Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Casio Exilim EX-F1 - test aparatu
Autor Wiadomość
krzysiek 
Rozmowny

Wysłany: Pon 02 Cze, 2008   Casio Exilim EX-F1 - test aparatu

Mamy przyjemność zaprezentować test aparaty kompaktowego należącego do superzoomów - Casio Exilim EX-F1. Spośród konkurencji wyróżnia go przede wszystkim szybkość. Potrafi rejestrować zdjęcia w pełnej rozdzielczości z prędkością 60 kl/s, a filmy kręcić z prędkością do 1200 kl/s. Dokładny test F1 - bolidu wśród aparatów - przedstawiamy w artykule ''Casio Exilim Pro EX-F1''.

http://optyczne.pl/75.1-T...F1_Wst%EAp.html

Reklama

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

Wysłany: Pon 02 Cze, 2008   

Fajnie:)
A czy autor testu może ma jakiś nagrany filmik tym aparatem ? fajnie by było obejżeć jak wygląda te 1200 kl/s...

krzysiek 
Rozmowny

Proponuję zajrzeć do 3 rozdziału na sam dół strony....:)

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

Jak ja mogłem to przegapić :) Dzięki :)

maziek 
Optyczny
zdjęcia robię głową

Ależ Wy sie poświęcacie dla nas. Ten z kijem to jeszcze nic, ale ten drugi to normalnie czapki z głów...

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

Wysłany: Wto 03 Cze, 2008   

P.S. którego tematu mamy się trzymać?
tego czy tego?

goltar 
Optyczny

Wysłany: Sro 04 Cze, 2008   

edmun - w tym temacie, tamten już zamknięty.

OldKrakus 
Początkujący

Niniejszym składam redakcji "OPTYCZNYCH" serdeczne podziękowania za wykonanie tego testu. To chyba pierwszy profi test na świecie. :mrgreen:
Wszystko dla mnie jest już jasne - ja kupuję. :razz:

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

OldKrakus, zarzuć potem jakimiś własnymi spostrzeżeniami.

MichalP 
Optyczny
foto&moto

Wysłany: Sro 11 Cze, 2008   

Fakt te filmiki robią wrażenie. Ciekawe jednak jak te 60fps mają się do ustawienia ostrości, ekspozycji itp itd

OldKrakus 
Początkujący

Wysłany: Sro 11 Cze, 2008   

!!! Nie dotyczy testu OPTYCZNYCH !!!
Czy ja czegoś nie kumam ? producent wprowadza bardzo szybki bufor z matrycą umożliwiający zapis 60 klatek na sekundę ,a jakiemuś ........ nie podoba się długi czas zapisu .Jeżeli w testach zapis 60 klatek trwał 16 sek czyli 0,26 sek na klatkę to czy to jest wolno?
Pytam co jest lepsze ? 3 klatki na sekundę z normalnym czasem zapisu ,czy dodatkowa możliwość trzaśnięcia do 60 kl/sek. Jak komuś za długo trwa zapis to zawsze może ten tryb wyłączyć ,albo pykać mniejsza liczbę zdjęć w serii. Taki mamy obecnie poziom technologii i koniec. Zawsze jest coś za coś

Jakoś nikt nie oczekuje ,że bryka z 2L silnikiem będzie paliła 5L/100km.

Aparatu jeszcze nie mam

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

Wysłany: Sob 14 Cze, 2008   

OldKrakus napisał/a:
Jakoś nikt nie oczekuje ,że bryka z 2L silnikiem będzie paliła 5L/100km.

da radę. uwierz mi że da.
OldKrakus napisał/a:
a jakiemuś ........ nie podoba się długi czas zapisu

hmm... wiesz... oprócz samego dziwnego czasu opróżniania buforu jest jeszcze wiele innych opóźnień. przeczytaj w digitalfotovideo. dowiesz co jest jeszcze niedokończone w tym sprzęcie.
jest to fajna zabawka, ale zabawką pozostanie póki nie wydadzą kolejnego modelu.
na razie cieszmy się że coś takiego powstaje za w miarę rozsądne pieniądze i cieszmy się jeśli będzie to początkiem ewolucji w FPS

OldKrakus 
Początkujący

Wysłany: Sob 14 Cze, 2008   re Edmun

Wydałem całe 9,9 za e-wydanie 6/2008 dfv ,aby móc z Tobą podyskutować :smile:
Pisałeś ,że się przejechali - ja nie odnoszę aż takiego wrażenia.
Nie ma idealnego aparatu. Albo są kiepskie i "tanie" ,albo dobre i bardzo drogie.
Nam, przeciętnym zjadaczom chleba pozostaje kołatać się pomiędzy tymi skrajnościami.
Ponadto wszystko jest względne - Wolny AF - co to znaczy ? Subiektywna ocena testera.
0,1 sekundy ,czy 5 sekund
Pewne cechy sprzętu technicznego dla jednych będą wadą nie do przyjęcia dla innych zupełnie nieistotną . Ferowanie subiektywnych nie przemyślanych do końca wyroków typu “długi czas zapisu bufora w EX-F1” zniesmacza mnie . W tabelce “dane techniczne” na końcu artykułu napisano “Stabilizacja obrazu – nie “ W teście Optycznych “stabilizacja obrazu – tak”

Tyle marudzenia na dziś.
Zabaweczki jeszcze nie mam

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

Wysłany: Nie 15 Cze, 2008   

OldKrakus, chętnie poczekam na Twój test :)
też sam nie mogę się zdecydować czy jest to dobry aparat, czy świetna zabawka,
dlatego poczekam aż wypowie się ktoś kto ma go w ręce i potrafi bez cyferek podać obiektywne odczucia :)
a tak... otwieram PcWorldKomputer gdzie w nowościach podali krótki test i wychwalali ten aparat że jest naj naj naj....
szkoda tylko że PCWK nie podał żadnych minusów tego aparatu i cały artykuł wygląda jak reklama Casio (słono opłacona).
nie mogę po prostu przekonać się do tego sprzętu.
być może dlatego że jest to pierwsze takie "coś" czym można poszaleć za rozsądne pieniądze.
chyba niedługo wybiorę się do MM żeby pobawić się nim chwilę.
OldKrakus, czekam na Twoje uwagi ...

p.s. nie przejmuj się że tak krytycznie podchodzę do aparatu.
wolę później być mile zaskoczony, niż niemile rozczarowany :)

OldKrakus 
Początkujący

Wysłany: Nie 15 Cze, 2008   

http://www.fotografuj.pl/.../page/1#content

[ Dodano: Wto 17 Cze, 2008 19:29 ]
Oszalałem i kupiłem

uwaga #1 nie uzywac trybów szybkich przy swietle jarzeniowym !!!!!

[ Dodano: Czw 26 Cze, 2008 14:20 ]
Jakość techniczna została już szeroko omówiona - Optyczni , Fotografuj ,PcWorld.
Nie będę więc wszczynał dyskusji nad wyższością czegoś tam nad czymś tam.

Oto przykład : jedno ze zdjęć z prezapisem - fotka z ręki ,zoom max , ISO200 ,AF∞

[ Dodano: Pią 27 Cze, 2008 17:02 ]
fotkę wgrałem
http://www.marseille.com.pl/exf1/57.jpg

Odpowiedz do tematu