Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
rewelki nie ma ale i tak o niebo lepiej niż z A610
Na razie jestem mega zadowolony, te kółeczka do szybkich zmian itp, nie zauważyłem na razie żadnych problemów
[ Dodano: Pon 08 Lip, 2013 21:58 ]
prowider napisał/a:
Marcin co zadecydowało że dokonałeś tego wyboru, jestem na etapie co wybrać myślałem też o Fuji x20 za dużo się naczytałem i stąd trudniej mi wybrać, u mnie w okolicy nigdzie nie ma gdzie pomacać tego Nikona P 7700 Fuji widziałem trochę taki dziwny mi się wydał.
Generalnie szukałem aparatu do max 2 tyś z miarę dobrą jasną optyką
Miałaby być lustrzanka, jednak nie odpowiada mi latanie z tym całym majdanem, raczej aparat na wakacje, na co dzień na plac zabaw, na jakieś imprezy moto itp
Patrzyłem po testach na optycznych dużo oraz oczywiście przejrzałem forum, dziękuje wszystkim za pomoc w wyborze. Oczywiście nie wiem na tyle będę zdolny że wykorzystam jego możliwości.
Budowa tego P7700 moim zdaniem jest naprawdę ok, ma mały grip do trzymania. Spokojnie styka do trzymania aparatu tylko jedną ręką.
[ Dodano: Wto 09 Lip, 2013 16:32 ]
Generalnie w takim p7700 ze względu na mała matryce robienie małej GO możliwe jest tylko przy dużej ogniskowej? Innej opcji nie ma?
mam nikon P7700 od kilku dni. Po przesiadce z zabawki za 200zł warto zwrócić uwagę na to, że P7700 robi ostre dobrze doświetlone zdjęcia w pomieszczeniach lub wieczorem na placu zabaw przy czasie 1/25, ale biegające dzieciaki są rozmazane. To jasny obiektyw robi to zamieszanie. To aparat wymagający myślenia. Co mnie przekonało do P7700 gdy wybierałem G15, LX7, XZ-2, X-10, X-20, RX-100 ... http://www.digitalcamerai...n-coolpix-p7700 a znalazłem tę recenzję szukając odpowiedzi na pytanie, czemu z G15 są takie miłe kolorowe zdjęcia, a z P7700 takie naturalne/wypłukane. Teraz jak mam P7700 to menu kontroli nasycenia wymiata. Nawet nic nie zmieniam, ale wiem że mogę w P7700 zrobić to co widziałem na samplach z G15. Co do Fuji, trzeba pomacać, mi nie leżało w dłoniach, choć czuć było klasę. Podsumowując P7700, dla ambitnych. Nie chcecie kombinować, popatrzcie RX100 lub wspaniały stosunek ceny do jakości: Canon S110. Powodzenia, ja wybierałem niemal 4 tygodnie.
robi ostre dobrze doświetlone zdjęcia w pomieszczeniach lub wieczorem na placu zabaw przy czasie 1/25, ale biegające dzieciaki są rozmazane
Nic dziwnego.
makson napisał/a:
To jasny obiektyw robi to zamieszanie.
Że co?
makson napisał/a:
To aparat wymagający myślenia
Jak każde bardziej skomplikowane narzędzie. Butle z acetylenem nie wystarczy kupić by sobie to tu to tam pospawać, ale też trzeba się nauczyć używać palnika. A najlepiej kurs spawacza zrobić, nie?
Ja też. Takiej ściemy marketingowej jak z RX100 dawno nie było.
P7700 przynajmniej oferuje jasne tele.
LX7 jasny szeroki kąt.
RX100 wszystko i nic zarazem no nie trzeba oddać sprawiedliwość 20 MP oferuje jak komuś tyle potrzebne to OK.
Ktoś wspominał o wizjerze.
Do LX7 podpina się wizjer LVF2 w stopce na lampę - widać w nim bardzo dobrze.
Jak ktoś lubi szeroki kąt to LX7 rządzi.
Kwestię tele załatwiam drugim aparatem ze szkiełkiem NX50-200 (75-300) oczywiście na takie fotki jak ten lisek to też nie wystarcza no ale mówimy o budżetowych rozwiązaniach.
Komu wiecej tele i zoomu potrzeba dlaczego nie Panasonic FZ200?
robi ostre dobrze doświetlone zdjęcia w pomieszczeniach lub wieczorem na placu zabaw przy czasie 1/25, ale biegające dzieciaki są rozmazane
Nic dziwnego.
makson napisał/a:
To jasny obiektyw robi to zamieszanie.
Że co?
Oczywiście miałem na myśli tryb AUTO, który po przesiadce z zabawki wielu spróbuje. Uznaję krytykę, powinienem napisać, że w P7700 należy wykorzystać jasny obiektyw i dostosować czas otwarcia migawki do szybkiego ruchu fotografowanych dzieciaków, nie zadawalając się jedynie wspaniałym odwzorowaniem statycznego otoczenia. Zamieszanie było w znaczeniu, że nagle całe tło jest super a tu nagle postać rozmyta. W tanim kompakcie na AUTO było wszystko średnie lub kiepskie "na pstryka".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10