Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
jakies ciekawe pomysly na kompaktowke? co kupic?
Autor Wiadomość
zacho89 
Nowy

Wysłany: Sob 08 Cze, 2013   jakies ciekawe pomysly na kompaktowke? co kupic?

witam
potrzebuje pomocy, tzn. chce kupic kompaktowke.
myslalem,nad nikonem p310 i szukam czegos w tym przedziale cenowym, jednak jestem otwarty na ciekawe propozycje

zalezy mi na jasnym obiektywie, ostrych zdjeciach i dobrym odzwiercieldleniu kolorow. nie ukrywam,ze funkcja nagrywania finmow hd tez sie przyda.

zastanawiam sie nad panasonic lx5-czy posiada ktos?

prosze o POMOC ;)

pozdrawiam

Reklama

Jackiller 
Bywalec
posiadacz LX7

Wysłany: Nie 09 Cze, 2013   

A czytasz w ogóle posty (przynajmniej 5-6 na pierwszej stronie tego działu) czy od razu bach... i po raz fafnasty mamy pisać o tym samym ?
sorry...

zacho89 
Nowy

nie na taka odpowiedz liczylem
TAK-czytalem podobne tamaty jednak nie ukrywam,ze jest na nich troszke metlik...

chcialbm wiedziec czy ustrzec sie przed kupnem aparatu z jakiejsc konkretnej firmy, nad czym ewentualnie sie zastanowic itp.

myslalem,tez nad Canon IXUS 510HS- jakies przeciwskazania?

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

zacho89 napisał/a:
nie ukrywam,ze jest na nich troszke metlik...
A skąd przeświadczenie, że w tym co stworzyłeś będzie inaczej? :D
zacho89 napisał/a:
myslalem,tez nad Canon IXUS 510HS- jakies przeciwskazania?
Nie, chyba, że odrzuca Cię na samą myśl o dotykowym ekranie.

Co masz na myśli pisząc "jasny obiektyw"? Tzn co chcesz uzyskać posiadając takowy?

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

zacho89 napisał/a:
zalezy mi na jasnym obiektywie, ostrych zdjeciach i dobrym odzwiercieldleniu kolorow. nie ukrywam,ze funkcja nagrywania finmow hd tez sie przyda.

zastanawiam sie nad panasonic lx5

Zastanów się nad Olympusem Stylus XZ-2.

zacho89 
Nowy

tak,tak podoba mi sie jednak cena jest zbyt wysoka...

odnosnie wczesniejszego postu to mialem na mysli canona ixus'a 500 a nie 510 (nie jestem zwolennikiem dotyku)

lecz jednak ixus 125 hs ma bardzo podobne parametry, do tego jasniejszy obiektyw. a cena jest niska-mozna kupis od ok 550zl ;)

Sunders 

zacho89 napisał/a:
podoba mi sie jednak cena jest zbyt wysoka...

Różnica w cenie między LX5 a XZ2 to 60zł :???:

zacho89 
Nowy

podalem lx5 nie widziac jeszcze po ile stoi nowy-znajomy mial do sprzedania i dlatego zapytalem ale to juz nieaktualne

Sunders 

O.K. Skoro ma być taniej, to może zastanów się nad Samsungiem EX2?

Jackiller 
Bywalec
posiadacz LX7

Sunders napisał/a:

To jak poprzednia moja odpowiedź była nie taka, to przynajmniej zacytuje optycznych z testu EX2F:
Cytat:
Pod koniec procedur testowych przekonani byliśmy, że aparat stworzyli pracownicy działu marketingu bez konsultacji z działem technicznym.

Traktował bym ten zakup jako ostateczność, po uprzednim obejrzeniu klikanych zdjęć na jakimś serwisie typu flickr i ich akceptacji

zacho89 
Nowy

ciewaka propozycje, jednak bajery typu zdjecia 3d,czy wifi sa mi zbedne-wole zamiast tego pojsc w strone lepszej optyki.

a jakie sa wasze zdania odnosnie w/w canonow?

