Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Wujek_Pstrykacz
Sro 01 Sty, 2014
FOTOGRAFIA KWIATÓW 2013
Autor Wiadomość
Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Wysłany: Wto 01 Sty, 2013   FOTOGRAFIA KWIATÓW 2013

Powodzenia.

Reklama

90s 
Optyczny
www.s999art.com

Wysłany: Sro 06 Mar, 2013   

Plan był na zdjęcie kolorowe ale czarno białą wersja bardziej mi się spodobała.
Choć może i tak komuś przypadnie do gustu.

1.

Color Flowers by Sanches90s, on Flickr

Zdjęcie musiałem mocno wyostrzyć bo coś flickr ostatnio mnie zaskakuje masłem jakie robi z moich jpgków

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

90s napisał/a:
Zdjęcie musiałem mocno wyostrzyć
...co niestety widać. nie mniej fajne. BW też ;)

90s 
Optyczny
www.s999art.com

Dzięki kufel, nie wiem co się dzieje z flickrem, edytuje po 5 razy miniaturę i ciągle jakieś jaja, taka zabawa w ciemno a ich edytor straszną kasze ze zdjęć robi.
Na FB jeszcze gorzej, dodałem zdjęcie kieliszków to tak czerwień zmasakrowało że aż na zdjęcie się patrzeć nie dało. Każda kropla miała obwolutę nawet zwiększenie rozdzielczości zdjęcia nic nie pomagało.

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

90s, ja ogólnie staram się nie edytować zdjęć na stronach hostingowych tylko wrzucam juz docelowe. parę razy na szybko edytowałem zdjęcia na photobucket i z jpg powstał pasztet- brak ostrości i mega kompresja...

90s 
Optyczny
www.s999art.com

kufel dokładnie mam tak samo, problem w tym że jpg na moim komputerze jest ostry po wrzuceniu na flickra traci na ostrości, więc muszę ostrzyć parę razy aż trafie mniej więcej tak by to miało ręce i nogi. problem w tym że pracuje na warstwach i nie zależy mi np by tło też było wyostrzane, ale jaki jest sens po skończonej pracy jeszcze nad miniaturą pracować?

Stąd miniatury tracą na jakości, bo już zdjęcia same w sobie są gotowe.
Ostatnie produktowe i te kwiatki to statyw, blokowane lustro i wyzwalacz radiowy. nawet powietrze wstrzymuje gdy naciskam:)

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

90s napisał/a:
kufel dokładnie mam tak samo, problem w tym że jpg na moim komputerze jest ostry po wrzuceniu na flickra traci na ostrości,
dawno nic nie wrzucałem na flickr'a , możliwe ze zaczęli coś mieszać z zamieszczonymi jpgami :???:

90s 
Optyczny
www.s999art.com

kufel też tak myślę że coś z kompresją porobiono. Przedtem efekt był odwrotny, po podaniu na flickra zdjęcia były lekko wyostrzano. Tak czy owak jakoś się to ogarnie, metodą prób i błędów jak zawsze:)

Usjwo 
Optyczny

Wysłany: Czw 07 Mar, 2013   

Mnie kolor bardzo się podoba, chyba bardziej niz b&w

S. Kawka 
Optyczny

2.

3.

kololovanka 
Uczestnik

mnie się najbardziej jedyneczka, prześwietnie się prezentuje. w bw nie widziałam, ale kolorek jest przepyszny!

degol 
Optyczny

Wysłany: Sob 09 Mar, 2013   

90s, 1 ma energię

90s 
Optyczny
www.s999art.com

Wysłany: Sob 09 Mar, 2013   

Dziękuje ślicznie. 3 też ma potencjał, tylko trochę popracować warto byłoby nad nim jeszcze

S. Kawka 
Optyczny

Wysłany: Nie 10 Mar, 2013   

4.

marcin2781 
Rozmowny

Wysłany: Wto 12 Mar, 2013   

5

6

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi