Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Ja raz byłem ze swoją lustrzanką i robiłem zdjęcia, jednak kompletnie nie ma porównania.
Więc pytam. Może to rola lampy błyskowej, która posiada jakiś "rozpraszacz" co zmiękcza cienie i bardzo mocno błyska? I jakiś jasny obiektyw z małą ogniskową?
Jak uzyskali tak fenomenalny obraz?
Lampa na stopce prosto w twarz, najprawopodobniej goła i wydłużony czas naświetlania, żeby złapać trochę zastanego. BTW, te zdjęcia są niestety bardzo marne.
Lampa na stopce prosto w twarz, najprawopodobniej goła i wydłużony czas naświetlania, żeby złapać trochę zastanego. BTW, te zdjęcia są niestety bardzo marne.
Daj przykład zatem świetnego zdjęcia.
Czyli móicie że lampa zewnętrzna z racji większej mocy światła po prostu?
Chcesz powiedzieć zatem, że różnica 10 centymetrów robi taką różnice?
Oczywiście. Zwłaszcza przy niewielkich odległościach. Tyle, że to wciąż kiepskie oświetlenie.
h205267@rppkn.c napisał/a:
Nie wkleiłeś żadnego lepszego zdjęcia - chciałbym zauważyć.
Lepszego zdjęcia z lampą w oczy, lepszego zdjęcia z lampą/lampami, czy po prostu lepszego zdjęcia w koszmarnych warunkach?
nienietaktak [Usunięty]
Wysłany: Pon 18 Mar, 2013
jaad75, Lepszego w swojej ogólnej lepszości
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pon 18 Mar, 2013
Nie wkleiłeś żadnego lepszego zdjęcia - chciałbym zauważyć.
hehe dobre jesteś bardzo leniwy chciałbym zauważyć
Chciałbym się zapytać w jaki sposób fotografowie uzyskują tak świetne zdjęcia w tak koszmarnych warunkach.
Te zdjęcia rewelacyjne nie są, na jednym z całą pewnością "ktoś" nawet się nie wysilił, żeby odbić od kartonika.
h205267@rppkn.c, masz jakąś lampę? Bo to może juz pora, zeby przestać wywarzać drzwi które mozna otworzyć.
Mnie tylko dziwi jakim cudem się wystrzegł prześwietlonych zdjęć! Z lampą nigdy nie wiadomo a wyszło idealnie.
Kozidron, o jakim kartoniku mówisz? Co przez to rozumiesz? Nie wiem co to znaczy kartonik w waszym żargonie.
A odnośnie lampy to z jakimś dyfuzorem światła czy bez?
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Wto 19 Mar, 2013
Dlaczego leniwy? Mówi że złe zdjęcie to niech pochwali się lepszymi.
zerkniesz w tego linka albo wysilisz się by przejrzeć ten wątek, czy bedziesz biadolił jeszcze ze 2 posty ?
Mnie tylko dziwi jakim cudem się wystrzegł prześwietlonych zdjęć! Z lampą nigdy nie wiadomo a wyszło idealnie.
To nie jest wiedza tajemna, co jakiś czas pokazujesz się na forum, wykazując się dość sporą ignorancją i leniwością. Ruszysz się i poczytasz coś w tej materii czy założysz kolejny wątek, z którego i tak się niczego nie dowiesz?
Ciut, bo autor wysilił się na jakiś większy modyfikator, względnie odbił od ściany/sufitu z tyłu, nad sobą, ale obstawiam to pierwsze.
Tego typu zdjęcia, to nigdy nie będzie coś, gdzie można zachwycać się światłem, czy kadrem - to czysta komercja i zdjęcia dokumentacyjne, mogą być co najwyżej poprawnie zrobione i przedstawiać ładniejszych/brzydszych ludzi, w lepszych/gorszych pozach. Nie ma się tu czym zachwycać.
Mnie tylko dziwi jakim cudem się wystrzegł prześwietlonych zdjęć!
Zapewne użył TTL-a/automatyki lampy, tak, by ekspozycja dla błysku była poprawna (choć przy odrobinie doświadczenia można ustawić odpowiednią energię błysku również ręcznie).
Z lampą nigdy nie wiadomo a wyszło idealnie.
Bo? To naprawdę nie jest sztuka poprawnie naświetlić... Zwłaszcza w dobie wszelkich wspomagaczy...
o jakim kartoniku mówisz? Co przez to rozumiesz? Nie wiem co to znaczy kartonik w waszym żargonie.
Odbłyśnik służący do odbijania części światła do przodu, gdy palnik jest skierowany w górę.
A odnośnie lampy to z jakimś dyfuzorem światła czy bez?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10