Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
... a w 6D kusi mnie wifi, może wreszcie wyeliminuję zbędne kabelki.
gubcio,
sprawa szybkiego podglądu zdjęcia na ekranie poprzez WiFi została już dawno rozwiązana przez Canon. Wszystkie transmitery zewnętrzne WFT, które są produkowane przez Canon praktycznie do wszystkich aparatów od 50D w górę, oraz ten wewnętrzny w 6D, mogą pracować poprzez W-Fi w trybie takim samym, jak na kablu USB używając aplikacji EOS Utiity i jej bogatych możliwości konfiguracyjnych.
Do komunikacji aparat - Wi-Fi - komputer wykorzystuje się aplikację Pairing Software, dostarczoną wraz z aparatem, którą musisz zainstalować jako pierwszą na komputerze. Potem instalujesz EOS Utility i dalej według instarukcji, która możesz poczytać tu: http://gdlp01.c-wss.com/g...n_Manual_PL.pdf
Dalej po kolei:
- W programie EOS Utility w ustawieniach podstawowych musisz włączyć opcję [Add WTF Pairing Software to the Startup folder],
- W zakładce Remote Shoting ustawiasz opcję [In RAW+JPEG mode, only transfer JPEGs to the computer]
- Jeśli w aparacie ustawisz robienie RAW + JPEG, będzie się szybko ściągał tylko JPEG.
- Nawet jeśli w EOS Utility nie włączysz opcji [... only transfer JPEGs ...] to i tak na ekranie szybko wskoczy wpierw podgląd z JPEG'a gdyż jest przesyłany do komputera w pierwszej kolejności, a RAW dochodzi później, co wskazuje linijka ściągania.
- RAW spokojnie może sobie dojść później lub wcale gdyż możesz wybrać opcję transferu tylko samych JPEG, mimo, że w aparacie będziesz miał ustawione RAW+JPEG.
Nim dojdziesz i zerkniesz na ekran monitora, podgląd zdjęcia w kilak sekund będzie czekał, a o to chodzi.
dziękuje raz jeszcze, zaktualizuje sobie, teraz pozostała tylko kwestia jak to wszystko jest prądożerne i czy zdzierżę te kilka sekund na czekanie, bo na przykład przy kablu bateryjki szybko schodzą.
Bogdan: Wielkie dzieki za informację ... wcześniej testowałem wersje 2.9, którą dostałem razem z aparatem .. A tu okazuje sie, że Canon pomyślał ... Dzisiaj zrobiłem testy wersji EU którą podałeś przez USB i działa super... Pozdrawiam
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pon 18 Mar, 2013
gubcio napisał/a:
Dzisiaj zrobiłem testy wersji EU którą podałeś przez USB i działa super... Pozdrawiam
Ja testowałem w weekend zarówno ten super transfer na jotpegu z 6D jak i bieganie z przewodem na tym "drugim systemie" przy camera control pro mimo wszystko to nie dla mnie, zostaje przy przewodzie, to jeszcze jest za wolno, czasem potrafi się zmulić nawet ponad 5 sekund. Jakby nie patrzeć to jest najlepszy soft od canona w tej materii. Chociaż w czymś canon trzyma jako taki poziom
Przy używaniu EOS Utility poprzez Wi-Fi, w zależności od ustawienia jakości JPEG'a, otrzymujemy następujące czasy pojawienia się zdjęcia na podglądzie w Quick Preview:
- RAW+S1 (czyli JPEG 2736x1824), zdjęcie w 3 sekundy
- RAW+S2 (czyli JPEG 1920x1280), zdjęcie w 2 sekundy
Nigdy nie uzyskałem dłuższych czasów.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Czw 28 Mar, 2013
B o g d a n napisał/a:
Nigdy nie uzyskałem dłuższych czasów.
dobre, czasem na przewodzie idzie dłużej a jak juz kliknie ci się 2X to już zamuła nawet i 3X wieksza, widze dp zaczyna jak fotopolis
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13