Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
tak to jest jak sie czerpie informacje z jakiegos strzepka w lokalnym szmatlawcu... tak, CST zwolnil etatowych fotografow i beda teraz korzystac z uslug freelancerow. ani slowa nie bylo o tym, ze ci freelancerzy beda wyposazeni w smartfony ani ze beda to amatorzy
To właśnie zależy od branży. Do takich jak sport, fauna, itd. nie ma szans na takie ruchy.
otoz to. w sporcie itp to nie przejdzie.
moronica napisał/a:
ak to jest jak sie czerpie informacje z jakiegos strzepka w lokalnym szmatlawcu... tak, CST zwolnil etatowych fotografow i beda teraz korzystac z uslug freelancerow. ani slowa nie bylo o tym, ze ci freelancerzy beda wyposazeni w smartfony ani ze beda to amatorzy
manolo [Usunięty]
Wysłany: Pon 03 Cze, 2013
moronica napisał/a:
tak to jest jak sie czerpie informacje z jakiegos strzepka w lokalnym szmatlawcu... tak, CST zwolnil etatowych fotografow i beda teraz korzystac z uslug freelancerow. ani slowa nie bylo o tym, ze ci freelancerzy beda wyposazeni w smartfony ani ze beda to amatorzy
tak, tylko że przy stawkach za zdjęcie może być różnie,
na pewno nie będzie fotografa stać na dobrego smartfona
kufel, serio nie jestes w stanie dogrzebac sie do jakiegos rzetelniejszego zrodla niz interia? w ich wersji to news z pupy, rownie dobrze mozna informacje czerpac z pudelka
kufel, serio nie jesteś w stanie dogrzebac sie do jakiegos rzetelniejszego zrodla niz interia?
ależ oczywiście , że jestem i taki mam w zasadzie zwyczaj,ale... chwilowo czasu brak na dociekanie w tej kwestii. jak masz jakiegos obszerniejszego/rzetelniejszego linka, choćby w wersji anglojęzycznej, to wrzucaj.
moronica napisał/a:
rownie dobrze mozna informacje czerpac z pudelka
a skąd aż tak krytyczna opinia? wiem, że poziom mediów jest jaki jest, ale to i tak chyba zbyt mocne porównanie
kozidron [Usunięty]
kufel napisał/a:
:?:
kufel po prostu moronica przeczytała ten durny artykuł ze zrozumieniem a tobie się to nie udało
moronica napisał/a:
kufel, serio nie jestes w stanie dogrzebac sie do jakiegos rzetelniejszego zrodla niz interia? w ich wersji to news z pupy, rownie dobrze mozna informacje czerpac z pudelka
mniej więcej to samo chciałem napisać tylko może nie tak delikatnie
Co do sytuacji to w ogóle by mi to nie przeszkadzało, gazety np. w naszym kraju płacą tak szmatławe pieniądze, że u nas to tylko kwestia czasu i bardzo dobrze. Ja tam w przeciwieństwie do sigmiarza jestem za uwolnieniem rynku w tej dziedzinie i uważam, że jeżeli ktoś chce się leczyć u zielarza i szamana, państwo nie powinno tego zabraniać, tylko powinna być jasna i przejrzysta informacja, że TO NIE Lekarz.
Problem nie jest wyssany z palca. Rynek fotoreporterski LEŻY. Fotoreporterzy są zwalniani, dostępność taniego sprzętu jest zabójcza. Jakość nie jest często ważna, zresztą do kiepskiego zdjęcia prasowego wystarczy już telefon. Do tego ten ostatni pozwala błyskawicznie wysłać takie zdjęcie do redakcji. Rynek leży, bo wielu pstrykaczy wysyła takie zdjęcia za darmo godząc się tylko na podpisanie swoim nazwiskiem lub o zgrozo nickiem. Oczywiście tematy wymagające dobrej lustrzanki są niezagrożone. Nikt na stadionie nie będzie focił telefonem, ale wypadek na drodze czy bicie gościa pod latarnią już da się tak zrobić i taki materiał jest coraz częściej wykorzystywany. Zresztą sami fotoreporterzy często olewają temat widząc co jest publikowane i samemu robią zdjęcia takimi wynalazkami jak im się nie chce nosić ciężkich szkiełek.
