Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
lexus, ale co ma do tego producent - sieciówka bierze dużo, czasem np. z uszkodzonego transportu, bo w sumie im nie zależy, a potem sprzedają co się uda. A jak coś się nie sprzeda, to idzie na promocje, albo po prostu czeka na frajera, który się na to nabierze i może nie zwróci, jak zwróci to zresztą też wielkiej tragedii nie ma, zwroty są wkalkulowane w tę zabawę.
. A dobry sprzedawca nieznajomemu klientowi którą sztukę najpierw da do pomacania? Tę gorszą, która w sklepie zalega od miesięcy, czy tę lepszą, na którą zawsze znajdzie chętnego?
Da taką, która jest wystawiona do "macania". Niemal zawsze pierwszą z brzegu. Inną da gdy klient o to poprosi lub chce powybierać.
Dobra nie będziemy tu gdybać.Dziś byłem w stacjonarnym,chciałem pomacać jakąś sigmę a facet mi mówi,że sigmy na sklepach wogóle nie mają i jedynie można ją kupić u nich w sklepie,ale za pośrednictwem internetu Śmieszne!!
Jeśli chodzi o innego producenta to nie ma żadnego problemu,nawet jeśli nie mają na magazynie będzie do obejrzenia za dwa,trzy dni.Zamówiłem do testowania canona który będzie na środę,Zobaczymy.Jedno jest pewne,z tą sigmą trzeba się naprawdę zastanowić bo daje do myslenia a szkoda!
Inną da gdy klient o to poprosi lub chce powybierać.
Albo uslyszysz sp......aj, czasem trafia sie cwaniacy co powiedza ze to jedyny model. Dopiero jak chcesz wyjsc ze sklepu to magicznie odnajduja jeszcze jedna sztuke na magazynie.
Albo uslyszysz sp......aj, czasem trafia sie cwaniacy co powiedza ze to jedyny model. Dopiero jak chcesz wyjsc ze sklepu to magicznie odnajduja jeszcze jedna sztuke na magazynie.
Ale i ta niby druga sztuka wcale nie musi być tą trafioną. Nie sądze, że każdy sprzedawca wie które szkła na magazynie są dobre a które po prostu trefne.
Hehe, no, ja teraz jako canoniarz moge wreszcie poczuć klimat i zrozumieć, o czym mowa
Ja przeszedłem przez kłopoty canonowo-sigmowe z 35/1.4 bo najpierw spróbowałem drugi egzemplarz a potem wysłałem do kalibracji, ale nie było tak źle, bo sklep w którym kupiłem szkło i aparat był bardzo pomocny - wysłali za mnie i jeszcze dopilnowali terminu. Także w moim przypadku jest happy end, bo warto było przejść przez te kłopoty dla jakości obrazka z tego szkła.
Z drugiej strony w przypadku pięćdziesiątek różnica chyba nie jest aż tak znacząca pomiędzy canonem a sigmą?
No jak tak, to uważam, że warto przejść przez ewentualne cyrki z kalibracją.
Choć z drugiej strony to zależy tez co robimy ze sprzętem - moja sigma nawet po kalibracji nie jest na tyle powtarzalna i skuteczna (zwłaszcza w słabszym świetle) żebym jej zaufał na jakichś eventach zarobkowych o charakterze reporterskim, ale do hobbystycznego klepania i sytuacji w których mamy czas sprawdzić wynik czy powtórzyć jest świetna.
Najgorsza z tego wszystkiego jest świadomość, że na nikonie na bank lata, gwiżdże i jest celna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9