Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
simplyelectronics UK sklep
Autor Wiadomość
90s 
Optyczny
www.s999art.com

Wysłany: Czw 10 Maj, 2012   simplyelectronics UK sklep

Polecam zapoznanie się z ofertą tego sklepu dla mieszkańców wysp choć i może wysyłka za granice będzie tanią opcją.
http://www.simplyelectron...p?cid=11&sid=86
dla porównania na tle konkrecji w UK
http://www.camerapricebus...non_Lenses.html

ja kupiłem szkło 200funtów taniej niż w każdym innym sklepie lub nawet na ebayu.
do tego za 60 funtów 3 letnie pełne ubezpieczenie na http://www.mackcam.com/

Seria szkła UY0501 zaplombowane pudełko, wszystko nówka jedyna wada że trzeba czasem czekać nawet kilka tygodni bo nie wszystko mają jeszcze na stanie i czekają na dostawy za wielkiej wody.

W każdym razie sprawdziłem i polecam, mój znajomy już kupił 7D i dwa szkła. wszystko nowe. 100% rekomendacji.

[ Dodano: Czw 10 Maj, 2012 13:03 ]
przykład Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM
silmpyelectronic £1439.95
Jacobs Digital Ł1869.95

Reklama

komor 
Moderator

Wysłany: Czw 10 Maj, 2012   

Znaczy się szary import z USA? A jak z gwarancją?

90s 
Optyczny
www.s999art.com

Wysłany: Czw 10 Maj, 2012   

komor napisał/a:
Znaczy się szary import z USA? A jak z gwarancją?

Napisano mi tylko że czekają na kontener z towarem skąd szedł to nie mam pojęcia.
też byłem pełen obaw bo nie wierze w takie ceny dlatego pierwsze co zrobiłem to sprawdziłem datę produkcji i stan szkła.
ale UY to U = Utsunomiya, Japan a Y-2010 więc szkło stosunkowo nowe napewno nie używane wszystko zapakowane jak należy.
O gwarancji trzeba poczytać lub zapytać ja jak już wspomniałem kupiłem za 60 funtów na trzy lata ubezpieczenie.
tutaj więcej danych o nim:
Mack 3 Year Extended Warranty for Professional Lens Under £3000 / €3200 / $5000

At Simply Electronics we believe that our customers should have comprehensive warranty options to protect their expensive new purchases. Therefore, we have carefully evaluated the extended warranty market & chosen Mack Camera & Video Service as our extended warranty partner.

Established in 1938, Mack have been a trusted name in the service & repair industry for cameras and electronics for almost 70 years. So you can rest assured that your equipment will be protected if it needs service. Our Extended Service Contract is designed to give the customer the best total protection for their equipment for the life of the Extended Service Contract. You will be protected from expensive repair bills and treated with the highest level of customer service.

All are Worldwide Extended Warranties, ensuring that you have access to manufacturer-level repair services at any time, anywhere in the world. Such warranties make all the difference in securing many years of reliable performance on photographic, digital video, and personal digital equipment.

Peace of mind. Anytime. Anywhere.

• All parts and labour are covered for the life of the extended warranty
• Unlimited service
• Covers all brands
• Product replacement if the unit cannot be repaired for manufacturer defects.
• Local & International service centres available for most products
• Warranties are transferable to a new owner if the equipment is sold on
• Check repair status online
• Worldwide Coverage
• Knowledgeable and friendly customer service

How it Works

A manufacturer warranty only covers equipment for a limited time - normally 1 year. However, for peace of mind, it is important to cover all eventualities by extending the warranty period. If one is operating as a business, it would be prudent to cover the lens for the length of the write-off of the equipment, to protect the investment. This is especially true for today's professional lens; not because they break more easily, but because they cost far more to repair.

With the Mack warranty, you have the benefit of being able to handle any warranty claim online, there is no need to visit our offices, and you have ease of access at any time, and anywhere in the world.

The warranty must be registered within the first 30 days from the date of purchase of your equipment, and comes into force the day after your manufacturers guarantee expires.

Once you have purchased the warranty you will receive a warranty card together with your invoice, all you have to do then is to register it online at www.mackcam.com to receive your warranty registration number.

To arrange a repair, go to www.mackcam.com, select 'Extended Service' then 'International Service' and you will find easy to follow steps explaining how to send the unit for repair. You may use the manufacturer authorised service centre of your choice - no hassle!!