kufel po prostu moronica przeczytała ten durny artykuł ze zrozumieniem a tobie się to nie udało
co najwyżej obejrzała. to "artykuł" w wersji video.
kozidron napisał/a:
tylko może nie tak delikatnie
śmiało, nie krepuj się, najwyżej kolejną odznakę dostaniesz za kunszt i elokwencję
juz raz napisałem , napisze jeszcze raz, szczególnie tobie kozidron bo nie rozumiesz (po raz kolejny):artykuł wkleiłem na szybko. jak ktoś ma jakieś ciekawszy, bardziej rzetelny szczegółowy odnośnik w tej kwestii to to co za problem wkleić?
MM napisał/a:
Do tego ten ostatni pozwala błyskawicznie wysłać takie zdjęcie do redakcji.
i tego moi krytykanci czyli kozidron i moronica chyba nie dostrzegają. pstrykacze wyposażeni w smartfony etc maja tę przewagę ZE SĄ W CHILI ZDARZENIA NA MIEJSCU. koszt takiego zdjęcia to zapewne grosze w porównaniu z utrzymaniem fotografa. dodatkowo liczy sie czas.
MM, w zasadzie pod cała Twoją wypowiedzią sie podpisuje.
kozidron [Usunięty]
kufel napisał/a:
bo nie rozumiesz (po raz kolejny):artykuł wkleiłem na szybko.
kufel, nie roztkliwiaj się nad sobą, nie panikuj, to naturalna kolej rzeczy. Wątpię, żebys był reporterem, bo jak widać nie masz pojęcia o tym, nawet w naszym biednym kraju.
Przeczytaj sobie post MM, weź wdech i wydech, wszystko będzie dobrze
Ps. poziom fotek w fakcie na pewno po zwolnieniu ekipy "reporterów" wzrośnie
Przeczytaj sobie post MM, weź wdech i wydech, wszystko będzie dobrze
alez ja sie z tym postem zgadzam. mam Ci wytłuścić miejsce w którym to czynię, czy sam odnajdziesz?
kozidron napisał/a:
Ps. poziom fotek w fakcie na pewno po zwolnieniu ekipy "reporterów" wzrośnie
a gdzie ja napisałem ze wzrośnie i ze przytakuje takiemu trendowi o którym napsisał MM ?
kozidron [Usunięty]
kufel, przeczytaj raz jeszcze i wyluzuj, to raz a dwa gdy ktoś napisał "Ps." to treść po nie koniecznie tyczy się jakiejś twojej wypowiedzi a w tym przypadku nawet na pewno
kufel, chyba ciężko ci się skupić, zresztą jak w poście z 15.42
kufel, chyba ciężko ci się skupić, zresztą jak w poście z 15.42
wręcz przeciwnie...
zalinkowanie art. miało tylko zwrócić uwagę o trendzie, o którym nieco szerzej napisał MM. w czym widzisz problem? czy gdzieś tu jest nieprawda?
kozidron [Usunięty]
kufel napisał/a:
zalinkowanie art. miało tylko zwrócić uwagę o trendzie
masz odpowiedź:
moronica napisał/a:
kufel napisał/a:
o którym nieco szerzej napisał MM
kufel, przeczytaj raz jeszcze wypowiedź MM, tam jest o sytuacji na rynku reporterów a nie o tym marnym artykule
kufel napisał/a:
w czym widzisz problem?
w niczym przeczytaj raz jeszcze:
kozidron napisał/a:
kufel, nie roztkliwiaj się nad sobą, nie panikuj, to naturalna kolej rzeczy. Wątpię, żebys był reporterem, bo jak widać nie masz pojęcia o tym, nawet w naszym biednym kraju.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9