Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
nowy canon 1100D czy używany 550D ??
Autor Wiadomość
Kiara 
Nowy

Wysłany: Sro 20 Mar, 2013   nowy canon 1100D czy używany 550D ??

Jest to moja pierwsza lustrzanka (choć dużo zdjęć zrobiłam 550D koleżanki). Przeznaczenie to w szczególności portrety i zdjęcia z wyjazdów (budynki, krajobrazy). Ze zdjęć 550D jestem bardzo zadowolona, jednak trochę obawiam się kupowania używanego body. Z 1100D nigdy jeszcze nie miałam kontaktu i zastanawiam się czy na pewno sprostał by moim oczekiwaniom.
Przeznaczam na zakup max 1500 zł (mam już obiektyw canona 50 mm 1.8 -więc o nikonie czy sony nie ma mowy ;) ) Proszę o pomoc - które body wybrać ??

[ Dodano: Sro 20 Mar, 2013 10:10 ]
no i chciałam jeszcze dodać że niedawno miałam okazję zrobienia kilku portretów 1000D i jakość zdjęć była fatalna- różnica między 550D kolosalna . Czy między 1100D i 550D różnice też są tak widoczne ??

Reklama

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Sro 20 Mar, 2013   

550D - lepsza matryca,lepszy wizjer,lepszy wyświetlacz LCD,lepsza lampa,lepsze video, ma wejście dla mikrofonu zewnętrznego - IMO lepszy wybór pod warunkiem że używka będzie w dobrym stanie.Próbowałbym poszukać używki 600D - za 1500pln można znaleźć.

Kiara 
Nowy

Zastanawiałam się też nad 600D, ale czytałam dużo porównań z których wynikało że aparaty oprócz odchylanego wyświetlacza i ceny niczym się nie różnią ;P A używany 600D na allegro kosztuje 1 650 zł (jedna oferta). To niby tylko 150 zł ale dla mnie to sporo z tego względy, że ledwo co te 1500 zł dam rade wyciągnąć z portfela :)

suso 
Bywalec
suso

jednak chyba , 550 d pod warunkiem że będzie w dobrym stanie i nie zajeżdżony :)

Sunders 

Kiara napisał/a:
używany 600D na allegro kosztuje 1 650 zł (jedna oferta). To niby tylko 150 zł ale dla mnie to sporo z tego względy, że ledwo co te 1500 zł dam rade wyciągnąć z portfela

Ta oferta na allegro ma jedną zaletę i jedną wadę. Zaleta, to gwarancja ważna do lipca, a wada to brak komentarzy uwiarygadniających sprzedawcę. W opisanej sytuacji budżetowej, nie ma co szarpać się na 600D. :smile:

Kiara 
Nowy

Ewentualnie mogłabym jeszcze poczekać miesiąc, wtedy byłaby możliwość kupienia 600D, ale czy warto ??

Sunders 

Kiara napisał/a:
mogłabym jeszcze poczekać miesiąc, wtedy byłaby możliwość kupienia 600D, ale czy warto ??

IMO chyba nie.Będziesz przecież potrzebować prawdopodobnie kasę na karty pamięci, zapasowy akumulator i inne niezbędne szpargały.

Kiara 
Nowy

Więc zostaje 550D, dzięki ;D

Odpowiedz do tematu