Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Wujek_Pstrykacz
Sro 01 Sty, 2014
Plotki i ploteczki 2013
Autor Wiadomość
hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Sob 29 Cze, 2013   

Nadchodzi 70D. I ponoć ma mieć już w hybrydowy AF w trybie LV. Jeśli tak będzie to ... drżyj SLT bo przewaga w filmowaniu pryśnie jak bańka mydlana... :cool:

Reklama

lvl3ha 
Rozmowny

Premiera 2 lipca :)

Andrzej.M.
[Usunięty]

hijax_pl napisał/a:
Nadchodzi 70D. I ponoć ma mieć już w hybrydowy AF w trybie LV. Jeśli tak będzie to ... drżyj SLT bo przewaga w filmowaniu pryśnie jak bańka mydlana... :cool:

Tylko co z matrycami? Dotychczasowa praktyka pokazuje że przed premierą nowego 7D raczej lepszej matrycy nie włożą... A to póki co pięta ... :razz:

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Wysłany: Nie 30 Cze, 2013   

AndrzejM.Makuch napisał/a:
Tylko co z matrycami?
20.2MPix z pewnością jest nową matrycą, zobaczymy, czy lepszą od 18MPix poprzedniczki... Jest spora szansa...

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

jaad75 napisał/a:
Jest spora szansa...
...że nie :P

myślę, że nie prędko zobaczymy matryce w canonie, dorównujące osiągom tym w nikonie/pentaxie.

Sunders 

kufel napisał/a:
myślę, że nie prędko zobaczymy matryce w canonie, dorównujące osiągom tym w nikonie/pentaxie

kufel, dlaczego tak myślisz?

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

Sunders napisał/a:
kufel, dlaczego tak myślisz?
nie wydaje mi się żeby canon odczuwał jakąś presję z powodu gorszej pracy swoich matryc. produkty sprzedają sie bardzo dobrze, więc... po co zmieniać technologie. jak już kiedyś pisałem , myślałem ze 5dmk3 będzie duzym krokiem do przodu , zwiastującym nową technologie matryc i lepszą jakość. tymczasem , kroczki sa bardzo bardzo malutkie ,a konkurencja ciągle wyprzedza.

oczywiście mogę sie mylić. z przyjemnością odszczekam wtedy to co teraz napisałem :)

Sunders 

kufel napisał/a:
nie wydaje mi się żeby canon odczuwał jakąś presję z powodu gorszej pracy swoich matryc. produkty sprzedają sie bardzo dobrze, więc... po co zmieniać technologie

IMO obecnie dystans między matrycami APS-C Canona i konkurencji jest na tyle duży, że przynajmniej do powiększenia się tego dystansu nie może już dopuścić.

kufel napisał/a:
myślałem ze 5dmk3 będzie duzym krokiem do przodu , zwiastującym nową technologie matryc i lepszą jakość. tymczasem , kroczki sa bardzo bardzo malutkie

Duży krok IMO nastąpił ale "w temacie" AF-a, jeśli chodzi o matrycę, to podzielam twoją opinię, że jest malutki. Coraz więcej użytkowników sprzętu Canona czeka chyba na większy.

dcs
[Usunięty]

Sunders napisał/a:
Duży krok IMO nastąpił ale "w temacie" AF-a

Canon od EOS 3 ma dobry AF.

komor 
Moderator

dcs napisał/a:
Canon od EOS 3 ma dobry AF.

We wszystkich swoich aparatach z różnych półek cenowych? :)

FuzBal 
Rozmowny

przez canonowe matryce ciagle chodzi mi po glowie zmiana systemu ale moze 70d mnie mile zaskoczy...

dcs
[Usunięty]

komor,

No nie, ale w ~1998 roku już miał, a konkurencja -nie.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Pon 01 Lip, 2013   

Cytat:
The Canon EOS 70D is going to be announced tonight, one important online seller already has the product page ready. The latest rumor that surfaced, says the Canon EOS 70D, which has a newly developed 20MP sensor, will set a new benchmark in high ISO performance. Northlight Images reports that “the performance at 25600 [...] is a great jump over extended ISO on the current 18MP sensors“.

Ciekawe czy oznacza to lepszą matrycę, czy po prostu lepsiejszy procek :)

dcs
[Usunięty]

-Lepszy odszumiacz -"wydajność przy 25600 [...] na rozszerzonym ISO". :wink:
Ostatnio zmieniony przez dcs Pon 01 Lip, 2013, w całości zmieniany 1 raz  

cybertoman 
Optyczny
AmatorFotografowania

hijax_pl napisał/a:
Ciekawe czy oznacza to lepszą matrycę, czy po prostu lepsiejszy procek
Ciekawe, co to w ogóle oznacza. Jeśli wg. Canona amatorzy mają przesiadać sie na mały obrazek, to nowa matryca do 6D zbliżyć się za bardzo nie może.

[ Dodano: Pon 01 Lip, 2013 20:00 ]
25600? A w specyfikacji nie ma max - 12800?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi