Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
kufel, oglądałes "dzień świra" i czekam jak na wyrok, jak w najbliższej przyszłości Ty jako meloman odkryjesz, że od jakiegoś czasu 3 program radia polskiego zszedł na psy, no bo chyba interia o tym nie napiszę
Może powyjaśniajcie sobie drażniące kwestię na PW
Bo czytając ten temat z perspektywy kilku dni od opublikowania pierwszego postu można natrafić na dyskusję która owszem, w jakiś tam sposób obraca się wokół tematu dziennikarzy z aparatem ale w przeważającej części jest (odwołując się do wspomnianego "Dnia Świra") udowadnianiem swojej racji w stylu "moja jest mojsza niż twojsza a oprócz tego jest najmojsza".
But the paper will continue to have great photojournalism, because reporters are now required to learn iPhone photography basics. But only the basics, like pressing the button. If the Sun-Times is still around in a week, the reporters can move on to the advanced stuff, like using a flash, and asking flood victims to say cheese.
kufel, zalinkowałem nie news, ale jakiegoś komedianta, który w dość specyficzny sposób ocenił całą sytuację
uhh ,fakt, nie chciało mi sie wgłębiać w art. bo myślałem ze to kopia tego co zalinkowalem i co bylo jeszce w kilku innych portalach.
teraz obejrzałem całe. zatem mea culpa
manolo [Usunięty]
Wysłany: Sob 08 Cze, 2013
moronica napisał/a:
kufel, ze akurat jestem w podrozy i dyskusja poszla se dalej to juz wolalam sie nie odnosic do postow z poczatku watku no ale skoro zostalam wywolana do tablicy... dziennikarstwo schodzi na psy ale to nie tylko i wylacznie wina cwaniactwa kierownictwa czy ciec budzetowych ale rowniez a moze przede wszystkim tego, ze ludzie to kupuja, ze bez wzgledu na to jak zdawkowy jest artykul i ile jest wykrzyknikow w sztucznie napompowanym emocjami tytule zawsze znajdzie sie ktos, kto to pusci dalej w swiat jako rzetelne zrodlo. wymadrzam sie? mozliwe. ale wlasnie takie newsy, jak ten ktory przytoczyles, sa sednem problemu ktory tak cie bulwersuje. wiec nie dziw sie, ze w mediach serwuje ci sie miernote, skoro ty ja bezkrytycznie przyjmujesz. moze nastepnym razem zapali ci sie czerwona lampka i jednak zastanowisz sie, ile w danym artykule jest prawdy a ile koloryzowania i sensacji na sile. i wtedy bedzie mozna podyskutowac. mnie osobiscie bardziej oburza to, ze ktos sie mieni dziennikarzem podczas gdy serwuje papke niesprawdzonych informacji wyszukanych w necie, niz to, ze danej informacji bedzie towarzyszylo zdjecie wykonane smartfonem, pod warunkiem ze jego autor byl we wlasciwym miejscu we wlasciwym czasie i przyczynil sie do przekazania czegos istotnego z pierwszej reki
nie wymądrzasz się, dokładnie odwrotnie..
Ludzie biorą co jest i to do czego są przyzwyczajeni, jeśli w TV serwuje im się "Świat według kiepskich" albo powtórki kabaretów sprzed lat wymagania nie są wyśrubowane,
co do portali liczą się odsłony i kliknięcia, ta reklama może nie przynosić żadnych korzyści reklamodawcy a nawet szkody wizerunkowe, ale dostają raport z agencji rotującej banery że kliknięć było dużo, odsłon również i to się liczy, ale trend się zmienia, niedawno kilka firm wycofało się z reklamy na facebook'u bo nie chcą by ich marka była wyświetlana w często negatywnym kontekście postów użytkowników.
Z reklamą lepiej trafiać w wyspecjalizowanych portalach i gazetach, największe to sieczka informacyjna, nie odwiedza sie ich z zamiarem kupna czegokolwiek, do tego sposób wyświetlania reklam jest taki że łatwo na nie kliknąć przez przypadek. Popularność adblocków nie bierze sie znikąd.. Dlatego problemy dzienników zarabiających na odsłonach reklam są nieuniknione. Warto też brać pod uwagę jaki potencjalny klient klika na reklamę... Zaniżanie jakości napewno nie pomaga gazetom, to równia pochyła, przy takim poziomie lepiej czekać na newsy w streamach znajomych na facebook'u itp, w poszukiwaniu info o np. powodziach lepiej zajrzeć na Youtube itd. Dzienniki nie mają nic do zaoferowania, zaangażowane dziennikarstwo ale jednocześnie obiektywne chyba się skończyło.
[ Dodano: Sob 08 Cze, 2013 18:37 ]
Usjwo napisał/a:
Obawiam się ze ten chłam coraz bardziej wystarcza Europie i Północnej Ameryce, bo to jest rynek...
no właśnie nie, jak pokazują wyniki finansowe wielu dzienników
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Nie 09 Cze, 2013
manolo napisał/a:
Ludzie biorą co jest i to do czego są przyzwyczajeni, jeśli w TV serwuje im się "Świat według kiepskich" albo powtórki kabaretów sprzed lat
czasem się zastanawiam, po co cię cytować przecież to bezcelowe
Sugerujesz, że nie można się dokopać do rzetelnej informacji ?
Jeżeli niusem jest śmierć Hanki Mostowiak, to nic dziwnego, tylko problemem jest to, że właśnie ty wybrałeś sobie takie źródło
manolo napisał/a:
przy takim poziomie lepiej czekać na newsy w streamach znajomych na facebook'u itp
to musi być ekscytujace przetrawiony nius od kogoś kto własnie obejrzał tv ze słoneczkiem albo przeczytał fakta
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9