Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Nie 15 Cze, 2008
Sony A350 - zakup i dobór obiektywu
Autor Wiadomość
RB 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Nie 15 Cze, 2008   

kozidron napisał/a:
dynaxa przez 2 lata i nie przeszkadzał mu plastik w mocowaniu.....mi by przeszkadzał.

RB, sorry ale mnie nie przekonasz, ty nie odczułeś a inni tak. Znaczy, że doznania są w tej kwestii raczej subiektywne ja bym wolał nie mieć tam plastiku.

Jak rozumiem Twoje doznania by bazowały na braku komfortu mentalnego :-D
Bo na razie to Twoje doznania dotyczące mocowania w alfach maja charakter wyłacznie medialny, a na tym serwisie informacje podawane przez Herr Testera sa nieco... :mrgreen: :mrgreen:
Akurat nie znam jakiegokolwiek uzytkownika bagnetu A narzekającego na realna jakośc i trwałośc tego rozwiązania. Co innego Herr Tester przyzwyczajony do Nikona :mrgreen: :mrgreen: który ma ta maszynke 2 tygodnie i odkrywa "Wielką Tajemnicę Sony" :lol:

[ Dodano: Nie 15 Cze, 2008 22:29 ]
k1caj_ns napisał/a:

To nie jest jedyne remedium ale zakładając , że kupuje się stałkę o takim samym świetle zarówno do Canona i innego systemu to w Canonie dodatkowym plusem jest CMOS .

To nie jest jedyne remedium ale zakładając , że kupuje się stałkę o takim samym świetle zarówno do Canona i innego systemu to w innym systemie dodatkowym plusem jest stabilizacja. Szczególne, że na niskich ISO wciąż wolę CCD.

Reklama

kozidron
[Usunięty]

RB, ja odpadam w dyskusji, ty nie znasz nikogo komu to przeszkadza ja znam..... a wiesz jak wygląda smutna mina użytkownika A350 jak odkrywa w plenerze że obiektyw pracuje w bagnecie w górę i w dół, zastanawiając się czy to nie plastik z ogumienia kita się wygina.

RB a wiesz co na to serwis.............zgadnij, ....uszkodzenie z winy użytkownika..

k1caj_ns 
Optyczny

RB napisał/a:
To nie jest jedyne remedium ale zakładając , że kupuje się stałkę o takim samym świetle zarówno do Canona i innego systemu to w innym systemie dodatkowym plusem jest stabilizacja. Szczególne, że na niskich ISO wciąż wolę CCD.

No każdy woli coś innego zarówno jedno jak i drugie jest rozwiązaniem.

kozidron napisał/a:
RB a wiesz co na to serwis.............zgadnij, ....uszkodzenie z winy
użytkownika..

Wiele serwisów ma takie podejście do klientów. Kiedyś kupiłem korki z adidasa i po miesiącu się rozwaliły. Oddałem na gwarancję i po 2 tygodniach dostałem odpowiedź ,że kopałem butami po słupkach bramek i dlatego się rozkleiły...

Dlatego jestem za tym co jest pewniejsze a nie wątpliwie metal jest lepszym tworzywem niż plastki jeśli mówimy o bagnetach.

RB 

kozidron napisał/a:
RB, ja odpadam w dyskusji, ty nie znasz nikogo komu to przeszkadza ja znam..... a wiesz jak wygląda smutna mina użytkownika A350 jak odkrywa w plenerze że obiektyw pracuje w bagnecie w górę i w dół, zastanawiając się czy to nie plastik z ogumienia kita się wygina.

Jak dotąd pisales o swoich odczuciach, o tym że rozmawiales z kimś ale on mówił, że OK, ale Ty jakos nie wierzysz..., że czytałes gdzieś...
Ale jak widziałes rozwalony bagnet w a350 to juz inna sprawa... Trzeba było tak od razu. Jak na razie jestes znanym mi 'No one'.

Natomiast reakcja serwisu jakoś sie nie zdziwiłem. Dużo zgadywac nie musialem

[ Dodano: Nie 15 Cze, 2008 22:52 ]
k1caj_ns napisał/a:

No każdy woli coś innego zarówno jedno jak i drugie jest rozwiązaniem.

Igzektli.

Dodam że IMO Kanon ma przewagi nad Sony. Ale IMO nie jest to 450D i zakres podstawowych obiektywów...

k1caj_ns 
Optyczny

RB napisał/a:
Dodam że IMO Kanon ma przewagi nad Sony. Ale IMO nie jest to 450D i zakres podstawowych obiektywów...

No 450D z kitem napewno nie można traktować jako coś co przechyla szalę na korzyść canona . Są to przede wszystkim moim zdaniem dobre szkła tele z serii L i ogólnie bardzo dobrze rozbudowana i dostępna szklarnia. Body dla mnie to 30% a 70% to dobre szkła.

RB 

k1caj_ns napisał/a:

No 450D z kitem napewno nie można traktować jako coś co przechyla szalę na korzyść canona . Są to przede wszystkim moim zdaniem dobre szkła tele z serii L i ogólnie bardzo dobrze rozbudowana i dostępna szklarnia. Body dla mnie to 30% a 70% to dobre szkła.

