrofonowe, 100 % pokrycia kadru w wizjerze, 3 programy użytkownika, mikroregulacja AF, wydają się być znaczącymi aspektami puszki za ponad 1000 euro, ale najważniejsze, matryca i jej własności - nie wydałbym tylu pieniędzy na to.
wuhacz. napisał/a:
Autor ma wziąć 7D i zostanie mu załóżmy 700-800zł. Co dalej?
Nic. Niech nie bierze 7D.
poniziak [Usunięty]
Wysłany: Sro 27 Lut, 2013
witam witam jako że ja zapodałem ta dyskusję powiem na co wypadło
canon 650d + 18-135 IS STM (do tego 16gb sandiska 30mb/s i filterek UV) to tak startowo
do Waszych porad bardzo mi pomogły 2 filmiki może i tendencyjne albo co ale pokazały dokładnie to co mi było potrzebne http://www.youtube.com/watch?v=tm8C76c-jtA http://www.youtube.com/watch?v=s2EtxQ6Obik
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9