Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 04 Mar, 2013 Aparat z dobrym nagrywaniem filmów
Witam,
szukam aparatu, który nagrywałby filmy Full HD(1920x1080)/HD(1280x720) 50p/60p (przynajmniej).
Póki co znalazłem takie modele:Panasonic Lumix TZ30, Sony DSC-HX20V i jeszcze BenQ GH700 (atrakcyjna cena, ale nie wiem czy filmy nie będą przypadkiem gorszej jakości).
Obydwa posiadają zadowalające mnie funkcje, ale np. taki megazoom czy GPS są mi zbędne.
Możecie podać swoje propozycje aparatów podobnych do tych ale bez tych dodatkowych funkcji lub doradzić którego z tych modeli wybrać (jakby nie było to Panasonic jest tańszy o 200zł a nie wiem czy dostrzegę dużą różnicę między nimi)?
W tej cenie bierz sony i się nie zastanawiaj. Za 1100zł kupisz zestaw z kartą pamięci (pamiętaj że będzie potrzebna dość duża). Sony ma najlepszą stabilizację, a sample z HX20v zamieszczone na optycznych w recenzji lub na vimeo ( i innych serwisach) potwierdzają też najlepszą jakość video u Sonego.
Nie znam formatu zapisu video Benq, ale Sony i Panas kręcą w AVCHD (pliki mts, m2t) który dla wielu tańszych playerów i telewizorów nie jest widzialny (na kompie bez problemów).
GH700 to kloc przy dwóch pozostałych
Wielkie dzięki za odpowiedź. A powiedz mi jeszcze czy dzięki Sonemu bądź Panasowi (skupmy się na Sonym) osiągnę podobny efekt Slow Motion jak w tym filmiku: http://www.youtube.com/wa...dex=21#t=01m01s
Teoretycznie nagranie 50p/60p powinno wystarczyć do płynnego spowolnienia takiego filmu, oczywiście w profesjonalnych programach.
Najlepiej to pobierz sobie oryginalny plik MTS i sprawdź w programie.Nie spowalniałem w ten sposób filmów i nie wiem czy 1080/720 50p da to samo co np w panasonicu LX7 720 25p 100fps (tak oryginalnie opisane są parametry aparatów)
Sprawdź sobie na ori filmie MTS
(...)
Zrobiłem dla Ciebie krótkie sample ale wyślę z domu bo tu w robocie mam kiepski output
Wychodzi to bardzo fajnie
Ściągaj
Na szybko w Windowsowym Windows Live Movie Maker. Ori film to 60 fps. Ja to zmieniłem na 0.5 o 0.25 speed. Czy Jakość tobie odpowiada - sam oceń.
Szczerze mówiąc to taka jakość jak i spowolnienie mi wystarczą. Powiedz mi jeszcze to było kręcone HX9V tak? z tego co mówi specyfikacja to ten aparat ma Full HD 50fps a ten filmik jest 60fps.
Bo na rynek USA masz 60fps. Jak chcesz taki to kupuj na jebaju. Europejskie to 50tki.
Ta seria jest porównywalna co do video: 7v, 9v, 10v, 20v, i 30v-niedostępny w EU, z WiFi. Każdy z nich spełni Twoje oczekiwania. Soniacz ma bardzo dobrą stabilizację (wrzuciłem sample) do mojego katalogu i warto zapłacić parę złotych więcej niż Panasonic.
Kupuj "p" (50p, 60p) to pełne klatki a nie żadne składaki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 10