Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Pierwsza lustrzanka do 1200zł.
Autor Wiadomość
frostv9 
Nowy

Wysłany: Czw 28 Mar, 2013   Pierwsza lustrzanka do 1200zł.

Witam wszystkich. Poszukuję lustrzanki do 1200zł, niekoniecznie nowa, może być z Allegro. Najlepiej jeśli byłby to Sony. Aktualnie korzystałem z kompakta Samsunga tl220 który sprawował się świetnie, lecz mam chęć kupna pierwszej lustrzanki. Samsung używane był ogółem do zdjęć makro, portretów, jak i krajobrazów. Dobrze by było jakby lustrzanką też mógłbym robić zdjęcia takie jak powyżej. Zastanawiałem się nad kupnem Sony Alpha 350. Czy to dobry wybór dla początkującego fotografa? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. :)

Reklama

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

Wysłany: Czw 28 Mar, 2013   

frostv9 napisał/a:
Dobrze by było jakby lustrzanką też mógłbym robić zdjęcia takie jak powyżej.

Bez szans, nawet w używkach :sad:
Powiedziałbym nawet, że za te pieniądze nie kupisz używanej lustrzanki z używanym szkłem, która zrobiłaby lepsze zdjęcie niż dobry kompakt.

frostv9 
Nowy

To jak tak to jaka lustrzanka.? Oby nie za droga.

[ Dodano: Czw 28 Mar, 2013 14:44 ]
Czyli a350 to śmieć?

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

frostv9, nie twierdzę że śmieć, a to że nic lepszego (ze standardowym ciemnym obiektywem) z niego nie wyciśniesz niż z dobrego kompaktu. Gdyby parę stówek dorzucić, to pojawiło by się kilka możliwości :)
Przeglądałeś wątek?:
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=21140

frostv9 
Nowy

Przeglądałem. Ale ja nie chcę jakiegoś cuda. To mi wystarczy. Ale pytanie z innej beczki. Która firma bedzie lepsza Sony czy Nikon? Jakoś tak Nikon mi tak bardziej kojarzy z aparatami, ale do Sony jestem przekonany bo brat ma H9. I widziałem jakie fotki cykał, jak na kompakt bardzo dobre.

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

Zdecydowanie Nikon.

frostv9 
Nowy

Dlaczego? Jakie plusy są tej firmy?

pioroon 
Optyczny
nieOptyczny

Ciężko byłoby znaleźć plusy dla Sony w porównaniu do Nikona.
Pytanie ogólne, więc odpowiedź:
Biorąc pod uwagę całość systemu to Nikon daje zdecydowanie większe możliwości. Przede wszystkim matryce, obiektywy, lampy.

Jak chcesz coś konkretnego porównać to wtedy można by podyskutować i ktoś mądrzejszy może się włączy :) (i pewnie zacznie od tego że Sony to nie lustrzanka ;) )

frostv9 
Nowy

haha. Ja dopiero będę zaczynał przygodę. :D Ale coś z tańszych nikonów tak jak mówiłem do 1200 co bys polecił, bo za dużo kasy to ja nie mam, niestety a aparat chciałbym mieć juz w tym miesiącu :) Jeśli tak to jaki Nikonik.? na 18-stke sobie kupie lepszego wiec nie musi być nie wiadomo jaki :D . Żeby robił po prostu zdjęcia. Bo w tamtym samsungu robiłem tylko i wyłącznie na programie ponieważ on miał zrąbane auto, nie umiał robić zdjęc na automacie.

[ Dodano: Czw 28 Mar, 2013 16:11 ]
http://www.zposiedlisko.e...ze/SAM_0640.JPG Takie zdjęcie żeby chociaż potrafił zrobić.

pan.tadeusz
[Usunięty]

frostv9 napisał/a:
haha. Ja dopiero będę zaczynał przygodę. :D

nie dyskwalifikowałbym Sony na tym pułapie cenowym :)
tu masz np A35 z bdb 16MP matrycą i przyzwoitym obiektywem 18-55
z tego co widzę jeszcze rok gwarancji
http://allegro.pl/sony-al...3131253541.html

frostv9 
Nowy

Nom. Dzięki, dosyć fajny. I będzie możliwość robienie takich zdjęć makro na tym cudeńku? ^^ ale ona nagrywa filmy... Słyszałem że nie najlepsze nagrywają ...? Czy to prawda?

[ Dodano: Czw 28 Mar, 2013 16:46 ]
Lecz czytając opinie... Chwalą go i to bardzo :)

pan.tadeusz
[Usunięty]

używam bardzo podobnej i jestem zadowolony.
ten elektroniczny wizjer sprawdza się bdb np własnie w macro.
takie zdjęcie jak wskazane zrobisz tym bez problemu (załączonym obiektywem).
wydaje mi się, że będą nawet znacznie lepsze bo 18-55 jak na swój plastik jest całkiem ostry i AF łapie z docyć bliska.
jeśli jednak miałbyś się poczuć lepiej z napisem Nikon na pasku... ;-)
Ostatnio zmieniony przez pan.tadeusz Czw 28 Mar, 2013, w całości zmieniany 1 raz  

frostv9 
Nowy

to...? :) Bo zaciekawiłeś mnie :D I tyćkę bym poprosił niżej z ceną :D O_O Jezus ale ten aparat zdjęcia robi *_* http://www.fotopolis.pl/index.php?n=13391&p=5

[ Dodano: Czw 28 Mar, 2013 17:20 ]
Tak czytam na różnych forach na temat "sony czy nikon' Zmieszałem się. Jedni za Nikonem na początek, drudzy z Sony.

Maczo199 
Nowy

Wysłany: Pią 29 Mar, 2013   

Ja Ci polecam Canon 40D, sam poluje teraz na jakiś fajny egzemplarz na allegro .

ok 1000zł body (tylko że troszkę większy przebieg migawki) + obiektyw kit 18-55 200zł i zmieścisz się w 1200zł

muzyk 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Sob 30 Mar, 2013   

Maczo199 napisał/a:
Ja Ci polecam Canon 40D

Popieram. Mam, a wcześniej 30D, który też się bardzo dobrze sprawdzał.

Odpowiedz do tematu