Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: komor
Wto 26 Lut, 2013
Canon MK III czy Nikon d800
Autor Wiadomość
Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Sro 27 Lut, 2013   

jaad75 napisał/a:
co do jednoznacznej lepszości AF 5D3, to też dyskusyjne...

Masz rację, tu- http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=214573 dyskutują o AF D800 od ładnych paru m-cy :smile:

Reklama

moronica 

Pomogła: 106 razy

kozidron napisał/a:
moronica napisał/a:
albo uzycie filtra ND

moronica, no wiesz co :wink: przy reportażach, fotach makro i sportu jak najbardziej :wink:

a od kiedy w takich sytuacjach cierpi sie na nadmiar swiatla?

jaad75 
Klub Pierdzieli

Sunders napisał/a:
Masz rację, tu- http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=214573 dyskutują o AF D800 od ładnych paru m-cy :smile:
O wadliwie działającym AF z 5D3 też by się trochę znalazło. :roll: Mówimy o sytuacji, gdy oba systemy AF są w pełni sprawne - jesteś w stanie stwierdzić jednoznacznie, który jest lepszy?

Sunders 

jaad75 napisał/a:
O wadliwie działającym AF z 5D3 też by się trochę znalazło

O kilku wadliwych egzemplarzach. :wink:

jaad75 napisał/a:
który jest lepszy?

Ten, który działa poprawnie w większym odsetku produkowanych egzemplarzy :smile:

kozidron
[Usunięty]

moronica napisał/a:
a od kiedy w takich sytuacjach cierpi sie na nadmiar swiatla?

jak w misiu :wink: to ja się pytam :smile: Po co filtr ND w:

Chilli napisał/a:
reportaże, zdjęcia makro - fotografia medyczna, sport

rozumiem, że to rada na 1/4000, moronica ja pije raczej do uzywalności krótszych czasów.

jaad75 napisał/a:
"dedykowane", to takie, które współpracują z danym systemem błysku - nieważne z jakim logo.

masz rację

moronica 

kozidron, malpko :P ja sie jedynie odnosilam do stwierdzenia vulkanwawa, ze celujac w bardzo jasne stalki moze sie okazac ze 1/4000 to bedzie nadal zbyt dlugi czas. zazwyczaj nie bedzie, jesli pytajaca ograniczy sie do tematyki z pierwszego posta to moze to nigdy nie zaistniec. a w pozostalych nielicznych przypadkach nic straconego, wystarczy filtr. i tyle :P

kozidron
[Usunięty]

moronica napisał/a:
kozidron, malpko :P ja sie jedynie odnosilam do stwierdzenia vulkanwawa

Szkoda takie sytuacje rozpatrywać, bo to nikły promil jest. No i po co ktos miałby robić w okolicach pełnej dziury nakładajac filtr ND, to jakiś absurd jest.

Sunders 

kozidron napisał/a:
to jakiś absurd jest

Fakt. Jak często potrzebujecie czasów krótszych od 1/4000 sek. :?:

moronica 

kozidron, skoro szkoda rozpatrywac to tym bardziej szkoda wybierac pod tym katem korpus. ale tak zupelnie na marginesie fotograficznych zainteresowan autorki watku, czasem smisznie chociazby pobawic sie w rozbeblywanie tla w pelnym sloncu albo jak na ponizszej fotce fotografowac cos bialego nie chcac jednoczesnie za bardzo przymykac (tu akurat jechalam na najkrotszym czasie i najnizszym natywnym iso korpusu a bylo to "zaledwie" f/2.8)

Sunders 

moronica, dobrze że nie ma jeszcze szkieł 300/2,0 bo wtedy bez 1/8000 nie zrobiłabyś takiej fotki :smile:

jaad75 
Klub Pierdzieli

Sunders napisał/a:

O kilku wadliwych egzemplarzach. :wink:
Może. Nie wgłębiałem się. Coś tam piszą w każdym razie - nie wiem na ile to powszechny przypadek. Może mniej powszechny niż te problemy z lewą stroną czujnika D800, może tak samo - ponoć problem ujawnia się dopiero po czasie... W każdym razie pytam o ocenę sprawnych układów, a nie o:
Cytat:
Ten, który działa poprawnie w większym odsetku produkowanych egzemplarzy :smile:

kozidron napisał/a:
ktos miałby robić w okolicach pełnej dziury nakładajac filtr ND, to jakiś absurd jest.
Fakt, ale są tacy...
Sunders napisał/a:
Jak często potrzebujecie czasów krótszych od 1/4000 sek. :?:
Ja praktycznie nigdy nie potrzebowałem...

moronica 

Sunders, no i swiat musialby sie obejsc bez tego wiekopomnego dziela :P

Sunders 

jaad75 napisał/a:
Nie wgłębiałem się. Coś tam piszą w każdym razie - nie wiem

jaad75 po co piszesz skoro nie wiesz :???:

jaad75 napisał/a:
potrzebujecie czasów krótszych od 1/4000 sek.
Ja praktycznie nigdy nie potrzebowałem...

Ja też nie mogę sobie przypomnieć takiej sytuacji :smile:

jaad75 
Klub Pierdzieli

Sunders napisał/a:
jaad75 po co piszesz skoro nie wiesz :???:
Pisze, że są i patrząc na różne fora międzysystemowe, to pojawia się trochę opisów problemu. Podobna ilość jak opisów problemu z lewą stroną D800. Gdybym chciał kupić któreś z tych body, to bym się wgłębiał. Ani jeden, ani drugi system AF nie jest bez skazy, ale przeciaż nie o to chodzi chyba, w kwestii oceny który jest lepszy? :roll:

Sunders 

jaad75 napisał/a:
Podobna ilość jak opisów problemu z lewą stroną D800. Gdybym chciał kupić któreś z tych body, to bym się wgłębiał.

Nie. Opisów problemów D800 jest zdecydowanie więcej. Ja własnie się wgłębiam, bo rozważam zakup któregoś z tych body. :smile:

jaad75 napisał/a:
Ani jeden, ani drugi system AF nie jest bez skazy

Fakt.

jaad75 napisał/a:
ale przeciaż nie o to chodzi chyba, w kwestii oceny który jest lepszy?

IMO lepszy to ten, po zakupie którego mam większe prawdopodobieństwo poprawnego działania. Jak działają poprawnie, to już rzeczywiście chyba ganz egal :wink:

Odpowiedz do tematu