Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Sunders, wybacz ze zaserwowalam ci swiezy material zamiast po raz n-ty opowiadac o tej masie syfu, ktory mi zalegal na matrycy d90, a z ktorego sobie przez dlugi czas sprawy nie zdawalam zreszta ja nadal czekam na odpowiedz na moje pytanie z innego watku, na jakiej podstawie twierdzisz ze 6d obrazuje lepiej od d600
widzisz, ja tam wole dyskutowac o czyms na co mam faktyczny wplyw. czy to cos zmieni jak sie zaczne pieklic, ze Nikon nie wymienia bebechow z powodu kurzu? wole skoncentrowac sie na tym, na co wplyw mam. poza tym mi kurzu z czasem ubywa a np tobie punktow AF nie przybywa, dlatego tez wole korpus z wada przejsciowa niz stala
Sunders, wybacz ze zaserwowalam ci swiezy material
Wybaczam
moronica napisał/a:
zamiast po raz n-ty opowiadac o tej masie syfu, ktory mi zalegal na matrycy d90, a z ktorego sobie przez dlugi czas sprawy nie zdawalam
Widocznie wtedy nie przymykałaś wystarczająco swoich szkieł. W podobnej sytuacji dzisiaj zapewne jest sporo użytkowników d600.
moronica napisał/a:
zreszta ja nadal czekam na odpowiedz na moje pytanie z innego watku, na jakiej podstawie twierdzisz ze 6d obrazuje lepiej od d600
Wybacz, przeoczyłem to pytanie, gdyż stało się tam bezprzedmiotowe po wybraniu przez autora wątku D300s. Czy jeśli się poprawię, Ty zrobisz podobnie
moronica napisał/a:
widzisz, ja tam wole dyskutowac o czyms na co mam faktyczny wplyw. czy to cos zmieni jak sie zaczne pieklic, ze Nikon nie wymienia bebechow z powodu kurzu? wole skoncentrowac sie na tym, na co wplyw mam.
Czy poczucie bezsilności nie jest dla Ciebie frustrujące
moronica napisał/a:
poza tym mi kurzu z czasem ubywa a np tobie punktow AF nie przybywa, dlatego tez wole korpus z wada przejsciowa niz stala
Ubywa Ci nie z czasem, ale z każdym dmuchnięciem. Co do przejściowości, to jesteś pewna - znasz właściciela D600, który odpowiednio przymyka i już mu się nie łuszczy Co do punktów AF-a, bądź spokojna, na pewno ich przybędzie.
zamiast po raz n-ty opowiadac o tej masie syfu, ktory mi zalegal na matrycy d90, a z ktorego sobie przez dlugi czas sprawy nie zdawalam
Widocznie wtedy nie przymykałaś wystarczająco swoich szkieł. W podobnej sytuacji dzisiaj zapewne jest sporo użytkowników d600.
wlasnie o to chodzi, ze w takiej sytuacji jest wielu uzytkownikow lustrzanek, ktore z racji konstrukcji (wymienne obiektywy, wachlujace lustro) maja sklonnosci do zbierania kurzu na matrycy. tyle ze jak ktos na poczatku zrobi afere to potem kupujacy dany korpus zamiast beztrosko robic zdjecia w warunkach i na ustawieniach, na ktorych problem moze nie wyniknac, namietnie obfotografowuja sufit raportujac wyniki swoich obserwacji w internecie. i zbiorowa paranoja gotowa. czy d600 sie kurzy/l bardziej niz inne korpusy? jasne. mialam tego swiadomosc kupujac go. jest to problem tak niewielkiego kalibru, ze naprawde dziwie sie tym, ktorzy go roztrzasaja. zwlaszcza tym, ktorzy nawet tego korpusu nie posiadaja
Sunders napisał/a:
moronica napisał/a:
widzisz, ja tam wole dyskutowac o czyms na co mam faktyczny wplyw. czy to cos zmieni jak sie zaczne pieklic, ze Nikon nie wymienia bebechow z powodu kurzu? wole skoncentrowac sie na tym, na co wplyw mam.
