Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
tzn irytujące jest to, że dla każdej aplikacji z pakietu tworzy osobnego tiffa - odszumiam tiff, stylizuję - kolejny tiff
Nieprawda. Ja tworzę tylko jednego TIFFa i na nim operuję.
faktycznie! jest przecież opcja Edit Orginal dostępna na tiffie, dzięki
lvl3ha napisał/a:
w PS nagraj czynnosc i mozesz potem dla wybranych fotach kliknac play i po klopocie.
tylko, że nie mam PSa.
ciekawe czy te wtyczki ruszą mi pod PSP X
----------------
no więc korzystając z tego:
In order to install the software into Paint Shop Pro (PSP) X2, run the installer indicating the following typical install location: C:\Program Files\Corel\Corel Paint Shop Pro Photo X2\ After running the installation PSP X2 needs to be setup to find the newly installed software plug-ins. To assist you in this process please fellow the steps below:
1. Restart PSP X2
2. Click on File >Preferences >File Locations... Click image to enlarge.
3. A dialog box appears:
a. On the left hand side click on plug-ins.
b. Ensure the box next to "Enable plug-ins..." is checked.
c. Click on the Add button.
d. Navigate and select the Nik Software folder located at: C:\Program Files\Corel\Corel Paint Shop Pro Photo X2\
e. Click OK, then OK again to go back into Corel Paint Shop Pro X2
zrobiłem jak napisano
jak widać w menu info, że nie załadowano żadnych pluginów
czyżby wersja PSP X nie obsługiwała tego pakietu?
[ Dodano: Nie 31 Mar, 2013 13:27 ]
-----------
doszedłem do tego, że NIK wrzuca mi w katalog Plugins foldery do tych aplikacji ale w każdym są tylko dwa skróty (32 i 64 bit) do właściwych plików i plik config. dołączyłem więc katalog NIK Software z Program files w oknie gdzie ustalam ścieżki dla pluginów i...
pokazuje mi się takie coś
brak jakichś uprawnień?
zainstalowałem NIK od nowa na dysku d tak aby uniknąć kłopotów z uprawnieniami.
wskazałem ale jest identycznie
[ Dodano: Nie 31 Mar, 2013 14:25 ]
no więc po wielu próbach - wskazywania poszczególnych folderów w NIK, kopiowania ich zawartości luzem albo w katalogach do folderu pluginów, zdejmowania atrybutów i odpalania w trybie admina itd. wreszcie... udało się!
jest jakiś problem w dostępie i uprawnieniach...
generalnie pomogło zainstalowanie NIK na dysku D (ze wskazaniem LR i PSP jak wyżej), a po tym zdejmuję atrybuty w rodzaju systemowe/ukryte/itp oraz kopiuję pliki każdej aplikacji do folderu Plugins w PSP X. pomijam przy tym wersje 64bit i nadkładam plik z licencją. tak wrzucone pluginy działają poprawnie na Win8_64bit + PSP X!
[ Dodano: Nie 31 Mar, 2013 14:27 ]
należy jedynie pamiętać, że pliki mają być przerzucone luzem (nie w folderach)
[ Dodano: Nie 31 Mar, 2013 15:55 ]
PSP X można sobie sprawić za naprawdę niewiele i w moim odczuciu to znacznie lepszy i wygodniejszy program niż PS Elements
ale kilkadziesiąt takich tiffow z każdej sesji i robi sie problem jak używałem tych wtyczek to zdarzało się że z jakiegoś wypadu foto nazbierało sie np 20-30 zdjęć to "odpicowania".
pan.tadeusz [Usunięty]
Wysłany: Nie 31 Mar, 2013
a jak zmienić w LR aby dla każdej wtyczki zipował te tiffy?
bo zmieniam w preferencjach i profil dla danej wtyki zmienia nazwę na (edited) ale jak chcę ustawić dla kolejnej to inne wracają do ustawienia bez kompresji
ale jak chcę ustawić dla kolejnej to inne wracają do ustawienia bez kompresji
Jak masz 'edited' to rozwiń tę listę i na samym dole będziesz miał opcję zapisu nowego presetu...
Działa to tak samo jak każdy inny preset w LR.
pan.tadeusz [Usunięty]
Wysłany: Nie 31 Mar, 2013
i w ten sam sposób mogę sobie tam dodać PSP jako edytora? bo podmieniłem execa na tego z psp i zapisałem właśnie jako nowy profil o nazwie PSP ale efekt jest taki, że jak wybieram editin > PSP to i tak otwiera mi w Dfine (z tego korzystałem jako pierwowzoru przed podmianą execa)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9