Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Lampa do makro, jaka?
Autor Wiadomość
Wojmistrz 
Temu Panu już podziękujemy
Obserwator

Wysłany: Czw 28 Lut, 2013   

lcs, to jest zabawka. Z YN565EX z bateriami może ci sama się wyginać, nie wspomnę o tym co będzie jak w coś przypadkiem pukniesz.
Po co ci 2x Yongnuo YN565EX?

Reklama

Crystof 
Bywalec

Lcs - tak jak mi polecano - zastanów się nad Triopo TR-980C. Parametrami oprócz GN przebija 565EX, a jest nawet z wysyłką dużo tańsza niż produkt YN. Minus jest taki, że chwilę trza poczekać, bo wysyłka jest z Chin. Znaleźć można na eBayu ;p.

lcs 
Nowy

Cytat:
to jest zabawka

A tak fajnie się zapowiadał, w sumie to widziałem zdjęcia tego sprzętu tylko z małymi lampami.
Cytat:
Po co ci 2x Yongnuo YN565EX?

Potrzebuję dwuch lamp do innego rodzaju zdjęć: światło główne + boczne lub kontrujące, pomyślałem że w makro też można coś pokombinować tak jak tu.
Czyli pozostaje jedna lampa + dyfuzor makro DIY?

Cytat:
zastanów się nad Triopo TR-980C

Dzięki za sugestię, chyba się zdecyduję na tą lampę.

Crystof 
Bywalec

lcs, jak nie spieszy Ci się super bardzo, to poczekaj kilka dni, jak mi się zrobi więcej czasu to napiszę co nieco o tej lampie, bo dziś do mnie przyleciała. Na pierwsze pomacanie i krótkie zapoznanie się z nią mogę powiedzieć, że jest solidnie wykonana, nic nie trzeszczy, wszystko chodzi z bardzo dobrym oporem - nie za łatwo, nie za ciężko. No i u mnie na 400D z E-TTL współpracuje doskonale.

P.S. sprawdź tylko, czy przypadkiem to C w nazwie to nie jest oznaka Canona, i jeżeli masz Nikona to czy nie potrzebujesz innej wersji :)

Wojmistrz 
Temu Panu już podziękujemy
Obserwator

Wysłany: Pią 01 Mar, 2013   

Widzę Crystof, że poleconą przeze mnie lampę polecasz dalej - spoko, warta uwagi.
lcs, pytałem konkretnie o 565EX, bo sam mam tylko jedną z eTTL, a resztę świateł, mam w o wiele tańszych YN560. Zamiast 565 może lepiej kupić 568 :)

Usjwo 
Optyczny

Oprócz Triopo i YN sa jeszcze inne firmy które próbują wejsć na szerszy rynek flash'y Oloong i MeiKe

Porównaie mocy
Meike MK580 - GN 42 (105mm)
Oloong SP690 - GN 44
Triopo TR980C - GN 54
YN565 - GN 58
C580 - GN 58

Meike na + to ze przyciski i menu ma tekie same jak C
Oloong oglądałem w sklepie i za tą cene jeszcze nie jest konkurencją dla YN
Triopo ciekawy jestem testu, szczegónie mocy, Crystof masz może dostęp do C580 lub YN565 zeby porównać moce?

Crystof 
Bywalec

Usjwo, niestety - tak jak pisałem w poprzednim wątku - to moja pierwsza lampa, a wśród znajomych też niestety nie da rady zdobyć żadnej z nich :/.

Wojmistrz, polecam, bo cena jest świetna, a jakość wykonania bardzo dobra, po wczorajszych chwilowych zabawach (randomowe pstrykanie, bez kadrowania itp.) powiem, że b. dobrze śmiga TTL + dość szybko jest gotowa do każdego kolejnego pstryku.

lcs 
Nowy

Wojmistrz, zastanawiałem się nad parą YN565 + YN560, ale czy automatyka obu lamp da mi symetryczne oświetlenie (oczywiście w zakresie gdzie YN560 może)? Jak będzie podczas pracy na manualu?
Crystof, super, poczekam, C oznacza że jest to do Canona, czyli to czego potrzebuję.
Cytat:
Triopo ciekawy jestem testu, szczegónie mocy, Crystof masz może dostęp do C580 lub YN565 zeby porównać moce?

Też jestem ciekawy.

A może duet Triopo TR980C (69£) + Triopo TR981C (100£)?

komor 
Moderator

Wysłany: Sob 02 Mar, 2013   

lcs napisał/a:
zastanawiałem się nad parą YN565 + YN560, ale czy automatyka obu lamp da mi symetryczne oświetlenie

YN560 nie ma żadnej automatyki. Pomijając fakt, że symetryczne oświetlenie jest przeważnie nudne. :)

Odpowiedz do tematu