Czy poczucie bezsilności nie jest dla Ciebie frustrujące
owszem, jak chyba dla kazdego. tyle ze w tej konkretnej sytuacji nie czuje sie bezsilna. mam dwie rece i patyczek przylepek i sobie czyszcze co jakis czas, zazwyczaj jak musze cos sfilmowac bo jakby cos wylazlo na klipie to trudniej by bylo wysteplowac
Sunders napisał/a:
moronica napisał/a:
poza tym mi kurzu z czasem ubywa a np tobie punktow AF nie przybywa, dlatego tez wole korpus z wada przejsciowa niz stala
Ubywa Ci nie z czasem, ale z każdym dmuchnięciem. Co do przejściowości, to jesteś pewna - znasz właściciela D600, który odpowiednio przymyka i już mu się nie łuszczy Co do punktów AF-a, bądź spokojna, na pewno ich przybędzie.
nie dmucham tylko zbieram. jak dmucham to mi zawsze koci wlos laduje na matrycy, lustrze lub matowce. matryce czyscilam jakies tysiac zdjec temu, wykonalam zdjecie testowe na f/16 i mam 3 malenkie drobinki. czesto zmieniam obiektywy, zdarza sie ze miedzy szklami korpus sobie lezy otwarty albo robie to w plenerze wsrod traw i pylkow wiec nie ma nic dziwnego w tym, ze sie kurz osadza
przybedzie? tobie ile juz przybylo, masz juz ich chociaz 12?
Sunders, po co Ci tyle punktów AF skoro nawet w kwiatka trafić trudno?
Doczekaliśmy się konstruktywnej interwencji moderatora. Tylko jedno moje zdjęcie wzbudziło wątpliwości komentujących co do ostrości, ale wtedy nic sensownego nie miałeś do powiedzenia. Trochę ostatnio zdjęć wrzuciłem na forum. M.in. dlatego, ponieważ zarzucano mi, że tego nie robię. Wydaje mi się, że większość wrzucających liczy na rzeczowy komentarz i porady jak korygować swoje błędy. Długo nie wstawiałem zdjęć obawiając się krytykanctwa i złośliwości. Wiedziałem, że w końcu to nastąpi i ktoś złośliwie skomentuje moje zdjęcie. Jednak nie spodziewałem się tego ze strony moderatora.
hijax_pl brak rzeczowej argumentacji zastępujesz zwykłą złośliwością Fanatyzm systemowy pozbawia Cię zdolności do przyjmowania jego krytyki IMO taka moderacja to żenada
A gdzie ta interwencja? Nigdzie. Mnie po prostu bawi jak tak ni z gruchy ni z pietruchy ktoś odświeżą starego kotleta bo co? Już dawno nikt w tym temacie nie pisał? Trzeba podbić statystyki? Trzeba pokazać, że problem "istnieje" bo się o nim pisze? Tiaa...
P.S.
Moderator to też użytkownik forum
Ostatnio zmieniony przez hijax_pl Nie 16 Cze, 2013, w całości zmieniany 1 raz
Ja dla rozluźnienia konwersacji chciałem tylko przypomnieć, że w przeciwieństwie do zupełnie nieprofesjonalnego zachowania serwisu Nikona, który czyści matrycę zamiast wymienić połowę kosztownego aparatu, serwis Canona przecieki światła przez ekranik LCD bardzo profesjonalnie naprawiał poprzez przyklejenie kawałka czarnej taśmy klejącej.
serwis Canona przecieki światła przez ekranik LCD bardzo profesjonalnie naprawiał poprzez przyklejenie kawałka czarnej taśmy klejącej.
komor profesjonalnie czy nie alenaprawiał.
W 5D3 po "naprawie" światło już nie "przecieka", a w D600 po wizycie w autoryzowanym serwisie farba łuszczy się dalej i sypie na matrycę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11