Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: komor
Sob 23 Lut, 2013
Kurzenie się matrycy w D600
Autor Wiadomość
moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy
Wysłany: Pon 17 Cze, 2013   

kufel napisał/a:
[ Dodano: Pon 17 Cze, 2013 12:24 ]
moronica napisał/a:
AAAA KURZ!!! ZDJECIA NIE ZROBISZ!!!
trywializowanie problemu nie sprawi ze on zniknie, albo ze stanie sie mniejszy...

nie, ale poswiecenie 5 minut na czyszczenie co jakis czas (i nie mowie tu codziennie czy nawet co tydzien) sprawia, ze problem znika albo staje sie mniejszy

nikt (a juz na pewno nie ja) tu nie napisal, ze kurzenie to cecha a nie wada. poza zaczepnymi wypowiedziami posiadaczy korpusow Canona, oczywiscie

Reklama

kozidron
[Usunięty]

lexus napisał/a:
@ hijax_pl, uważam że ten przytyk do Sundersa był niepotrzebny, nie podobało mi się. nie przystoi zielonemu :oops:

hijax_pl, weź zrezygnuj to nie będziesz musiał takich kwasów czytać :wink:

kufel napisał/a:
ale dlaczego wadą? tzn ze poniżej pewnej ilości pkt af nie zrobisz zdjęcia? aparat nie działa jak należy? dana ilość pktów af to CECHA a nie wada. wadą może się okazać tylko dla kogoś, kto uprawia specyficzny i wymagającą dziedzinę fotografii. ale taka osoba wybierze wtedy sprzęt z zupełnie innej półki.

kufel, dał ci kiedyś ktoś porobić chociaż chwile nikonem, tam te boczne punkty af naprawdę działają, nie tak jak w canonach XXD czy jakimś innym 5d2 :razz:

kufel napisał/a:
swoją drogą , zadziwia mnie beztroskie podejście użytkowników Nikona do wszelakich bubli i wad fabrycznych.

Uczą się od kolegów z canona, którzy mają w tym zakresie najwieksze doświadczenie :razz: bo co mają zrobić, troche pomarudza na forumach, troche ponarzekają w serwisie a później biorą do ręki korpus, który ma całkiem sprawny i skuteczny af i lepszą matrycę :razz: w nizszej cenie :razz:

MC napisał/a:
Kurzenie się matrycy byłoby wadą w lustrzankach Sony. Śmieszna jest ta obrona na siłę oczywistego bubla.

sony ma teraz większe problemy, ktos tam wymyślił, zeby przestać produkować całkiem przyzwoite szkiełko, żeby pakować EVF zamiast porządnych wizjerów i żeby połozyć tych którzy zawodowo chcieli z tego sprzętu korzystać.
Ostatnio zmieniony przez kozidron Pon 17 Cze, 2013, w całości zmieniany 1 raz  

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

kozidron, przeniosłem i zrezygnowałem ;)

kozidron
[Usunięty]

Zaraz mi ręka uschnie, bo poszukam tego kwiatka Sundersa.

Sunders jeszcze 5 lat temu byłoby sie o co sprzeczać ale jeżeli ty po pięciu latach prujesz taki temat dalej fotografując kwiatki na łące to mam nadzieje, że zartujesz :roll:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

kozidron, odpuść sobie, nie ma o co kopii kruszyć...

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

kozidron napisał/a:
kufel, dał ci kiedyś ktoś porobić chociaż chwile nikonem, tam te boczne punkty af naprawdę działają, nie tak jak w canonach XXD czy jakimś innym 5d2 :razz:
o kurde, to ja mam chyba jakis wadliwy egzemplarz 40D, bo boczne działają mi całkiem sprawnie. :shock:

PS: tak, miałem Nikony w ręku.

kozidron napisał/a:
Uczą się od kolegów z canona, którzy mają w tym zakresie największe doświadczenie :razz:
spokojnie, daleki jestem od gloryfikowania Canona... moja uwaga odnośnie akceptacji wszelakich bubli wypuszczanych na rynek tyczy się w zasadzie użytkownika każdego systemu...

kozidron
[Usunięty]

kufel napisał/a:
o kurde, to ja mam chyba jakis wadliwy egzemplarz 40D, bo boczne działają mi całkiem sprawnie. :shock:

a dla mnie to kiepa w porównaniu z kilkoma nikonami, pomijając już że te punkty są w kupie i nawet jak już sie korzysta z bocznego to i tak trzeba się przestawiać

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

kufel napisał/a:
moja uwaga odnośnie akceptacji wszelakich bubli wypuszczanych na rynek tyczy się w zasadzie użytkownika każdego systemu...
Nie chodzi o odpuszczanie bublom, ale o umiejętność wartościowania ich.
Bubel to bubel, ale z jednym da się żyć a z innym nie.

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

kozidron napisał/a:
a dla mnie to kiepa w porównaniu z kilkoma nikonami
zależy z czym porównywałeś. ale chyba trochę nie na temat schodzi dyskusja.

hijax_pl napisał/a:
Nie chodzi o odpuszczanie bublom, ale o umiejętność wartościowania ich.
hijax, jak juz napisałem, ja daleki jestem od odradzania tego korpusu. sam chętnie bym wszedł w posiadanie takowego. bardziej niż 6d.

tak jeszcze przyszło mi na myśl , ze być może owe brudzenie się matrycy występowało w rożnym natężeniu o rożnych użytkowników , stąd jedni krzyczeli mniej lub wcale a inni , u których brudziło się solidnie , bardziej ;)

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

kufel napisał/a:
stąd jedni krzyczeli mniej lub wcale a inni , u których brudziło się solidnie , bardziej
A ja myślę, że jedni są przewrażliwieni, inny odkryli ów problem po przeczytaniu śjakiegoś forum a jeszcze inni w ogóle nie wiedzą o co chodzi.

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

hijax_pl napisał/a:
A ja myślę, że jedni są przewrażliwieni
jeśli brać pod uwagę koszt tego aparatu to mimo wszytko wszelkie głosy niezadowolenia chyba można uznać za zasadne. ale racja, histerii z tego powodu tez nie ma co robić...

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

kufel napisał/a:
jeśli brać pod uwagę koszt tego aparatu to mimo wszytko wszelkie głosy niezadowolenia chyba można uznać za zasadne.
Oj mylisz się i to grubo :) W PL nie tylko aparaty kupują ciułacze liczący każdy grosz i będący przy okazji alfami i omegami fotografii ;)
kufel napisał/a:
ale racja, histerii z tego powodu tez nie ma co robić..
Oczywiście.

Odpowiedz do tematu