Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wiec do końca tygodnia kupię coś
P7700, LX7, ZX2,G15 i zobaczę jeszcze EX2F.
Więcej nie znalazłem na razie podobnych.
Bardzo dziękuję za wszelką pomoc i zaangażowanie.
Wiem ze takich maruderów jest dużo ale niechcący równie, się nim stałem.
Jak zrobię parę fotek to napisze czy lepsze niż min aktualny aparat.
[ Dodano: Sob 06 Lip, 2013 12:44 ]
Jeszcze nie kupiłem ...
Więc mam jeszcze jedno pytanie.... czy takie D3100 z 18-105 da radę już robić zdjęcia i bawić się głębią GO w dużo większym stopniu niż takim P7700 ???
Zoom jest podobny w obu (wiem że zoom to kiepskie określenie dla lustrzanki )
Nadal z żoną się zastanawiamy bo wziąłem pod uwagę że nadal mam kompakt A610 i działa ... więc jak na szybko zrobić trzeba zdjęcie to mam czym ... do tego N8 z 12 MPIX też daje radę na małych ogniskowych
Trochę się podepnę do tematu oglądałem obrazki tych aparatów Canon PowerShot G1 X i Panasonic Lumix LX7 i wielu innych i według mnie Canon ma leprze zdjęcia a ma gorsze opinie o co chodzi? porównanie oglądałem ( tu )
wszystkie te aparatu są w moim kręgu zainteresowań ale czytając opinie i testy pogubiłem się, doradźcie coś.
ja znów zacząłem się zastanawiać czy nie będzie mi brakowało wizjera ... bo jak sobie dziś pobawiłem się starym aparatem to żona zauważyła że zawsze robię zdjęcie przez wizjer, oczywiście jeśli chcę coś na zoom zrobić .... wcześniej tego nie zauważyłem
generalnie czy będzie łatwo robić zdjęcie na zoom np. x5 lub więcej ?? ....
hijax_pl,
Na krótkim terenie - ciężko
Wszystkie foty na max ogniskowej ekw. 90mm i chyba wszystkie najmniejszej możliwej przysłonie f/2.3
Tak jak mówiłeś, w tatrach z "górkami" w tle może by i wyszło.
BTW, czy taki 2.5xTELE coś by polepszył w tej materii ? Bo przyznam, że żadnego doświadczenia nie mam w kontekście telekonwerter i bokeh
Ostatnio zmieniony przez Jackiller Nie 07 Lip, 2013, w całości zmieniany 2 razy
Ogólnie to bardzo fajnie jest wykonany ten nikon, nie ma do czego się przyczepić, w tygodniu zrzucę parę zdjęć.
W pomieszczeniu jak a610 ustawiał ~ 1/6 to na p7700 było ~1/16-1/20 z tym tutaj fajnie bo na żywo zmienia i pokazuje prędkość migawki jak przesuwał aparat
Marcin co zadecydowało że dokonałeś tego wyboru, jestem na etapie co wybrać myślałem też o Fuji x20 za dużo się naczytałem i stąd trudniej mi wybrać, u mnie w okolicy nigdzie nie ma gdzie pomacać tego Nikona P 7700 Fuji widziałem trochę taki dziwny mi się wydał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 14