Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Chyba trafił się Wam gorszy egzemplarz niż chłopakom z dxo. Im wyszło, że na brzegach kadru przy 17 mm jest lepiej niż w starszej wersji.
A skoro już jesteśmy przy stryjku, siekierce, kijku itp., to informuję Arku, że to nie jest przysłowie, jak stwierdziłeś w teście .
hijax_pl, przywołujesz artykuł z wiki? Tam podają, że frazeologizm wzięli ze słownika PWN, ale nie wynika z tego, jak frazeologizm zaklasyfikował sam słownik. W każdym razie sprawdzę przy okazji. Obstawiam, że figuruje jako powiedzenie .
lvl3ha, tutaj nie chodzi o skromność czy pychę. Jak się ma na koncie kilkaset testów obiektywów, to rzut okiem na wyniki i wnioski innych pozwala stwierdzić jakie błędy są popełniane.
komor, szukałem zastępstwa dla kitowego 18-55 i muszę przyznać, ze jestem pozytywnie zaskoczony. Używam go od kilku dni i ani razu nie mialem z nim problemów. Wczoraj wyskoczylem na krociutki plener, zrobiłem kilka portretów i nie mam zastrzeżeń. Nie jestem jakoś specjalnie wymagający co do AF, ale ten działa błyskawicznie i celnie. Obiektyw przed zakupem przetestowalem na obecność BF/FF. Muszę się troszkę oswoić z tym szkłem i dopiero napisze coś wiecej. Na razie pełne zadowolenie.
Pozdrawiam
Testowałem ostatnio ten obiektyw w FJ i porównywałem go do mojego kitowca N 18-70.
Albo trafiła się felerna sztuka, albo ten typ tak ma. N 18-70 okazał się o wiele ostrzejszy od tego szkiełka. Dużo, dużo ostrzejszy. O ile przy najszerszym końcu jeszcze tak tego nie widać, to w zakresie ogniskowych 35-70 jest to wręcz porażająca różnica.
A szkoda, bo szkiełko pięknie wykonane i aż chce się je trzymać w dłoni. Zakres ogniskowych fajny, stabilizacja, namiastka makro... ehhh..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 9