Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Można i jeszcze taniej, stary 20D, który daje również piękny obrazek, tyle, że to leciwa konstrukcja ze słabiutkim monitorkiem.
K-20D jest nowszą konstrukcją od K-10 , choć obrazowo akurat K-10 jest jednak lepsza - ponieważ zwykłem mieć zawsze dwa aparaty - miałem akurat K-x i dokupiłem używany K-10 (miał być jako drugi-awaryjny) który szybko stał się tym pierwszym , bo choć do zdjęć w ciemnych pomieszczeniach nadawał się średnio - oczywiście w stosunku do K-x - to ergonomią i jakością wykonania , jasnym wizjerem zmuszał mnie do używania. Z gorszym światłem radziłem sobie fleszem zewnętrznym odbijanym od czego się dało przy 400 ISO miałem to co z k-x przy 1600... tyle że ładniej.
muzyk napisał/a:
Warunek, bdb szkła, a nie tam jakieś "kity".
Właśnie dlatego doradzam K-10 i resztę zainwestować w Sigmę 17-50/2,8 albo takiegoż Tamrona.
K-5 używkę za 2500 można kupić niezłą - to i na obiektyw 1500 zostaje, A obrazek jakościowo 5D nie ustępuje.
Dziś przeczytałem że teraz szum to gówniane kryterium przy wyborze sprzętu i 3 grupy osób udzielających się w dyskusji. I się zastanawiam nad sensem tych wszystkich wypowiedzi. Oczywiście szanuje wiedzie i doświadczenie tych osób ale sprzęt który ja potrzebuje to nie profesjonalna półka i 20k na niego tylko 4k+. Na większości zdjęć pewnie tego szumu nie dopatrzę się ani inni oglądający się. Wiec kryterium szum, no szczerze nie jest na pierwszym miejscu.
Przecież piszę, 40D i bdb szkła, np. 85 1.8, 50 1.4.
Elek nie proponuję, bo są droższe jak Twój budżet.
Mam, da się focić, ba nawet ładne zdjęcia wychodzą.
Miałem 30D - który nawet nieznacznie lepszy obrazek dawał... tak, właśnie tak.
Czy kupiłbym jeszcze raz zamiast 40D? Pewnie tak, ale stało się inaczej, bo 40D ma kilka rzeczy ulepszonych, w tym autofokus.
remir napisał/a:
I się zastanawiam nad sensem tych wszystkich wypowiedzi.
Zatem nie masz po co dalej pytać tutaj i zdecyduj sam na podstawie własnego rozeznania.
na jedno szkło znajdzie się jeszcze kasa ta Sigma 17-50 F2.8 DC EX os HSM to od ręki bym brał a stałke późnie
Jesli "od reki" możesz nabyć nowe 7D i tą sigmę, to IMO warto skorzystać z tej promocji.
Zaraz po zakupie warto też sprawdzić celność tego zestawu /na okoliczność FF/BF/.
Dziś przeczytałem że teraz szum to gówniane kryterium przy wyborze sprzętu i 3 grupy osób udzielających się w dyskusji. I się zastanawiam nad sensem tych wszystkich wypowiedzi. Oczywiście szanuje wiedzie i doświadczenie tych osób ale sprzęt który ja potrzebuje to nie profesjonalna półka i 20k na niego tylko 4k+. Na większości zdjęć pewnie tego szumu nie dopatrzę się ani inni oglądający się. Wiec kryterium szum, no szczerze nie jest na pierwszym miejscu.
Tu nawet nie chodzi o szum sensu stricto, po prostu Canon w matrycach jest obecnie delikatnie mówiąc mocno do tyłu. A że dalej dobrze się sprzedaje, jest baza szkieł, itp. to nie ma pędu do ulepszeń. I tu rodzi się pytanie, jakie kto ma wymagania i co mu odpowiada, co ma zamiar dalej robić ze zdjęciami i inne tego typu przemyślenia.
U konkurencji nawet za sporo mniej niż 3k wygląda to dużo lepiej (o ile chce się to wykorzystać) i nie mieszajmy tu jakichś "profesjonalności" i tym podobnych pierdół. Tak to mogą marketingowcy chcieć żebyś myślał.
na slrhut trzeba uważać. Pisze czasami ze są nowe, lecz takie nie są. Czasami można trafić na aparaty z wystawy, albo w opakowaniu standardowym znajdują sie zamienniki np baterii, ładowarek itp.
Zawsze sprawdzaj zakładkę "product includes"
Masz przykład na tej lustrzance:
http://slrhut.co.uk/produ...a-_Body-Only_-/
Camera Strap (Replacement)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 9