Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Czw 14 Mar, 2013 Poręczna małpka 200-300zł
Witajcie,
rozglądam się za jakąś alternatywą dla mojego lustra.
Przede wszystkim cena - 200zł , maksymalnie 300zł za używkę na allegro.
Mały, podręczny sprzęcik, który bez trudu zmieści się w kieszeni.
Przyzwoicie jasny, mile widziana stabilizacja i przyzwoite radzenie sobie przy wyższym ISO.
W miarę szeroki kąt i przyzwoity zoom (okolice 130mm).
Zasilanie paluszkami.
Nie zależy mi kompletnie na filmach itp - jedynie jakość zdjęć. Nie mają to być dzieła sztuki do wielkich wydruków - dobre zdjęcia do przyjemnego obejrzenia na komputerze, z wyjazdów wakacyjnych itp, do ewentualnego wywołania w standardowych rozmiarach (max 10x15).
Zależy mi na żywych kolorach, dobrej ostrości i przyjemnej dla oka plastyce.
No i jeszcze szybkość - nie chcę żeby AF długo myślał, jak nacisnę spust.
Proste, intuicyjne MENU do szybkiego poruszania.
Jakieś propozycje?
Pozdrawiam!
P.S. Oczywiście nei interesują mnie jakieś nowinki - ot, starszy sprzęcik za rozsądne pieniądze w stosunku do jakości zdjęć.
inmortelle, w tym zakresie cenowym, to ciężko coś polecić, bo telefonem można robić równie dobre zdjęcia. Jeśli już musisz ograniczać się do takich pieniążków, to poszukaj lepiej czegoś nowego w sklepie, bo powinien z racji nowszych technologii radzić sobie lepiej. Weź do ręki, pooglądaj, jak dasz radę to przetestuj. Najlepiej jeśli pozwolą ci pstryknąć na własnej karcie, to porównasz sobie obraz w domu. Jeśli wybierzesz jakieś konkretne modele, może uda nam się ci wyłuszczyć ich wady i zalety dla twoich potrzeb.
inmortelle [Usunięty]
Wysłany: Sob 16 Mar, 2013
Przekopując trochę recenzji, testów itp, wpadł mi w oko Canon A620 / Canon A630
i ewentualnie OLYMPUS D-720.
Za 200zł spokojnie da się dorwać, a chyba nieźle się spisują.
Ktoś miał może do czynienia z tymi modelami?
W tym wypadku moim zdaniem to tylko i wyłącznie kwestia firmy i wyglądu danego aparatu. Do kwoty 300zł każdy z nich będzie cechował się bardzo zbliżoną specyfikacja.
Nie do końca. Pewną subtelną różnica jest fakt, że taki Canon A630 znaleziony przez KOLEŻANKĘ ma
sensor 1/1.8 cala - a to wiele zmienia w kwestii jakości obrazka
FotoAkcesoria, zobaczyłeś te sample - jakość szczegółów, kolory, itd? Za 300 zł można również kupić "śmiecia" klasy Vivitar, w których jakość 10mpx wygląda jak interpolowana z 640x480px. Nie podpieram się konkretnym modelem, ale wydziałem kilka zdjęć z tych wynalazków.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 10