No i właśnie...
Możemy więc razem w drodze konsensusu poradzic inicjatorowu wątku:
jeśli chcesz robić kiedys np. foto przyrody za pomoca teleobiektywow, to lepiej wyjdziesz na tym nie wchodząc w Sony, Olympusa czy Pentaxa.

kozidron
[Usunięty]

Napisze ci raz jeszcze, tego typu odczucia są subiektywne, ty twierdzisz, że ciązką sigma machałeś (1,5 kg -jak sie nie mylę), ktoś inny na forum kiedys mnie przekonywał, ze 2 lata uzytkował i nic sie nie stało. Ja oglądałem w sklepie, wygląda to badziewnie, widziałem raz na plenerze taka akcje(czytaj wyżej). No i w rodzinie mam fanatyka sonolty, coś mu tam trzeszczy (i porusza się we wszystkie strony) ale on twierdzi, ze mi w głowie trzeszczy.

Jak widać odczucia są subiektywne, wczoraj zmieniałem tylko w ciągu 2 godzin, chyba z 6 razy słoik (bo mam jedno body) - zarżnąłbym taki plastik w moment (tym bardziej gdzieś na dachu).

jaad75 
Klub Pierdzieli

RB napisał/a:
jeśli chcesz robić kiedys np. foto przyrody za pomoca teleobiektywow, to lepiej wyjdziesz na tym nie wchodząc w Sony, Olympusa czy Pentaxa.

A dlaczego nie Olympusa?

RB 

kozidron napisał/a:
Napisze ci raz jeszcze, tego typu odczucia są subiektywne, ty twierdzisz, że ciązką sigma machałeś (1,5 kg -jak sie nie mylę), ktoś inny na forum kiedys mnie przekonywał, ze 2 lata uzytkował i nic sie nie stało. Ja oglądałem w sklepie, wygląda to badziewnie, widziałem raz na plenerze taka akcje(czytaj wyżej). No i w rodzinie mam fanatyka sonolty, coś mu tam trzeszczy (i porusza się we wszystkie strony) ale on twierdzi, ze mi w głowie trzeszczy.

No to przeciez pisze, ze jestes pierwszym o ktorym wiem że pisze że widział rozwalony... O sso chozi tym razem???

kozidron napisał/a:
Jak widać odczucia są subiektywne, wczoraj zmieniałem tylko w ciągu 2 godzin, chyba z 6 razy słoik (bo mam jedno body) - zarżnąłbym taki plastik w moment (tym bardziej gdzieś na dachu).

Ty pewnie byś zarżnął, nie mam podstaw by Ci nie wierzyć..., ja jak dotąd nie zarżnąłem... jak widać nie tylko odczucia są różne...

k1caj_ns 
Optyczny

RB napisał/a:
Możemy więc razem w drodze konsensusu poradzic inicjatorowu wątku:

Dokładnie takie podejście jest napewno dobre. Chociaż ja wolę CMOS niż CCD ale to też kwestia powiedzmy ,że gustu i potrzeb w pewnym sensie.

RB 

jaad75 napisał/a:
RB napisał/a:

A dlaczego nie Olympusa?

A maja szeroko dostępna 300/4 stałka lub 400/4 długi koniec zuma. W rozsądnej cenie, nie third party?
szczerze móząc tym systemem się nie interesowalem, więc może pojechałem nieco...

kozidron
[Usunięty]

W tym rzecz RB, ty byś nie zarżnął ja moze tak i takie jest subiektywne podejscie do tego tematu.....ja bym nie chciał tam plastiku a o innych sprawach juz nie wspomnę....

pozdrawiam
miłego wieczoru, lece jeszcze na nocne fotki na most, po ciemku też sie słabo słoiki zmienia...

krisv740
[Usunięty]

jaad75 napisał/a:
RB napisał/a:

A dlaczego nie Olympusa?

a ja dodam a co masz do pentax?
w polsce może i kicha , ale w innych częściach świata można kupić szkła i do tego wynalazka :cool:

[ Dodano: Nie 15 Cze, 2008 23:34 ]
i odpowiadając na atak RB
300 do pentax http://www.bhphotovideo.c...0mm_f_4_ED.html

RB 

kozidron napisał/a:
ja bym nie chciał tam plastiku

może to dziwnie zabrzmi, ale ja tez bym nie chciał...

kozidron napisał/a:

miłego wieczoru, lece jeszcze na nocne fotki na most, po ciemku też sie słabo słoiki zmienia...

Miłego niezmianiania życze. ;-)

[ Dodano: Nie 15 Cze, 2008 23:42 ]
krisv740 napisał/a:

a ja dodam a co masz do pentax?
w polsce może i kicha , ale w innych częściach świata można kupić szkła i do tego wynalazka :cool:

W Hong Kongu to ja pewnie jeszcze i nową z pudełka 400/5.6 Minolty bym dostał skądeś...
A do Pentaxa mam to, że tego co podałeś w linku nie można kupić tu i teraz. A do Canona można...
Bo hobbystycznie to w kazdym systemie da się walczyć, co zrestą robię i siętak frustruję że walczę. Przez co jestem tendencyjny i atakuję Szanownego Kolegę. Wrrrr.

jaad75 
Klub Pierdzieli

RB napisał/a:
A maja szeroko dostępna 300/4 stałka lub 400/4 długi koniec zuma.

Pytasz o rzeczywistą ogniskową, czy ekwiwalent? Bo mają np. 150/2, 90-250/2.8, 300/2.8... Można się całkiem nieźle pobawić, jak ktoś lubi długie szkła...

[ Dodano: Nie 15 Cze, 2008 23:57 ]
RB napisał/a:
A do Pentaxa mam to, że tego co podałeś w linku nie można kupić tu i teraz.

Czego? DA*300/4?!? Nie wiem jak w PL, ale jak dzisiaj zamówię, to we wtorek rano będę miał... :twisted:
A w Polsce też już kilka osób to szkło miało w ręce...
Ostatnio zmieniony przez jaad75 Nie 15 Cze, 2008, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu