Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
aparat cyfrowy w granicach 600-700 zł
Autor Wiadomość
Jackiller 
Bywalec
posiadacz LX7

Wysłany: Sro 15 Maj, 2013   

Jest jeszcze Nikon P310 3D, który ma f/1.8-4.9 przy ogniskowej 24-100, w zakresie +100zł

Reklama

daro_stg 
Nowy

Witajcie ponownie :smile: . Przemyślałem sprawę i stwierdziłem, że dam nawet 1000zl za aparat, bo wydaje mi się, że wtedy będę już zadowolony z zakupu. Jako, że chce mieć dużo pamiątkowych zdjęć a je robię amatorsko, myślę że kwota odpowiednia. Nie mam pojęcia na co patrzeć przy kupnie aparatu dlatego kupię to co polecicie. Chciałbym taki, który automatycznie dobierze odpowiednie ustawienia do określonego miejsca. Nie znam się i nie umiem samemu ustawiać czegoś więcej jak zdjęcie z Flashem czy tryb makro :mrgreen: Ktoś prędzej pisał, że kwota 1000zł jest odpowiednia i poleca SONY DSC-HX10V. Co sądzicie drodzy specjalisci?

pozdrawiam

[ Dodano: Sro 15 Maj, 2013 22:44 ]
Chciałem edytować post ale już za późno. Aparat ma być używany często do robienia zdjęc na imprezach i uroczystościach rodzinnych. Z tego co wyczytałem matryca ma być dość duża 1/2.3 i jasny obiektyw. Ciekawi mnie aparat sony dsc hx20v wygrywajacy w maju 2012 „Wybór redakcji Optyczne.pl” Panasonic tz30 czesto byl polecany na forum jak i canon sx240. Glowa mnei juz boli od tego i musze isc spac bo rano do pracy ide. A chciałbym jutro zamówić co może przed weekendem bedzie .

http://www.optyczne.pl/po...=1521&add2=1552

Jackiller 
Bywalec
posiadacz LX7

Ale duża matryca jest wtedy, jak mianownik w ułamku się zmniejsza ;)
Za dużego wyboru nie masz do 1000zł
HX20v czy TZ30 to dobre kompakty ale tak samo małpiate jak inne - czasem tańsze.
W następny weekend zrobię bezpośrednie porównanie LX7 (którego posiadam) z TZ30, którego rodzinka posiada. Wzrost kwoty do 1000zł nie za wiele zmienia w kwestii jakości IMO.

vorny 
Nowy

Wysłany: Sro 22 Maj, 2013   

Sunders napisał/a:
Canon PowerShot SX240 HS nie ma lepszego obiektywu niż Canon IXUS 240 HS.

To który z tych aparatów jest bardziej polecany i dlaczego w kontekście amatorskiego użytkowania typu wakacje, imprezy domowe ?

kremuwa
[Usunięty]

Wysłany: Czw 23 Maj, 2013   

Witam serdecznie.

Myślę, że mam dość specyficzne wymagania co do aparatu - ciężko znaleźć w internecie informacje, na których mi zależy, dlatego zdecydowałem się zapytać tutaj.
Aparat ma być przeznaczony dla mojego taty.

Trzy istotne wymagania to:
- cena do 700 złotych
- zasilanie akumulatorkami AA,
- polskie menu,

W ramach tych trzech ograniczeń, chciałbym wybrać jak najlepiej. Przeznaczeniem aparatu są (tradycyjnie) imprezy rodzinne i zdjęcia podczas różnorakich wycieczek. Jakość nagrywania filmów nie jest istotna. Co moglibyście zasugerować? Jeśli nie udzieliłem jakichś istotnych informacji, chętnie odpowiem na dodatkowe pytania.

Z góry dziękuję :)

h.s.
Rozmowny

A dlaczego akurat aku AA. Dedykowane akumulatorki wg mnie są lepsze i pozwalają na wykonanie kilkuset zdjęć. Polskie menu mają wszystkie aparaty tu sprzedawane

kremuwa
[Usunięty]

A ile takich akumulatorków jest zazwyczaj dołączone?

Obawiam się o zużycie takich akumulatorków - co gdy po kilku latach ich pojemność zmniejszy się i będzie niezadowalające - czy mogę kupić nowe, za ile? Akumulatorki AA kupić będę mógł zawsze.

W przypadku akumulatorków AA w krytycznych sytuacjach mogę też je zamienić bateriami z kiosku.

h.s.
Rozmowny

Akumulator dołączany jest jeden. Na allegro to koszt zapasowego 30-40zł i starczy na lata. Do panasa kupiłem tak na allegro i nie widzę różnicy w ich użytkowaniu. W canonie AA wymieniłem już trzy komplety /i ładowarkę/ Jak już to kup taką czterokanałową, każdy aku ładuje się osobno. Koszt ok. stówy. Na bateriach nie poszalejesz bo najwyżej zrobisz kilkanaście zdjęć. Dwa komplety aku to konieczność

jendrek89 
Nowy

Witam was serdecznie, jestem właścicielem www.fashioncar.pl - potrzebuje robić zdjęcia samochodów żeby porządnie wyglądały w galerii, nie było prześwietleń i żeby kolory były soczyste. Czy zdjęcia aparatem Sony TX20 będą takie same jak HX20 ? Czy polecacie coś zupełnie innego ? Oraz czy gdzieś można sobie porównać zdjęcia z różnych aparatów ?

ketras 
Bywalec

Wysłany: Nie 26 Maj, 2013   Komapkt do około 600 zł z filmami HD i gorącą stopką

Witam, posiadam panasonica LX8 szumy zaczynają się od iso 400 :-) także pora zmienić na coś nieco lepszego.
Potrzebuje w aparacie gorącej stopki (czasem wykorzystałbym lampy zewnętrze canona), obsługi raw (ew mogę dograć co się da w Canonie) i dobrej jakości filmów w hd 720p, pełne hd nie jest wymogiem (ograniczony budżet). Kwestie typu niskiego szumu i dobrej jakości zdjęć, dobrego makro pomijam, bo liczę, że pomożecie w wyborze dobrego sprzętu, a zamiana z staruszka LZ8 i tak będzie skokiem jakościowym.

Do portretów itp mam lustrzankę, a chcę zmienić kompakt ponieważ po ostatnim wyjeździe do stolicy, gdzie zabrałem LZ8 do kieszeni marynarki, po powrocie przeraziłem się fatalną jakością zdjęć :P

Budżet około 600 zł na sprzęt używany.

Jackiller 
Bywalec
posiadacz LX7

Wysłany: Pon 27 Maj, 2013   

To może Samsung EX1
Z tym, że ztcp to kolega @hijax_pl pisał, że nie musi on współgrać z lampami innych producentów (ale nie mogę znaleźć posta)

ketras 
Bywalec

Wysłany: Sro 29 Maj, 2013   

Sek w tym, że nie nie nagrywa w hd. Przeszedł przez myśl mi system 4/3 ale ze względu na koszta odpadł.

maegeri 
Nowy

Wysłany: Sro 29 Maj, 2013   

Witam, przeczytałem trochę postów tutaj wcześniej sporo testów i zgłupiałem;) Chcę aparat do 700 zł ... ewentualnie jesli jakiś fajny to do 1000zł, który:
- jest mały (bez wystających obiektywów)
- dobre zdjęcia w słabym oświetleniu (miasto nocą, koncert, impreza) i ogólnie najlepsze fotki robi, tryb auto i manual
- nagrywa filmy full HD
- dobra bateria (najlepiej nie typu paluszki, żeby nie trzeba było brać w podróż ładowarki z wystającymi bolcami)

Ma być na wyjazd który jest niedługo dlatego potrzebuję pomocy na forum. Myślałem o Sony HX20v ale w powiększeniu te fotki są jakieś takie "ciapate", filmy nagrywa super, ale za 1000zł takie plamki w powiększeniu mi nie pasują. Zmniejszyłem kwotę i pomyślałem o czymś z Canona sx230, sx260. Ale z kolei piszą że słabo w ciemności fotki robi. Fajnie jakby jeszcze miał funkcję panoramy, zoom minimum 8-10 razy ale to nie priorytet.

Pomocy! Obecnie mam starego Lumixa DMC-LS60. Chciałbym żeby nowy aparat robił zauważalnie lepsze fotki.

Mały+dobre fotki w ciemności+video full HD+dobra bateria

Jackiller 
Bywalec
posiadacz LX7

Wysłany: Pią 31 Maj, 2013   

maegeri, W tej kwocie nie kupisz aparatu który zrobi "dobre" zdjęcia w trudnych warunkach i tyle.
Aparat z sensorem 1/1.7" ma dużo mniej wymagań niż jego odpowiednik z sensorem 1/2.3"
TUTAJ zrobiłem porównanie panasonica LX7 i TZ30 w trudnych warunkach.

daro_stg 
Nowy

Wysłany: Pon 01 Lip, 2013   

Czas ucieka a ja nadal nie kupilem aparatu. Ma byc taki jak kolega wyzej napisał: mały, automatyczne ustawienia i z jasnym obiektywem. Oczywiscie wszystko w miare możliwości. Mam chęc na canona serie IXUS np SX260HS

http://allegro.pl/komunia...3342213855.html

Prosze bardzo o pomoc

Odpowiedz do tematu