Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 30 Mar, 2013 canon 60D + 24-70mm 2.8 II
Witam, prosiłbym o opinie na temat podłaczenia szkła canon 24-70mm 2,8 wersja II do Canona 60D? Chętnie wysłucham opinii również na sam temat tego obiektywu.
Podłączyć jak podłączyć. Da się bo bagnet pasuje. Co za różnica - 7D, 50D, 60D czy 700D. Jak zakres i światło są ok to podłączaj.
Co do samego obiektywu to po kilkudniowym chodzeniu z nim po mieście nie napiszę jednego złego słowa. Optucznie rewelacyjnie dobre szkło, po prostu cudowne i tylko dobre, jasne stałki mogą z nim konkurować a i to nie wszystkie. Wszystko jest piękne tylko cena za wysoka.
własnie czytałem opinie że jest on przystosowany do FF, niestety ale na chwile obecną nie moge sobie pozwolic na 5DMII i 24-70II i zatem moje pytanie jest jakie jest, z doświadczenia wiem że lepiej inwestowac w szkła, kupujac 5dmII i wlożyć jakies swykle szklo to bez sensu natomiast obiektyw już jest naprawde profesjonalny i niewiem jak bedzie wspołpracował z 60D, podejżewam że moze cropowac ...
Puszka crop ale wszystkie obiektywy EF (robione pod FF) możesz bez problemu podpinać pod takie np: 60D. Jeżeli zakres ci odpowiada (i nie będzie brakowało szerokiego kąta lub masz inne szkło do tego) to bierz śmiało.
rozważałem własnie równiez zakup stałki 50mm 1,2 z tym że do końca niewiem czy dam rade ponieważ wykonuje również zdjęcia wnętrz teraz mam akurat gabinet stomatologiczny i potrzebuję również zoom robiąc zdjęcie makro
prosiłbym o opinie na temat podłaczenia szkła canon 24-70mm 2,8 wersja II do Canona 60D?
Moja opinia jest taka, że nie kupiłbym takiego zestawu. Według mnie szkoda kasy na takie szkło do matrycy APS-C. Zakładam oczywiście, że nie potrzebujesz szerokiego kąta. Jeśli już to 16-35/2.8L i do tego coś dłuższego, np. 24-105/4L albo jakieś stałki 40, 50, 85 .... W sumie cena tylko trochę wyższa za komplet.
Jeśli już to 16-35/2.8L i do tego coś dłuższego, np. 24-105/4L albo jakieś stałki 40, 50, 85 .... W sumie cena tylko trochę wyższa za komplet.
Dobra myśl, przy tym @autor mógłby sprzedać 17-40, czyli łącznie byłoby ok. 10kpln na szkła.
16-35II - 5.300
50/1.2 - 5.900
ewentualnie 16-35 + 50/1.4 + 85/1.8 = ~8.200 ... zostałoby na dobrą lampę (o ile @autor nie ma).
Albo 16-35 + 50/1.4 i zostaje ok. 3.300 na zmianę puszki Sprzedajesz 60d powiedzmy za 2.000 i masz 5.300. Dokładasz tysiaka i masz 6D
szczerze mówiąc nie potrzebuje szerokich kątów 16-35 raczej potrzebny mi nie jest, a też nie chciałbym za blisko co chwile podchodzić do klienta lub wymieniac szkiel poniewaz juz raz matryce zawalilem pylkami wymieniajac co chwile szklo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9