Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Czy takie ustawienie ma sens ?
Autor Wiadomość
nawrocki
[Usunięty]

Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013   Czy takie ustawienie ma sens ?

Zobaczyłem dziś scenę składania życzeń młodej parze na zewnątrz. Na stopce aparatu lampa ze stofenem skierowana do góry. U góry niebo. Ma to sens ?

Reklama

moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy
Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013   

przypomina mi sie jeden pan, co pokaz fajerwerkow doswietlal sobie lampa

jaad75 
Klub Pierdzieli

Nie ma sensu.

Dżozef 
Entuzjasta

Pewnie że ma sens. Sam tak często robię bo np:
-nie mam czasu zdjąć lampy z sanek więc ją tylko włączam
-to samo tylko zostawiłem torbę dla pomocnika
-stofen świeci również na boki i to często wystarcza
-mam dobrą lampę i nie muszę się liczyć z każdym błyskiem ani czekać na ładowanie.
-potrzebuję tylko minimalnie doświetlić cienie na -2EV ale boję się że automatyka weźmie pod uwagę coś innego niż ja chcę a powtórki nie ma! więc kosztem pewnych "strat" jestem zabezpieczony.
- Ona na biało, On na czarno, słoneczo w kratkę, reportaż to nie jest pora na durne książkowe ustawienia.
-potrzebuję tylko odbłysku w oczach i zastępuje mi to wyciąganie karteczki
-ułatwiam sobie życie i nie macham ciągle lampą jak zwrotniczy.
-może liczę na to że żaden z gości nie będzie się wymądrzał?

jaad75 
Klub Pierdzieli

Dżozef, zapewne też lecisz na auto, bo przecież:
Dżozef napisał/a:
reportaż to nie jest pora na durne książkowe ustawienia.
:lol:

Dżozef 
Entuzjasta

jaad75 napisał/a:
Dżozef, zapewne też lecisz na auto, bo przecież:
Dżozef napisał/a:
reportaż to nie jest pora na durne książkowe ustawienia.
:lol:

O to Ty robisz rep z lampą manualną?

nawrocki
[Usunięty]

Dżozef napisał/a:
Pewnie że ma sens. Sam tak często robię bo np:
-nie mam czasu zdjąć lampy z sanek więc ją tylko włączam

czy to znaczy, że włączona waży mniej ? bo nie łapię

Dżozef napisał/a:
-ułatwiam sobie życie i nie macham ciągle lampą jak zwrotniczy.

ale przecież nie macha się bez celu tylko aby uzyskać dobry efekt, a moje pytanie było właśnie związane z celowością strzelania w niebo (dosłownie)

komor 
Moderator

Wysłany: Nie 21 Kwi, 2013   

Dżozef napisał/a:
nie mam czasu zdjąć lampy z sanek więc ją tylko włączam

Włączam czy wyłączam?

kozidron
[Usunięty]

Dżozef napisał/a:
O to Ty robisz rep z lampą manualną?

ty naprawdę nie widzisz innej opcji niż lampa na "M" :roll:

komor napisał/a:
Włączam czy wyłączam?

przy wszystkich tych bzdurach, to jest mały niewinny ortograficzny pryszcz

komor 
Moderator

Kozi, przypominam o słowie „bzdury”. :) Żebyś potem nie miał pretensji, jak ktoś użyje w stosunku do Ciebie takiego epitetu, którego z kolei Ty nie akceptujesz. Pytam o to „włączam/wyłączam”, bo sam już nie wiem co autor ma w końcu na myśli, biorąc pod uwagę inne jego porady z tego samego postu.

kozidron
[Usunięty]

komor napisał/a:
bo sam już nie wiem co autor ma w końcu na myśli, biorąc pod uwagę inne jego porady z tego samego postu.

dlatego właśnie lepiej tego nie analizować :wink: pewnie tylko ten "pomocnik" albo nie jest świadom swojego losu albo wewnętrznie kładzie się ze smiechu.

Dżozef 
Entuzjasta

Taak myślałem, sami Teoretycy. Nie możecie zatrybić kilku prostych powodów dla których nie zdejmuje się lampy z korpusu więc czepiacie się literówek które to fakt były
Ja tylko odpowiadałem na pytanie.
Jeżeli "błysk w niebo nic nie daje" to po co zaprzątać sobie tym głowę, w każdej chwili gdy zajdzie potrzeba lampa czeka tylko na pochylenie. Ale jak to mówią "dla głupiego to wszystko jest głupie".

mozer 
bo Pentax

Ja też nie kumam tej dyskusji - w trakcie reportażu co chwila zakładacie i zdejmujecie lampę w zależności od tego, czy przy danym zdjęciu jej użyjecie?

moronica 

Pomogła: 106 razy

przeciez nikt sie nie czepia pozostawiania lampy na sankach tylko blyskania w niebo. po co marnowac baterie?

mozer 
bo Pentax

moronica, ze stofena pewnie trochę się odbija do przodu, zwłaszcza jak się jednak trochę palnik pochyli. Inna sprawa, że to też marnotrawstwo, ale zdejmowanie modyfikatora też zajmuje czas.

Odpowiedz do tematu