Not covered: The equipment will be restored to proper operating condition at no charge to you (this includes warranted parts and labor for manufacturer’s defects). Such service, repair, adjustment of the equipment is assured the registered contract holder, provided the equipment has not been tampered with, modified, damaged as a result of liquid, sand, grit, impact and physically broken parts. It does not cover lens caps, rear caps, filters and additional accessories or other expenses of consequential damages.

This warranty will only cover all lenses including professional lenses valued under £3000 / €3200 / $5000.

Producent z tego co pamiętam daje tylko na rok więc i tak mi się to bardziej opłacało bo za oszczędzone pieniądze kupiłem filtr UV to ubezpieczenie i jeszcze sporo mi zostało.

lvl3ha 
Rozmowny

Wysłany: Nie 09 Gru, 2012   

sorki ale ja znalazlem cos takiego
Link...
wiec mam mieszane uczuca. Moze zaczne od czegos tanszego niz szkla czy body :mad:

90s 
Optyczny
www.s999art.com

Wysłany: Wto 22 Sty, 2013   

lvl3ha, zawsze w każdym sklepie zdarzają się przygody, ja już dwa szkła tam kupiłem, dziś przyszło drugie.
Jedyny minus że ponad miesiąc czekałem, poza tym bez problemów a 300 funtów to sporo zaoszczędzonej gotówki.

lexus 
Rozmowny
Bez podtekstów

Wysłany: Wto 22 Sty, 2013   

kupiłem trzy szkła na stronie wymienionego sprzedawcy, przesyłka kurierem bez zastrzeżeń, rachunek, dodatkowa gwarancja sprzedawcy po rejestracji na stronie. dobre ceny, polecam. oczywiście możliwość odstąpienia od zakupu i zwrot towaru. z reklamacji i gwarancji nie korzystałem ( i dobrze :mrgreen: ) dlatego nie mogę nic powiedzieć.

lvl3ha 
Rozmowny

Wysłany: Czw 30 Maj, 2013   

90s, lexus, mam pytanie co z clem i podatkami. Moze na prv bo was panstwo bedzie scigalo :)
Czytalem FAQ na stronie ale wole sie dopytac jak to w praktyce wyglada. Nie przeszkadza mi czekanie miesiac :)

lexus 
Rozmowny
Bez podtekstów

Wysłany: Czw 30 Maj, 2013   

@ lvl3ha, nie ma problemu, wszystko w szczegółach mogę przedstawić i wyjaśnić wszelkie wątpliwości w oparciu o moje osobiste doświadczenie.

manolo
[Usunięty]

Wysłany: Pią 31 Maj, 2013   

już sam sklep na jakimś starym szablonie nie robi dobrego wrażenia,
gdyby nie jakaś pozytywna opinia nie kupiłbym tam pokrywki na obiektyw

lexus 
Rozmowny
Bez podtekstów

@ manolo, ładne opakowanie niczego nie dowodzi, a na pewno nie wyklucza.
czy korzystałeś z tego sklepu, bo ja pięć razy.

manolo
[Usunięty]

mhm...

lvl3ha 
Rozmowny

manolo napisał/a:

już sam sklep na jakimś starym szablonie nie robi dobrego wrażenia,

Tu na wypach jest troszku inny przekaz. Jak cos jest wypasione to pewnie jest drogie.
Przyklad innych stron
http://www.connscameras.ie/
http://www.camera.ie

manolo
[Usunięty]

czy ja pisałem o "wypasaniu" ?
Wystarczy estetyczny minimalizm ja ma być tanio,

Poza tym to oszczędzanie na wszystkim, dosłownie na wszystkim..
nas wszystkich powykańcza.

lexus 
Rozmowny
Bez podtekstów

@ manolo, ale na to "oszczędzanie" niestety nie mamy wpływu :neutral:
takie to chyba uroki konsumpcyjnego świata, jesteśmy prowadzani na krótkiej smyczy. towar ma się sprzedawać :razz:

lvl3ha 
Rozmowny

manolo, nie zrozumiales mnie. Ja mowie ze panuje takie przekonanie jak cos jest super zrobione to pewnie drogie a jak cos wyglada byle jak to musi byc tanio. Przykladem jest papier do ulotek. Jak dasz woskowany i ladnie zywe kolory to sie tak nie przyjmie jak ulotka na zwyklym papierze. Wiec wyglad strony jest inaczej odbierany. Pare lat temu strony wygladaly jak napisane w edytorze tekstowym w html'u malo kto mial animacje flash a na polskich wszystko odpicowane.

Odpowiedz do tematu