Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pią 02 Sie, 2013 Olympus C-8080 - jakie karty pamięci
witajcie: ostatnio przez przypadek stałam sie posiadaczka olympusa c-8080. niestety brak w nim karty pamieci. kupilam adapter xD, niestety nie czyta tejze karty:( nie wiem co teraz zrobic: to moj pierwszy powazny aparat i mam same problemy. Czy ktos może mi odpowiedziec na pytania:
1) po jaka cholere olympus wrzuca na sile te karty xD
2)czy aparat czyta tylko oryginalne karty olimpusa(czy moze byc ta przejsciówka, a to, ze jej nie czyta jest zwiazane z jego uszkodzeniem?)
3) czy mozliwe jest, aby aparat czytał karty do jakiejes odpowiedniej pojemnosci?
4)czy potrzebny jest jakis sterownik na taka karte, aby zaczął ją czytać?
5)czy tylko ja mam taki problem?
Dziekuje za pomoc :***
Ostatnio zmieniony przez komor Pią 02 Sie, 2013, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Pią 02 Sie, 2013 Re: blondynka prosi o pomoc fachowców:)
jolisiaa napisał/a:
kupilam adapter xD, niestety nie czyta tejze karty:( nie wiem co teraz zrobic:
Kupiłaś adapter (???) czy kartę? Jak to pierwsze to z olym nie zadziała
jolisiaa napisał/a:
to moj pierwszy powazny aparat i mam same problemy. Czy ktos może mi odpowiedziec na pytania:
1) po jaka cholere olympus wrzuca na sile te karty xD
Ten aparat miał premierę blisko 10 lat temu. Wtedy standardem były karty CF a xD to był taki bonus ze strony Olympusa. W dzisiejszych czasach standardem jest raczej SD.
jolisiaa napisał/a:
2)czy aparat czyta tylko oryginalne karty olimpusa(czy moze byc ta przejsciówka, a to, ze jej nie czyta jest zwiazane z jego uszkodzeniem?)
Aparat czyta karty a nie protezy.
jolisiaa napisał/a:
3) czy mozliwe jest, aby aparat czytał karty do jakiejes odpowiedniej pojemnosci?
Tak. Wszystko jest w instrukcji
jolisiaa napisał/a:
4)czy potrzebny jest jakis sterownik na taka karte, aby zaczął ją czytać?
Nie.
jolisiaa napisał/a:
5)czy tylko ja mam taki problem?
Nie wiem. Ale badanie opinii publicznej na pewno dałyby przybliżoną odpowiedź na to pytanie
jolisiaa napisał/a:
Dziekuje za pomoc :***
Proszę bardzo.
[ Dodano: Pią 02 Sie, 2013 07:52 ]
ps.
Ten aparat to nie lustrzanka.
1) nie mam instrukcji, ani nie moge jej nigdzie znaleźć w internecie
2)pierwszy powazny tzn: nie jest to zwykla cyfrówka za 200 ZŁ
3)kupiłam adapter na karte xd: http://allegro.pl/xd-pict...3424989481.html takei cuś
4) czy powie mi ktos jaka ma mieć najwyższa pojemnosc ta karta, bo nie mam pojecia na ile strcza 128MB przy SHQ...
DZIEKI WILKIE ZA POMOC!!!
super forum lofciam Was
instrukcja jest w jezyku ang(ja w szkole mialam francuski i rosyjski) dlatego trudno bylo przepisac cała instrukcje, aby znaleźć wybrany fragment.
Wiem, ze przejściówka nie, bo nie dziala...
Twoja odpowiedź dalej nie pomogła: 1)wiem, ze należy kupic oryginalna karte olympusa. Nie wiem jednak czy działać w niej bedzie karta o wiekszej pojemności niż 128MB (taka jak w instrukcji-chyba iekszej 10 lat temu nie było)?
2)Nie wiem jaki rodzaj karty xD mam kupić i czym one sie różnia: H, M itd
Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć na te 2 pytania?
Dziekuje i liczę, że jesli nie ja to ktoś na waszej drodze życia odwdzieczy sie Wam za pomoc
instrukcja jest w jezyku ang(ja w szkole mialam francuski i rosyjski) dlatego trudno bylo przepisac cała instrukcje, aby znaleźć wybrany fragment.
Instrukcja napisał/a:
Memory: xD-Picture Card (16-512MB), CompactFlash
jolisiaa napisał/a:
2)Nie wiem jaki rodzaj karty xD mam kupić i czym one sie różnia: H, M itd
Czekasz dwa dni aż ktoś wyszuka dla Ciebie w google i napisze wypracowanie? Zamiast samemu dowiedzieć się czym się różnią: http://pl.wikipedia.org/wiki/XD_Picture_Card I to po polsku!
jolisiaa napisał/a:
Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć na te 2 pytania?
Dowiedziałabyś się sama odpowiedzi w kilkanaście minut, gdyby zachciało Ci się paluszkiem ruszyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12