Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
A czemu ma mieć lepszy AF niż 1Ds? Robiłem zdjęcia 1D (AF podobny do tego z 1Ds), robiłem D3 i mam D300. AF z 1D uważam za najszybszy. Do tego AF w D3 miał za małe krycie w kadrze w porównaniu do tego z 1D. Ja tymi aparatami kolego mszczyrek robiłem zdjęcia i piszę to na podstawie własnych doświadczeń a nie wirtualnych fantazji. Dlatego dalej pytam co ten Nikon będzie miał takie ZABÓJCZO lepsze bo naprawdę 3 MPx to nie jest wielka różnica i z całą pewnością nie będzie to AF.
Jedyną przewagą może być niższa cena. Nawet MUSI być niższa cena - w innym wypadku przewagi Nikona zwyczajnie nie będzie.
Czyli nareszcie Ci co będą chcieli wejść w Canona, a nie chcieli za dużo wydawać mają swoją puszkę. Konkurencja rośnie, niezdecydowani mają jeszcze większe pole do wyboru. I bardzo dobrze
No jeszcze puszki nie mają ale mieć będą Ten 1000D jest tak bliźniaczo podobny wizualnie do 450D ,że aż mi głupio Jak widzimy Canon wcale nie śpi i dla takiej A350 to dobra alternatywa za nie co mniejsze pieniądze. Chociaż odchylanego LCD pewnie w tym 1000D nie będzie co wielu potencjalnych klientów może odstraszyć
k1caj_ns, ja mysle, ze ten 1000D to moze byc alternatywa jedynie dla A200.
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Wto 10 Cze, 2008
MM napisał/a:
Obiektywów już mamy furę, więc tylko trzeba to do czegoś podłączyć. Do nauki w sam raz
mi sie ten 1000d się marzy strasznie
A co do d3 i 1ds -> mi się zdaje że ten aparat powinien być tego samego poziomu i tańszy i to wystarczy :] Nie wiem, czemu miałby być lepszy. Ale prawdą jest, że jak d3x będzie za 15-17k, to Canon zrobi największego Cashbacka w historii
k1caj_ns, ja mysle, ze ten 1000D to moze byc alternatywa jedynie dla A200.
A ja myślę ,że może podbierać potencjalnych klientów zarówno a200 jak i a350. Jest to alternatywa zarówno dla jednego jak i drugiego. a 200 a 300 i a 350 to są 3 puszki entry. Porównując z canonem to 450D jesli ma konkurować z a 350 to IMO bije go na głowę więc myślę ,że bliżej do tej zdrowej rywalizacji byłoby 1000d.
Zresztą są to typowo teoretyczne rozważania bo co będzie to czas pokaże. Jest wielu marketingówców i badaczy rynku, którzy pracują zarówno dla sony lub canon. Nawet oni nie potrafią przewidzieć jak się rozwinie rynek chociażby w okresie najbliżeszego roku. Jest w tym wiele loterii.
btw. Ten srebrny 1000d wygląda dużo gorzej niż szampański a 350.
krisv740 [Usunięty]
Wysłany: Wto 10 Cze, 2008
srebrny - feeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
jak pomalowany farbą w spray
Proponuje dalszą dyskusję na temat EOS-a 1000D prowadzić w przeznaczonym do tego TEMACIE.
Jeśli chodzi o dzisiejsze premiery, bardziej cieszy mnie unowocześniona lampa 430 EX II.
A czemu ma mieć lepszy AF niż 1Ds? Robiłem zdjęcia 1D (AF podobny do tego z 1Ds), robiłem D3 i mam D300. AF z 1D uważam za najszybszy. Do tego AF w D3 miał za małe krycie w kadrze w porównaniu do tego z 1D. Ja tymi aparatami kolego mszczyrek robiłem zdjęcia i piszę to na podstawie własnych doświadczeń a nie wirtualnych fantazji. Dlatego dalej pytam co ten Nikon będzie miał takie ZABÓJCZO lepsze bo naprawdę 3 MPx to nie jest wielka różnica i z całą pewnością nie będzie to AF.
Jedyną przewagą może być niższa cena. Nawet MUSI być niższa cena - w innym wypadku przewagi Nikona zwyczajnie nie będzie.
To ja jeszcze dodam, że przy tak dużej ilości pikseli bufor będzie się szybko zapychał i focenie nie będzie przyjemnością. Już 1Ds MarkIII bardzo powoli się opróżnia. Przy RAWach oczywiście.
Drogi MM, ja rowniez robilem zdjecia oboma (tzn D3, nie D3x). Mi bardziej odpowiada Nikon, to po prostu kwestia preferencji osobistej zapewne. A co do "zabojczosci" hipotetycznego D3x patrz
D300->40D
D3->1D mk3
Juz Nikon cos wymysli w D3x, zobaczymy co:) Moze ten wizjer ktory ostatnio opatentowali? A moze jakis inne cuda jeszcze? Wystarczy zeby "rynek" (zwlaszcza zawodowcy) uznal ze dany sprzet jest w danym momencie najlepszy i juz mamy "zabojce". Ilu zawodowcow zmienilo system zeby miec D3? Sporo. Moze nie w Polsce, bo jestesmy za biedni.
Zapewne Canon odpowie w przyszlym roku i sytuacja sie odwroci. I tak w kolo Macieju...
[ Dodano: Sro 11 Cze, 2008 00:45 ]
A jesli chodzi o bufor - jesli sie bedzie zapychal, zrobi sie wiekszy:) Zreszta, to bedzie studyjny aparat, nie reporterski, on nie musi strzelac seriami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9