Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Dla mnie ulubiona jest taka jaka jest konieczna przy danej sytuacji. Najczęściej korzystam ze 100mm i 400mm czyli początek i koniec mojej L-ki. Jak będę miał coś szerokiego i lepszego niż kit to pewnie to ulegnie zmianie.
Moja ulubiona ostatnio to 200 mm, czyli koniec mojego 70-200. Na przyrodnicze detale dobre i ukradkowe portrety moich dzieci (twarze). Na ptaki w parku mnie trochę wzięło dzięki temu forum, to zakładam TC 1.4 i strzelam przy f/5.6, na ile światło pozwala. Czyli moja druga ulubiona to 280 mm.
Mogę powiedzieć, że moją ulubioną jest 75 mm lub 135 mm - pierwsza dlatego że to max mojego tamrona 28-75 f2.8, a on jest na moim aparacie w czasie większości zdjęć. Z drugiej strony mam Zeissa 135 f3.5 na M42 (+ przejściówka) i często na nim ręcznie ostrzę. Choć trzeba przyznać, że jest to ciężkie przy tym wizjerze, mimo to się nie poddaję mam do tego obiektywu jakiś sentyment.
007areka [Usunięty]
Wysłany: Czw 12 Cze, 2008
... ostatnio srodkowy zakres mojej eLi okolo 135mm...... ...oraz ostatnio caly zakres 17-55 f2.8is
dawid_ [Usunięty]
Wysłany: Czw 12 Cze, 2008
Ulubiona Ok. 25mm, na cropie. Ostatnio najwięcej używam 50mm, ze względu na światło (f/1.8).
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Pią 13 Cze, 2008
moja ma w ekwiwalencie około 42mm :]
dawid_ [Usunięty]
Wysłany: Pią 13 Cze, 2008
Już myślałem że na całym forum nikt prócz mnie nie robi czymś krótszym niż 50mm
Praca takimi obiektywami wymaga bardzo bliskiego podejścia do fotografowanego tematu. Zdjęcie jednak zyskuje przez to na autentyczności i zawiera o wiele więcej emocji. Warto podchodzić zamiast "zoomować".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10