Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
paul80, na DxO nie widać, bo po pierwsze biorą pod uwagę szum na średniej szarości, a po drugie nie biorą pod uwagę bandingu. Poza tym, będziesz wołał wołarką DxO, czy raczej Lightroomem/ACR?
Oczywiście Lightroom w ostatecznoości DPP.
jaad75 napisał/a:
To nieszczególnie głęboki związek...
Dlaczego tak twierdzisz?, co można za 2800zł z normalną ergonomią jak w D90 + lampa i conajmniej jedna stałka na początek 35mm 1.8.
Ps. Jaad a TY co masz do sprzedania
[ Dodano: Nie 05 Maj, 2013 23:22 ]
Nic dodać nic ująć komentarz pod 60D na optycznych
" adamk9 | 2011-12-20 13:06:51
Wszystko ok ale testy powinny prowadzić do rozsądnych wniosków. Nie zawsze jednak tak jest. Kiedyś zrezygnowałem z zakupu 60D, poniewż w tym teście teoretycznie wyszedł słabiej w jakości obrazów RAW od 50D. Nic bardziej błednego. Przedwczoraj miałem okazje pobawić się tym aparacikiem i porównać z 50D. Wszystkie klatki w róznym oswietleniu w 60D wypadły wyrażnie lepiej a co najdziwniejsze w nawiązaniu do testu szumy zdecydowanie mniejsze od 50-ki. Dlaczego tak jest??? Ja tego niestety nie wiem. "
muzyk, przecież napisałem o Lightroomie a w DPP mniej się trzeba napracować jak dobre zdjęcia się robi ( pomijam niektóre nieprawdziwe kolory) . DPP nie używam ostatnio i nawet zamykam furtkę eksportując do DNG
Ostatnio zmieniony przez paul80 Nie 05 Maj, 2013, w całości zmieniany 1 raz
muzyk, to już wiem i pisałem o nim, że na Windowsie nie działa pełny CMS, przez co nie można dopracować cieni jak w lightroomie i w ogóle kontrastu, ale lightroom z czerwieniami ma coś nie halo, ale nie o tym miała być mowa . Czyli wychodzi na to, że 60D zagości w przyszłym tygodniu . A miałobyć tak pięknie z Nikone D7000:-D
Paul, ja bym chyba na Twoim miejscu pomyślał nad Pentaxem, choćby k30.
Nawet jakimiś manualnymi miałbyś fajną zabawę: potwierdzenie ostrości, pułapka AF, stabilizację...
Tego 60D bym sobie darował, bo nie masz aż tylu szkieł, żeby "umierać" za Canona.
Jeśli by Cię było stać to k5IIs i choć jedna niezła stałka Pentaxa.
Jeśli twardo obstawiasz Canona, to traktuj propozycję z Pentaxem jako niebyłą.
muzyk, w 40D się zauroczyłem, solidny i pewny aparat. Myślałem nad tym samym, ale z racji z tego że raczej nie zarabiam na fotografi, to nie chcę zbyt dużo inwestować, mój 400D jest za słaby, chcę lepszą puszkę. TY doradzasz 40D a inni są za nowym 60D, powiedzmy że wybrałbym 40D, to i tak niewiele kasy zostanie a w chwili obecnej nie zapowiada się abym był w stanie coś odłożył . Powiedzmy że obstawiam na 40D za 1500 a więc zostaje 1300zł i co dalej?
czyli: miałbyś niezły szeroki kąt przy 18 mm z "kita", a dalej do 35 całkiem przyzwoicie.
Plus 50 1.8 - masz i 85 1.8, czyli świetna portretówka i nie tylko.
I jedziesz z koksem.
Inaczej, gdy koniecznie chcesz mieć nowy sprzęt... wówczas te same szkła i nowa puszka.
Ostatnio zmieniony przez muzyk Nie 05 Maj, 2013, w całości zmieniany 1 raz
Bardzo dobry obiektyw , może rzeczywiście zastanowię się nad tą opcją, wczoraj jeszcze rozmawiałem na ten temat że by wziąść używane 40D i to własnie szkło;), ale bliska mi osoba powiedziała weź nowy, bo nowy to nowy . Te szkła co mam to mnie średnio zadowalają
Ps. muzyk, jesteś w stanie mi wybrać jakieś pewne akucje, ale opcja kup teraz?
PPs. Szkła są ok, ale zoom nie ma stałego światła, to bardzo komplikuje tryb M i praca z lampą w trudnych warunkach, także jest w planach za jakiś nieokreślony czas zakup fajnego szkiełka
Ostatnio zmieniony przez paul80 Nie 05 Maj, 2013, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9