Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Sro 11 Cze, 2008
Potrzebuję Waszej pomocy w wyborze aparatu
Autor Wiadomość
MichalP 
Optyczny
foto&moto

Wysłany: Sob 14 Cze, 2008   

szycha333 napisał/a:
podsylam ci linka ze strona amerykanska tego aparatu zobacz ile kosztuje, do tej ceny dodaj 11 procent podatku i 30 dolców wysylka do polski , dla mnie jak cos brat mi ma wyslac. http://www.razzphoto.com/...p?prodid=494333

[ Dodano: Sob 14 Cze, 2008 17:45 ]
obiektywy tez taniocha , w polsce prawie drugie tyle wszystko. a cos wspomniales 0 canonie 5D, a wlasnie co o tym aparaciku mozna powiedziec, on wolniutki chyba? powiedz naprzyklad czy warto zamienic go z 40D.

A może to te oszczędzone z pogromu pokazywanego w innym temacie?

Coś mi się nie chce wierzyć w działalność charytatywną.

Reklama

szycha333 
Nowy
szycha333

daje wam linka na nastepny sklep z taka cena tego aparatu, http://www.1wayphoto.com/...roduct_id=13111 no jesli to kit to nie mam pojecia z kad takie sklepy sie biora, na allegro tez ogladalem towar goscia ktory handluje aparatami itp. ze stanów, na zamowienie jaki sprzet chcesz, i naprawde tanio, gdzie on tez zarabia. i nie bylo zadnego zlego slowa na jego towar , a juz troche sprzedal. braciak sie zna troche i poprostu sprawdzi to, co to za towar, itp.ale mowil mi ze sporo jest sklepow naprawde tanio mozna kupic, tylko trzeba wiedziec gdzie szukac i jak, a siedzi w stanach 15 lat.

Indonaro 
Początkujący

to kupuj i daj znać co to warte...ja wychodze z założenia, że takie giganty jak amazon mają tani sprzęt, bo ich po prostu stać jak nikogo innego na niskie ceny....no ale jak się porówna je z cenami z tych Twoich sklepów to....to coś nie bardzo.
Może to jakieś odrzuty produkcyjne...jakiś brand D? refurbished czy coś?
Śmierdzi to na kilometr i tyle. Tylko ostrzegam....chyba nie jest normalne, że amazon ma 1D za 3982$, a razz za 2600$....jak chcą sprzedawać po takiej cenie to musieliby dokładać. Albo to jakiś towar z odrzutu etc.

ŚWIETNA OCENA 1 WAY PHOTO :D
Chłopie nie wierz w coś takiego. Już molochy pokroju amazon i best buy mają dobre, ceny, ale jak jakiś sklepik oferuje to samo za ceny wręcz darmowe to sam pomyśl. Twój brat mówi, że mozna kupic tanio....OK można..ale tanio to według mnie ma amazon.

Znasz angielski? Klikaj na link powyżej i czytaj recenzje. (Six-Month Rating: 0.42 / 10)
Nawet gdybyś kupił za taką cenę to uważam, że będzie to jakiś odrzut produkcyjny, refurb czy jakiś nie brand A tylko Z. Weź to na logikę. Da się znaleźć taniej niż na amazon, ale to są groszowe sprawy rzędu 50 a nie 1300!!! (sic!) dolców.
Kupuj. Twoja kasa, Twoje ryzyko.
Ostatnio zmieniony przez Indonaro Sob 14 Cze, 2008, w całości zmieniany 1 raz  

szycha333 
Nowy
szycha333

a propo 3 miesiace temu kupilem laptopa della 15 cali ze stanów, gdzie zaplacilem za niego na polskie 2300zl, a przejrzalem wszystkie sklepy jakie tylko moglem w polsce, i za identyczny model wywalil bym najtaniej z mozliwych 3800zl, to gdzie sens i logika i chodzi mi jak brzytwa zaden kit, gwarancja i jeszcze torbe dali gratis skorzana. to ja juz niewiem komu wierzyc i kogo sluchac. zdaje mi sie ze ludzie jednak kupuja w sklepach, i jakos istnieja te sklepy bo gdyby cos nie tak to bylo by juz po nich.