[ Dodano: Nie 09 Cze, 2013 19:53 ]
moze nieco inaczej:

podam kilka propozycji i prosilbym o wypowiedzi, ktory i dlaczego badz ktorego wstepie odrzucic ;) badz ustawienie listy wedlug siebie

1.nikon p310
2.canon ixus 125 hs
3.canon PowerShot S110
4.canon IXUS 500 HS (tylko czy f/3.4 – f/5.6 nie za ciemno w porowaniu do innych??)
5.olympus xz-1

jak ogolnie sprawuje sie ta matryca BSI?

Jackiller 
Bywalec
posiadacz LX7

Nie dość że właśnie f/3.4, to jeszcze sensor 1/2.3" - odpuść takie małpiate aparaty. Nawet nie podbijesz nic ISO na tym sensorze w gorszych warunkach.
Podajesz różne przedziały cenowe 700-1500 (s110) zł
Ile kasiury możesz w końcu przeznaczyć ?
Tak na prawdę jest kilka(naście) aparatów kompaktowych na rynku, które wywyższa się ponadprzeciętną jakością zdjęć. Są to aparaty z sensorem 1/1.7". raczej bez szans abyć znalazł coś równie dobrego z sensorem 1/2.3.
I tylko wśród tych, powinieneś szukać aparatu dla siebie.
Mają one także swoje wady, np zakres ogniskowej
Oczywiście jeśli interesują cię bezlusterkowce, też masz spory wybór w pieniądzach do 1500zł

zacho89 
Nowy

Wysłany: Pon 10 Cze, 2013   

chcialbym kupic cos do 1000zl

przy czym rozwazam zakup nawe uzywanego aparatu-dlatego podalem tez canona s110

Chris62 
Entuzjasta

Wysłany: Sro 12 Cze, 2013   

Jackiller napisał/a:
Sunders napisał/a:

To jak poprzednia moja odpowiedź była nie taka, to przynajmniej zacytuje optycznych z testu EX2F:
Cytat:
Pod koniec procedur testowych przekonani byliśmy, że aparat stworzyli pracownicy działu marketingu bez konsultacji z działem technicznym.

Traktował bym ten zakup jako ostateczność, po uprzednim obejrzeniu klikanych zdjęć na jakimś serwisie typu flickr i ich akceptacji

Nie ma co popadać w panikę.
Na nikoniarzach jest wątek w inne systemy - zdjęcia z kompaktów mły też może czy jakoś tak i ktoś tam prezentuje fotki z EX2.
Ja go nie wybrałem tylk z uwagi na brak opcjonalnego dobrego wizjera a taki jest np do LX-7 i z uwagi na parę aspektów użytkowy jak np właczanie filtra ND.

W LX7 spodobał mi się też pierścień przysłlon i multi aspect dzięki któremu kąt widzenia wzrasta do 22 mm!!!!

Poza tym zoom jest ciut większy i jaśniejszy i lepszy optycznie.
Skórzany futerał w zestawie, ładowarka której brak w EX2 więc kłopot z ładowaniem zapasowego aku, zniwelował róznicęe cenową na tyle, że i cena przestała być istotna.

LX5 wciąż jest wart uwagi ale.... nie jest tak szybki jak LX-7 nie kręci tak dobrze filmów i nie ma tak jasnego szkła.
Reasumujac osobiście uważam LX-7 za najlepszy wybór w klasie o ile ktoś lubi szeroki kąt bardziej niż tele. (nota bene mozna używac konwerterów tele przez adapter a i wbudowany programowo "intelligent zoom" działa do ekw. 180 m całkiem ładnie)
Dal mnie szeroki kat w kompakcie to bardzo duża zaleta.

Sunders 

Wysłany: Sro 12 Cze, 2013   

zacho89 napisał/a:
chcialbym kupic cos do 1000zl

Dołóż 99zł do http://fotonia.eu/-o_l_608.html
Będziesz miał 2lata gwarancji,dobrą jakość zdjęć i filmy HD.

Odpowiedz do tematu