Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 27 Lip, 2013 Canon EOS 60D czy Canon EOS 50D ?
Cześć:), mam dylemat nad wyborem aparatu na ślub. Zastanawiam sie nad dwoma modelami canona.
Znalazlem na allegro oferte, ktora wydaje mi sie dobra, ocencie: http://allegro.pl/canon-e...3406827822.html , jednak obawiam sie czy waro kupywac 50d ktory ma zuzyta migawke w ok 25%.
[ Dodano: Sob 27 Lip, 2013 08:14 ]
Prosze o pomoc:P
A masz już jakieś obiektywy? Bo te z zestawu oferowanego na aledrogo to wcale jakieś super nie są, powiem nawet więcej... zum to straszna ciemnica, a pięćdziesiątce nie bardzo bym ufał podczas robienia zdjęć w kościele... Warto też zauważyć, że 60D mimo nie najlepszych opinii i tak ma matrycę ciut wydajniejszą niż 50D. Jaki masz budżet?
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sob 27 Lip, 2013
aukcja klasa
Cytat:
CANON EOS 50D + CAŁE WYPOSAŻENIE PÓŁPROFESIONALNEGO FOTOGRAFA. !!
kubadenko napisał/a:
jednak obawiam sie czy waro kupywac 50d ktory ma zuzyta migawke w ok 25%.
25% to nie jest jeszcze aż takie zuzycie, żeby nie było warto. Moim zdanie nie warto brać tego zestawu ze względu na leciwą matrycę tego canona(czasy się zmieniły), chociaż zrobiłem nim kilka ślubów ale nie na takich szkłach.
kubadenko, gruby hardcor robić śluby takim zestawem ten budżet jakby nie ten
Myslałeś o lampie, czymś dłuższym i jasnym szerokim zumie ?
A znając już swój aparat moge powiedzieć ze na slubie by dal klapy:P, lampa szybko sie przegrzewa i problem z ustawieniem ostrosci tez by sie znalazl... w plener jak najbardziej sie przyda, kasa to ok 3000zl no do granicy 4000 moge. To az taka roznica jest miedzy 50d a 60d jesli chodzi o matryce?
nienietaktak [Usunięty]
a co da trochę lepsza matryca w 60D, gdy kicha w szkłach?
prawdę mówiąc, to nie masz budżetu nawet na dwa w miarę dobre obiektywy.
a aukcja rzeczywiście powalająca
kubadenko, body to sprawa drugorzędna. W tym budżecie to może Sigmą 17-50/2.8 dałbyś radę to obskoczyć. Lepiej by było pójść w 60D, ale to już zależy od budżetu.
[ Dodano: Sob 27 Lip, 2013 11:34 ]
Dobrze, że jest w zestawie również "profesionalny" plecak
nienietaktak [Usunięty]
mozer, wspomniałbym również o potężnej karcie pamięci, która w zestawie także jest
Udalo mi sie ze tak powiem wyrwac niezle , canon eos 60D - 1800zl! Tyle ze nie wiem jaka byla jego eksploatacja , na allegro zamowilem go ale jeszcze nie placilem bo to z lombardu.. Jak myslicie brac na ciemno? Bo dzwonilem do kolesia to powiedzial ze miala go dziewczyna przez rok i dbala(widac po zdjeciach sprzetu), ale nie potrafil okreslic przebiegu... (smieszne), to brac go czy nie?xD Wowczas zostanie mi kasy na ta Sigmą 17-50/2.8 (jesli jest dobra):P. Co do nexa co mam to 18-200 sporo dalem za to ale bede sprzedawal jak bede mial juz lustro zamiast hybrydy
[ Dodano: Nie 28 Lip, 2013 14:32 ]
a co powiecie na nikon d90??????????? tani i dobry... ale czy lepszy od canona 60d?
http://goo.gl/Pl6pQi
choc na sluby zadnego z nich bym nie polecala. no i nalezy pamietac, jesli cie to interesuje, ze tryb video w d90 jest slabiutki jako ze byla to pierwsza na rynku lustrzanka w niego wyposazona
niekoniecznie to kluczowe cechy, ale przydatne... dla mnie przynajmniej.
ponadto obrotowy wyswietlacz i wieksza rozdzielczosc ( jak ktos potrzebuje) , wieksza rozdzielczosc ekranu , nieco szybszy tryb seryjny, no i tryb video... hdmi, sdhc, nieco mocniejsza bateria.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10