[ Dodano: Sob 14 Cze, 2008 20:08 ]
bylem w londynie, z miesiac temu, i naprawde w niezlym sklepie, i tego canona mozna bylo kupic na polskie za 9000zl , gdzie jeszcze canon zwraca jakas kwote teraz nie pamietam jaka, gwarancja i inne bajery, no to w stanach wychodzi 7000zl, gdzie w stanach jest najtaniej z mozlwych. A wiem ze londyn jest drogi, ale wyjedziesz poza londyn, do mniejszego miasta i ten aparat kupisz za 8000 - 8500zl. tylko w polsce sa takie chore ceny

Indonaro 
Początkujący

wygląda na to jakbys już teraz sam sie przekonywał.

YOUR CHOICE. ja bym nie kupił, bo nie wierzę w takie oferty. Poczytaj mówię Ci co mają do powiedzenia ludzie o tym sklepie...jeden wielki WAŁ.
Wytłumacz lepiej skąd taka różnica w cenie między jednym z najtańszych OFICJALNIE sklepów w Stanach czyli amazon.com, a tymi Twoimi wałkowymi?
Nie ma sensu, żebyś sam siebie przekonywał. To jest WAŁ i ja tylko ostrzegam. Zrobisz jak chcesz.

Proszę...często rodzina w Stanach przesyła mi różne rzeczy i ręczę, że to jeden z najtańszych sklepów.
AMAZON CANON 1D MARK III

Kończę ostrzegać. Teraz głupoty rób sam...
Ostatnio zmieniony przez Indonaro Sob 14 Cze, 2008, w całości zmieniany 2 razy  

krisv740
[Usunięty]

szycha333,
a czytasz posty innych -czasami?
spróbowałeś mojego linka do b&h photo?
tam jest 1d markIII włśnie w cenie okoo 9000
ale co z tego ?
to nie cena z całkowicei podejrzanego sklepu z usa
ja byłem 5 lat w stanach, mój brat siedzi tam ponad 20 lat i co z tego?
lewy sklep pozostanie lewy i tylko stracisz kase i kupe nerwów
nie zamiszczaj takich ofert bo są śmieszne
zawsze trzeba sprawdzić sklep który reklamujesz :evil:

czaszi 
Uczestnik

Wysłany: Nie 15 Cze, 2008   

Jezeli chodzi o ceny w stanach i w UK sprawa jest dosc prosta do wytlumaczenia. W stanach jest wiekszosc elektroniki tansza ale tak bylo od zawsze (11% podatku). W UK maja np nizszy podatek niz w Polsce (17.8% to prawdopodobnie tez troche daje). A jak porownasz sobie ceny w Polsce i np w Irlandii to wychodzi bardzo podobnie.

Ja bym posluchal tego co mowia krisv740 i Indonaro, i poczytal resellerratings.com. Jezeli jakis sklep ma tam ocene 0 (jak razz photo) lub 0.45 (jak 1way photo) a ma troche komentarzy to ludzie raczej ze zlosliwie nie pisza.
W UK z tego co slyszalem podobna sprawa jest z purelygadgets.co.uk. Panowie z tej firmy sprowadzaja sprzet z hong kongu i daja wlasna gwarancje. Na wysylke podobno trzeba czekac strasznie dlugo wiec w razie naprawy i odeslania zostaje sie dlugo bez aparatu.
Podobno jest czesto tak ze jezeli oferuja tylko wlasna gwarancje to wtedy masz aparaty z szarego rynku a nie od oficjalnych dystrybutorow. W takiej sytuacji sa czesto problemy z gwarancja na sprzet.

Odpowiedz do tematu